[]

Squat'da dizler parmak ucunu geçmeli mi geçmemeli mi?

Bu konuda iki görüşün de kendi çapında belirli dayanakları var, ben de dizlere yük bindirmemek için geçmemeli diye biliyordum fakat antrenör olan arkadaşım dizlerin parmak ucunu geçmemesi mit deyince aklım karıştı, insan anatomisine uygun bir hareket değilmiş dizlerin parmak ucunu geçmemesi.




 
squatta işi oturtmak baya zor.
ben başta geçiriyordum o zaman dizlerim çatır çutur ediyordu. bu durumda ilk etkilenen kaslar bacak kasları sonra popoymuş.
zamanla önce dizlerle değil, popoyu arkaya vererek çömelmeyi öğrendim. o zaman birincil kas grubu popo oluyormuş.
ama çok takma bence geçip geçmemesi olayına. topuklara ver ağırlığını, kalçayı arkaya at. esas önemli olan bu.
diye düşünsem de bir uzman gelip aydınlatsa çok daha iyi olur:)
  • jrixy  (11.12.15 16:27:08) 
dizlerin parmak ucunu geçmemesi diye bir şey yok. ayakların yaklaşık 30 derecelik açıyla yanlara bakıyor olacak ve sen aşağı inerken dizlerin de parmak uçlarının hizzasında yanlara açılacak. bu şekilde dizlerine bir şey olmaz. squat'ta dizlerin içe çökerse dizlerine zarar verebilirsin. diz sağlığı için buna dikkat et. dizler içeri çökmesin, ayakların hizzasında olsun.

edit şöyle: www.mashelite.com

edit 2: gördüğün gibi arnold reisin de dizleri parmak uçlarının önünde www.strengthsensei.com
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.12.15 16:28:48 ~ 16:33:00) 
evet popoyu arkaya atma meselesi çok doğru. ben de zamanında yanlış yapıyordum dizlerim acıyordu. sonra burdan verilen tavsiyelerle, sanki arkamda tabure varmış da popomu arkaya verip ona oturacakmışım gibi yapmaya başlayınca dizlerimdeki baskı kalktı.


  • innerbliss  (11.12.15 16:32:01 ~ 16:32:11) 
Squat yaparken dizler parmak uçlarını geçmemeli prensibinin temeli, çökerken dizle değil götü arkaya atarak aşağıya çökmeye teşvik etmek için ortaya atılmış bir şey. Onun dışında dizler parmak ucunu geçmez diye bir şey yok, olimpik haltercileri izlerseniz, ki bu işin duayenleri odur, dizleri parmak uçlarını her zaman geçer. Burada amaç, başta da dediğim gibi, çökerken harekete dizlerden değil götten başlatmak. Zira omzunda 150 kilo varken dizlerden çökmeye çalışmak birkaç ay sonra menisküse neden olacaktır.


  • angelus  (11.12.15 16:32:53) 
öyle bir dünya yok. squat yaparken kıçının altına bir bench koy, ona oturup kalkıyor gibi yap hareketi. ama bütün ağırlığınla oturma kıçın değsin geri kalk.


  • cekilmis gayfe  (11.12.15 16:42:45) 
Geçmemesi, en azından çok geçmemesi idealdir. Yoksa ağırlık dize biniyor, uzun vadede zararlı. Ayna karşısında bakarak yaparsan zamanla oturur.

Dizi geçirerek yapmak çok daha kolay, o yüzden insanlar öne kaykılıyor. Götü arkaya vererek doğru formda yapmak çok daha zor.
  • trachemys scripta elegans  (11.12.15 16:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.