[]

SSD to HDD

SSD almıştım, bugün geldi. Yalnız elimde kablo yok. Ekstra hard disk kutusu yok. Iki laptop var. Bir sürü harici HDD var. Bu donanımla bu işi başarabilir miyiz?




 
harici hddlerin kutusuna ssd takarsan çalışır, farklı bi giriş kullanmıyor.


  • masa penisi  (12.12.15 11:55:17) 
Bu yüzüğü parmağımdan çıkardığım gibi hdd'yi çıkarıyorum

Bu yüzüğü parmağıma taktığım gibi ssd'yi takıyorum

Bu cümlelerle işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yüzük yerine sata kablosunu koyabilirsiniz. Hdd çıkar ssd tak başka bi şey lazım değil aynısını geçen hafta yaptım çünkü.
  • i ve been mistreated  (12.12.15 11:56:49 ~ 11:58:15) 
@masa penisi kutuyu açamam ki?
@i ve been mistreated yüzüğün içine dosya kopyalamak Windows kurmak lazım. Direkt takarsam boş olur.

  • Lim5  (12.12.15 12:02:24) 
elinde kablo yoksa ya laptoplardan birini söküp ssd i hdd yerine takacaksın ya da harici hddlerden birini söküp ssdi takacaksın


  • masa penisi  (12.12.15 12:03:36) 
Eh evet orası öyle. Win 7 bulup kur, loader ile crack yap, update edince bi yerde win 10 teklif edecek onu kurarsın. Beylikdüzü civarındaysan bendeki cdyi verebilirim


  • i ve been mistreated  (12.12.15 12:03:53) 
Laptoplardan birini söküp içine ssd takarsam bilgisayar başlamaz ki? İkisini de aynı anda takabileceğim bir yöntem bulmalıyız. Açıp ötekinin satasını sök deseniz tamam. Bilgisayarları birbirine bağlayabilir miyiz?

@i ve been mistreated flash bellekten windows kurulur mu ötekinin harddiskini söküp boş ssd taksam?
  • Lim5  (12.12.15 12:06:46) 
Kurulur. Cd imajını alır diski bootable hale getirirsin nette yazıyor yöntemler. Sonra bios'tan boot device flash usb memory ye ayarlarsın. Yeniden başlatınca usbyi cd gibi görür.

Disksiz bilgisayar açılır da işletim sistemli disk olmadığından başlamaz diks yok der
  • i ve been mistreated  (12.12.15 12:10:03) 
Bi de sata to usb kablolar var. Bunlarla hdd'leri dışarıdan bağlayabiliyorsun sanırım da kaç para bilmem hiç bu kablodan kullanmadım


  • i ve been mistreated  (12.12.15 12:12:47) 
Ekstra HDD kutusu ödünç alıp SSD'yi taktım. Çalışıyor gibi gözüküyor. Operasyon başarılı.

Harici disklerin en azından WD My Elements'in kutusuna SSD takılamıyor çünkü kartları diske yapışık ve Sata'dan girintili USB'ye çeviren parça bütünleşik. Çok zorlamak istemedim. Belki bir yerde diş falan vardır. Toshiba ve WD My Passport'u açmadım, kapları çok kırılgan duruyordu.

Flash bellekten SSD boot etmek istedim ama daha sonra eski hard diski taktığımda sistemin hata vereceğini anlayıp bıraktım. Eğer eski HDD'den her şeyi aldıysanız, klonuna ihtiyaç duymuyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. SSD ile HDD'nin Windows sürümleri aynı olsun. Ne olur ne olmaz.

Herkese teşekkürler.
  • Lim5  (12.12.15 16:07:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.