[]

Muhabbet Kuşu

Yarın gidip bir adet muhabbet kuşu almayı planlıyorum. Daha önce bakmadığımı varsayarsak, bana kısa sürede alışması için hatta arsız olması için ne yapmalıyım? Nasıl bakmalıyım? Kaç haftalık / aylık olsun aldığım kuş?




 
Alma bence. Burdan bakamayan varsa onu sahiplen ya da yavrulayıp dağıtmak isteyen birini bulabilirsin.


  • stiletto heel  (11.12.15 20:55:20) 
Al.

kediden sonra en iyi dost. alıştırdın mı elinden yer hatta arsızlık yapıp sofrada gezer, öksürdün mü o da öksürür..aslında karakterine bağlı biraz da kuşun, kimisi ürkek, kimisi cesaretli.

kucuk kafes alma ama ve mumkunse cift al. biz çift olamıyoruz bari hayvanlar o guzellikten mahrum kalmasın.
  • anonymice  (11.12.15 20:57:52) 
çocukluğumdan beri bakarım, şimdi bir tane daha var 3.5 yaşında. konuşmayı öğrettim.

neyse sadede geleyim. yapacağın en büyük şey fedakarlık olacaktır. en yavru kuşu alacaksın ama bilmiyorsan yanında ya bir bilen götür ya tanıdık vasıtasıyla git al. yoksa adam o hengamede "abi bu yavru işte" diye tuttuğunu verebilir veya sen birinin rengini seversin büyük olabilir. yavru olması asıl unsur.

kuşu aldın, ikinci unsur kuşa güzel bir kafes. bunun için HAGEN VİSİON S01 modeli tavsiye ederim. kuşla ilgilenemediğin bir iki gün olursa kafes ferah ve büyük olduğu için içindeki oyuncaklar vs. kuş vakit geçirebilir bol bol.

üçüncü kısım ilgi kısmı. öncelikle kuşu 3-4 gün hiç kafesten çıkartma. sonra çıkarttığın zaman sabırlı ol. acıkınca yerini bulmaya çalışacaktır. akıllı hayvanlar. eğer yavruysa işaret parmağını göbeğine uzattığın zaman eline konacaktır ki dünyanın en büyük mutluluklarından biri bence. her akşam ya o işaret parmağındayken ya kafesteyken söyleyebileceği en basit kelimeleri yaklaşıp söylemen. misal "boncuk", "canım", "cicim", "aşkım", cici" gibi. bunları kaptığı zaman artık tamlamalara rahatlıkla geçebilirsin.

kuşu alınca normal hayatına devam eder gibi devam etme. yani yemini suyunu veriyorum. canım kuşum diyip kuşa bitki muamelesi yapmazsan iyi olur. ha yaşar mı yaşar tabi ama öyle süs minderi gibi durur kuş. dışarı çıkartırsın üç beş tur atar. kafese girer oturur.

yoruldum daha yazamıyorum.
  • byzantium  (11.12.15 21:59:57 ~ 22:00:21) 
Erkekleri dişilerden daha konuşkan olur. Çift olurlarsa konuşmayabilirler. Kafesteki tünekte bir ayna olur, onu çıkar. Aynayı kuş başka bir kuş sanıp iletişime geçmeye çalışır, karşılık göremeyince de siniri bozulur.


  • once  (11.12.15 22:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.