[]

süt içince osurmak

Günde 1 litre içerim en az. Odamda ve dışarıda deli gibi gaz salınımı yapıyorum.
Neden süt osurtur? Laktoz sindirilince mi gaz oluşur? Protein ve laktozu tam olarak sindirir miyiz? Midede oluşuyor bağırsaklarda mı? İdrara, dışkıya protein ve laktoz gitmez değil mi?
Osurtuyorsa sağlıksızdır diye düşünüyorum ama içmeden de olmuyor.


 
Laktoz sindirilemediği için gaz oluşuyor.


  • angelus  (12.12.15 13:02:33) 
Laktoz dışkıya mı gidiyor?


  • diffarensiyel  (12.12.15 13:04:43) 
laktoz intoleransı diye geçiyor sanırım. laktozsuz süt içmen lazım, direk çözüm.


  • zebragibi  (12.12.15 13:05:06) 
Sebebini soruyorum adam kimyasal süt iç diyor. Şaka mısınız?


  • diffarensiyel  (12.12.15 13:07:43) 
Laktoz bağırsaklardaki laktaza parçalanarak sisteme karışır normalde, fakat bu olay en sağlıklı şekilde bebeklerde olur. Yetişkinlerde laktaz enzimi çok düşük olur, o nedenle laktaza parçalanması için uzun bir süre geçer. Bu süre uzadıkça laktoz bağırsaklardaki bakteriler sayesinde mayalanmaya başlar, bu da hidrojen gazının (osuruk) açığa çıkmasına neden olur. Osuruğun nedeni bu. Sonuç olarak laktoz parçalanıp kana karışır fakat bu süre içinde bu tip olaylar yaşanır. Bu aşamada bağırsak florası bozulduğu için ishal gibi problemler de yaşanabilir. Çözüm süt içmemek. Laktozsuz süt diye bir şey de yok esasında, o sütlere fazladan laktaz enzimi katılıyor. Yani bir sütten laktozu çekip almak gibi bir şey olmuyor, öyle bir teknoloji yok henüz ama o da çözüm değil. Laktoz her şartta aynı olayları gerçekleştiriyor.


  • angelus  (12.12.15 13:12:50) 
Laktaz damlası al içine damlat. Kimyasal süt değil eksiğin yerine konmuş süt oluyor.


  • Lim5  (12.12.15 13:42:24) 
@acemi +1

Sütü kimse sindiremez. Bazıları fazladan tepki gösterir senin gibi. Angelus açıklamış.

deneme olarak birkaç günlük bir süre için peyniri ve yoğurdu da bırak. Gazlanman geçecek. Bağırsak florası da kendini toparlamaya başlayacak.
  • harzem  (12.12.15 14:15:36) 
Çünkü ineğin yavrusu değilsin.


  • Cursed Chico  (12.12.15 14:26:54) 
Süt düşmanları toplanmış. Herkeste laktoz intoleransı yok. Ben gayet güzel içiyorum bir cacık olmuyor.


  • i was made for you  (12.12.15 15:42:01) 
haha elemana bak ya sanki içtiği pastorize edilmiş kutu süt "sütten çıkmış ak kaşıkmış" gibi gelmiş laktozsuz süte "kimyasal süt iç diyormuşuz, şakaymışız" diyor.

sebebi de orada yazıyor işte öküz gibi, bi zahmet yaz google'a bak neymiş laktoz intoleransı.
  • zebragibi  (12.12.15 23:51:31 ~ 23:52:01) 
süt bebekler içindir. doğada hiçbir hayvan gidip başka hayvanın sütünü aramaz. "önüne koysan içer" demek sütün doğal olduğunu göstermez. ayrıca "süt doğaldır" demeden önce insanın sadece kendi türünün çiğ sütünü içebildiğini, başka hayvanın çiğ sütünü içmeye kalktığımızda (hele hele günlük 1 litre falan) kısa zamanda öleceğimizi bilmek gerekir. köydeki fadime teyze bile en doğal organik inekten sağdığı en taze sütü güzelce kaynatmadan içmemesi gerektiğini bilir. hangi "doğal besin" kaynatmadığın zaman seni öldürür?

insandaki laktaz enziminin bebeklikten sonra da üretilebiliyor olması bir ***mutasyon***dur. herkeste yoktur, hatta çoğu kişide yoktur. hayvanları çiftliklerde kullanmayı öğrenen eski insanlardan, uzun kıtlık zamanlarında, laktozu sindirebilenler daha uzun yaşamıştır.

diğer canlılar başka hayvanları evcilleştiremedikleri için bebeklikten sonra laktaz üretemezler. laktaz üretebilen hayvanların, laktaz üretemeyenlere göre evrimsel ekstra bir avantajı gelişmemiştir. o yüzden laktaz mutasyonu hayvanlarda yaygın değildir. sadece başka hayvanın sütünü içme imkanı kazanan insan türünde, laktazı sindirebilmek evrimsel bir avantaj olduğu için, bu mutasyon yaygınlaşmıştır.

yine de insanlar arasında laktoz intoleransı yarıdan fazladır.

başa dönelim, süt doğal bir besin değildir.
  • harzem  (13.12.15 01:23:00 ~ 01:28:32) 
Doğada hiçbir hayvan et de pişirmiyor o zaman çiğ yiyelim ne alaka.


  • i was made for you  (13.12.15 01:24:32) 
"i was made for you" veganlığa hoşgeldin.

"etçil" dediğin tüm hayvanlar güneş altında beklemiş çiğ eti yiyebiliyorken, insan denen etçil (!) buzlukta beklettiği eti pişirip yiyebiliyor. dolapta bekletmezse ölüyor, çiğ yerse ölüyor. Et yemek insanın doğasında var mı yok mu sen söyle bakalım?
  • harzem  (13.12.15 01:30:08) 
Bir vegan olarak bebek argümanını savunmuyorum. İsteyen insan gider, insan sütü içer satın alır filan, bu beni ilgilendirmez. Zaten evrim öyle istememiş olsa, yetişkinlikte laktaz enzimi fazla olurdu insanda, azalmazdı.

İnek sütü, inek için tasarlanmıştır. Gerek bir sürü bilmsel açıklaması var, gerekse de doğada hiçbir örneği olmayan bu hırsızlık, ineğin yavrusu için yapılmış oluşturulmuş, gelişmiş bir sütün insan vücuduna girmesi insanın hayvan ve doğpa üstünde kurduğu acımasız, çıkarcı ve bencil tavrını en net şekilde kanıtlamaktadır.

İneğin sütünün, insanın buzdolabına gelebilmesi için o inek çeşitli acılara maruz bırakılmakta, yavrularından ayrılabilmekte. Tecavüzler edilmekte.
  • Cursed Chico  (13.12.15 01:52:43 ~ 01:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.