[]

Engelli yerine park eden hayvanları

Ne yapıyoruz? Nereye şikayet etsek ceza alıyorlar? Ankara için bir çözümü olan var mı?




 
polisin umrunda olacağını pek sanmıyom yeri geldiğinde polis bile parkediyor saçma sapan yerlere


  • masa penisi  (11.12.15 18:31:34 ~ 18:32:04) 
Ben bildireyim, işlerini yapmazsa onlar gene yapmasın.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 18:33:20) 
  • ssiradanbirigibi  (11.12.15 18:46:11) 
engelli parklarının yasal bir geçerliliği var mı? yani oraya park eden diğer araçlara ceza yazıp araç çekilebilir mi? ben sadece engelliler için yapılmış bir güzellik olduğunu zannediyordum.

bir de haberiniz vardır belki ama engelli araçları da normal plakalı, dışarıdan ayırt edilemeyecek şekilde olabiliyor. büyük olasılıkla değildir tabi ama küçük de olsa o parkedenlerin engelli olma ihtimali var. mümkün olduğunca engelli yerine park etmemeye çalışan bir engelli olarak lince uğrayayazmışlığım var bu yüzden..
  • nrmnm  (11.12.15 18:54:21) 
mesela plakası engelli değil ama araçta engelli birini getirdiler diyelim ne bileceksin de şikayet edeceksin? engelliler sadece engelli plakalı araçla mı taşınıyor sanıyorsun?


  • cekilmis gayfe  (11.12.15 19:07:22) 
engelli aracıysa engelli park kartı var. ön cama konması lazım. onun dışında araçların park etmesi yasak diye biliyorum. hastanede parketmiştim ispark geldi çek dedi. kartımı gösterdim. tamam deyip gitti. engelli getirmek engelli park yerini kullanmayı geçerli kılmıyor demek ki.


  • sutlu nescafe  (11.12.15 19:18:36) 
@siradanbirigibi: bu istanbul için çalışıyor.

@nrmnm, @cekilmis gayfe: gözümün önünde arabasını park edip giden adamı, engelli yerine park eden pastane arabasını, "engelli yerine park ediyorsunuz" diye uyarınca "sana ne, sen sakat mısın" diye cevap veren arabaların engelli taşımadığına eminim.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 19:46:19) 
@eksi sozluk e bir daha geldim

tamam işte ben de onu soruyorum. söylediğin gibi engelli yerine birinin haksız yere parkettiğini biliyoruz diyelim. bu adamı şikayet edebiliyor muyuz? böyle bir kanun, yönetmelik vs. bir şey var mı? yoksa şikayet edecek bir şey de yok demektir. varsa bilelim ki biz de şikayet edelim..
  • nrmnm  (11.12.15 20:04:30) 
@nrmnm: hocam duyuruda ne sorduğumu bir daha oku istersen.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 20:15:34) 
cidden baktım gözden kaçırdığım bir şey mi var diye ama hala aynı. neden anlaşamadık bilmiyorum. laz da değilim ama soruya soruyla cevap vermiş oldum, o mu kafa karıştırdı acaba?

"soru: Nereye şikayet etsek ceza alıyorlar?
el-cevab: bu ceza verilecek bir şey mi? kanunda kitapta yeri yoksa ceza almazlar. varsa da biri bana söylesin"

diğer soru: Ne yapıyoruz?
el-cevab: otobüste yaşlılara, hamilelere vs. yer vermeyenlere ne yapıyorsak onu yapıyoruz. şartlara göre korkutmak ya da dövmek de bir yöntem tabi..
  • nrmnm  (11.12.15 20:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.