[]

Et yiyememek

Steakhouse duyurusunu gorunce aklima geldi ben 6 aydir falan hic et yemiyorum. Hamilelikten once kucuk bir danayi yerdim ne olduysa gebelikle beraber oldu. Ne et ne tavuk ne kofte yiyemiyorum. Dr en son yemek zorundasin dedi tahil ambarina dondu ev (kocam yesil mercimek yemekten shrek tonunda dolaniyor artik) nasil yapsam? Ne yesem bebis azicik buyuse. Kemik suyuna corba diyor annem ama iyyykkkkk anladiniz siz beni. Hadi bana yemek yapalim :)




 
Sayın davşan,

Kemik suyunu sadece çorbada değil pilavda, tahılda'da kullanabilirsin. Aslında kemik olduğunu düşünmeyince cok leziz bişi kemik suyu.
  • anonymice  (11.12.15 17:00:51) 
görüntüsü mü mide bulandırıyor? anlamadım ki. tavuklu pilavı da mı yiyemiyorsun? çok ufak didiklesinler. bebek için zorla kendini. lets fucking go


  • glamdr1ng  (11.12.15 17:05:43 ~ 17:06:15) 
Pilav da yok :( tip 2 diyabetim var pirincle mesafemizi koruyoruz. Belki bulgurda deneyebilirim ama kokuyor sanki ya da bana oyle geliyor pek huysuzumdur.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 17:06:37) 
bi iskender de yiyemiyorum deme şimdi :/


  • devilred  (11.12.15 17:07:49) 
@glamdr1ng tadi, kokusu, goruntusu hepsi pek fena. Peynir yiyorum surekli bakalim ne olacak. Pirinc hayatimda yok maalesef tavuklu pilav o yuzden yalan oldu.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 17:08:22) 
@devilred yiyemiyorum valla :( reklamda iskenderin ustune cosss diye tereyagi dokuyorlar ya orda ben tuvalete kosuyorum durum oyle vahim.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 17:09:34) 
Konuyla ilgili birkaç doktora gittik. İyi doktorlara da göründük. Maslak Acıbadem doktoru da aile hekimi de et yerine proteini bol tahıl yiyebileceğimizi söyledi. Tek sorun B12 eksikliği oluyormuş. Vücut da normalde B12 vitaminini depoladığından birkaç yıl et yemeden sorunsuz yaşanabileceğini söyledi. İsterseniz siz de iyi birkaç doktora görünün.


  • Traveller  (11.12.15 17:10:14) 
et yemeden de cocuk saglikli bir sekilde dogurulabilir.


  • bohr atom modeli  (11.12.15 17:48:00) 
Demir folik asit ve B12yi dışarıdan alırsan et yemene gerek kalmaz. Gebelikte her doktor gynoferrosanol veriyor zaten. Onu kullan et yemek için zorlama.


  • betsy  (11.12.15 18:08:39) 
Bulgur ile dolma yapıp içine kıyma koymak mesela olmuyor mu?


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 18:08:49) 
et suyu yeterli değil, et de yemen lazım. sen pişirme, kokusunu duyma. değişik tarifler bulalım biz sana.
balık yiyebiliyor musun?
et suyunu konsome yaptır. asla kokmaz, çok lezzetli olur.
kemikli et pişerken kalsiyumun çözünüp suya geçmesi için biraz limon sıkmak lazım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.12.15 18:12:07 ~ 18:14:20) 
yahu et yenmez mi hiç.. mis gibidir et.
misal pirzola:
oh..
oktayustaileyemektarifleri.com

misal: köfte.. ama köfte deyip geçmeyeceksin. istanbul avrupada iseniz yer tarif edeyim orada yiyin..
www.koftetarifi.gen.tr

kaburga:
şeker şeker..
12ocakbasi.com.tr

nazillipide.tanselbilisim.com

yani bunlar yenmez mi hiç.. löp löp gider..
  • güneyli çocuk  (11.12.15 18:17:24) 
Çocukla birlikte bir empati gelişmştir belk içten çten. O da bir canlı çünkü, onun da yavruları var ve doktorun söylediği gibi yemek de zorunda değilsin. Milyonlarca insan var yemeden sağlıklı kalan, hatta doğuştan beri yemeyen.

Kenevir tohumu, keten tohumu, kimyon gibi şeylerle sıradan yemekleri (baklagil, brokloi) filan birleştirirsen , kombin olursa bir eksik olmayacaktır.

Demir lazım. kimyon tohumubda, kabakta kabak çekirdeğinde.kaju badem fındık,kepek ve bitkisel peynir olan Tofu.

et yemeyen hatta vegan olanların bu kadar ürünü yemesine gerek yok da sütten dolayı demir eksikliği olablir diye.
  • Cursed Chico  (11.12.15 18:31:33) 
Eti süt ile marine ettirirsenix kokusu gidiyormuş. Bir de şöyle tarifler var
papatyadunya.blogspot.com.tr

  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 18:38:27) 
et yiyememek gibi bir şeyi kafam basmadığından çözüm de üretemeyeceğim.

yalnız pişirmesi seni zorluyorsa, kokusu falansa sorun, restoranda ye bari. ve etin kokusu ise, krema soslu bir şeyler yiyebilirsin mesela, baya değişir.
  • whoami  (11.12.15 18:44:23) 
sağolsun annecim zamanında iyi yemiş bana hamileyken sonra da iyi emzirmiş dana gibiyim çok sağlıklıyım bü süreçler önemli tavşan abla bi önerim yok ama etsiz olmaz diye düşünüyorum anneli babalı sağlıklı büyüsün yavrucak ..


  • tr  (11.12.15 19:22:42) 
Sevgili dostlar guzel mesajlariniza, mekan tavsiyelerinize cok tesekkurler. Toplu olarak bazi sorulara cevap vereyim de cok yer isgal etmeyeyim.

Bir arkadas balik yiyebiliyor musun demis ancak kizartinca yiyebiliyorum. Onun da en sagliksiz hali kizartma herhalde. Evde zaten et urunlerini hic pisirmiyoruz. Hamileligimin 3.5-4 ayinda mutfaga adim atamadim hep esim pisirdi o halde bile kokuyor. Disardan aldiklarima guvenip yiyemiyorum takintiliyim demis miydim? Restorana git diyen arkadaslarima ithafen keske gidebilsem ama orada tum kokular karismis oluyor maalesef burnumda tek tek ayirt ediyor hic yiyemiyorum. 3 bardak ayranla bildiginiz duble bardak 4 kofte yemisligim var onlari da yuttum lop lop cigneme hak getire :( Midem feci oldu tabi. Krema denilen sey ekstra kalori su an alicak ekstra tek gramim yok diyet yapiyorum 2 senedir (tip 2 diyabetim falan fismekan) dr bebekte olmamasi icin diyet devam dedi :(


ayy ne cok konustum yahu.

Insallah yavrusumun fotografini paylastigim gunleri de gorelim. Iyi geceler hepimize
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 23:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.