[]

Hamilelik - takinti- kurtarin beni

Bilenler bilir ilk bebegimi kaybettim. Simdi tekrar hamileyim ve riskli bir gebelik geciriyorum (her gun igne oluyorum vs.) Boyle olunca da yaptigim her hareketin bebegime zarar verdigini dusunuyorum. Okulda biraz yorulsam, elimi kolumu kaldirip biseye uzansam, markete gidip 2 poset tasisam hep huzursuzum. Ben ne yaptim diye kendimi sucluyorum. Bebek azicik kipirdayana kadar kabir azabi resmen. Sonra da bu stres bebege daha cok zarar veriyor diye kendimi avutmaya calisiyorum ama olmuyor. Ne yapicam ben bi akil verin daha 3.5 ayim var bu boyle nasil biter? Hadi dogum yaptim diyelim ben hep takintilari olan obsesif annelerden mi olacagim? Aglamak istemiyorum ama cok fenayim:(




 
psikolojik destek almanızda fayda var bence, doğum psikoloğu falan vardır diye düşünüyorum; işi buraya bırakmayın.


  • baba jo  (11.12.15 12:45:34) 
@baba jo aslinda bebegimi kaybettigim zaman psikiyatrik yardim almak istedim ama tekrar bebek dusundugumuz icin ilac veremeyeceginden bahsetmisti dr bey sadece derdimi anlatip rahatlayacagimi dusunmedi sanirim kesin ilac takviyesi o da mumkun degil demisti :( haliyle tekrar hamile kalinca biraz duzeldim sanmistim resmen uzerini ortmusum.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 12:51:55) 
İnanç durumunuz ne bilmiyorum ama inanmıyorsanız bile basit gözlemler aslında yeterli bu işlerin kısmet oldugunu görmek icin. bazen kendimizi yırtsak da bişey olmayabiliyor ya da olacak bişey bi ton sacmalıga ragmen oluyor.
kontrol delisi olmayın, elinizden gelen eforu gösterin tabi ama cok basit ve doktorunuzun yapabilirsin dedigi şeyleri yaparken takıntı yapmayın. Allah bu bebege ömür verdiyse herşekilde olacak ki vermiştir inşallah:) stresten uzak durun, hareketleriniz konusunda tekrar bi doktora danısın ve onun söylediklerine uyduktan sonra cok bu konu üstüne dusunmeyin

  • galandar kostumu  (11.12.15 12:52:09) 
sakin olun. bir kere talihsizlik olmuş evet, ama inanın o bebeği salimen kucağınıza alacaksınız.

kalp dinleme cihazları var, alıp kullanın. kabir azabına falan gerek kalmasın.

5 buçuk ay olmuş anladığım kadarıyla. buraya kadar salimen gelmiş, geri kalan zamanı da salimen geçirecek, rahatlayın. o bebek ne sizin taşıdığınız poşetlerden, ne el-kol kaldırmanızdan, ne de bişeyden etkilenir. vesvese yapmayın.

mümkün olduğu kadar dinlenin, uyuyun. sinemaya tiyatroya gidin, bebek doğunca zor oluyor. birine bıraksanız aklınız kalıyor falan.

sakin olun, herşey yoluna girecek. siz bir sene sonra şu duyuruyu okuyup tebessüm edeceksiniz. su gibi geçip gidecek.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 12:59:00) 
@ konusma ben konusuyorum daha bitirmedim ogretmenim evet. Zaten donemi 1 hafta rapor 1 hafta okul gibi gecirmeye calisiyorum daha 24. Haftadayim o yuzden yasal rapor hakkimi (40 gun) kullaniyorum bu bitince heyet raporu yazabilirim dedi doktorum. Evde durunca daha cok takiliyorum aslinda okulda ergenlerimle guluyorum egleniyorum unutuyorum sikintimi yoksa duvarlar uzerime uzerime geliyor.

Yardim edebilecek sadece esim var zaten o olmasa mahvolmustum. Gunduz is aksam ev ugrasip duruyor ona da uzuluyorum. Yemek, temizlik hep onda ama bazen o gelene kadar bisey lazim oluyor mecburum cikiyorum disari. Annem hasta yanimda olmasi mumkun degil maalesef yuruyemiyor benim ona da bi faydam yok kaldiramiyorum kadincagizi ona da uzuluyorum. Bazen esim gece nobetinde oluyor ayarlayamadi henuz maalesef aylardir bekliyor o zaman tek kaliyorum iyice panikliyorum.

Uzun oldu kusura bakmayin simdiden
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 13:00:13) 
@galandar kostumu dusunmeden durabilsem keske elimden geleni yapiyorum ama beceremiyorum sanirim. (Yani sanirim kismi hikaye belli ki beceremiyorum). Insallah dediginiz gibi saglikla kucagima alirim. Omrum boyunca hic birsey icin bu kadar dua etmedim sanirim.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 13:06:41) 
@eksisozlugebirdahageldim kalp dinleme cihazini bilerek almiyorum daha beter olur 24 saat dinlemeye calisirim diye :) insallah dediginiz gibi olsun simdiden yuzum guldu son cumlenize.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 13:09:21) 
hayılısı deyin. belki de hayırlı olan çocuğu doğurmamanızdır. elbette istediğiniz sağlıklı bir çocuk sahibi olmak ama gerçekte olacakları bilemezsiniz. bilmenize de gerek yok.

hayırlısı neyse öyle olsun diyin. Allah'a bırakın. Kontrol hastalığının çözümü işlerin sizin istediğiniz gibi gittiği taktirde her şeyin mükmemmel olacağı yanılgısıdır. belki de işler sizin istediğiniz gibi gitmediğinde mükemmel olabilir. belki sizin istediğiniz aslında iyi olmayan olasılıktır..

ilginizi çekerse kuran'dan kehf suresin'de 65 ila 82. ayetlerin arasındaki kısmı okuyun. tam olarak ihtiyacınız olan bilgiyi verir.
  • faydam yoksa da zararim olmaz  (11.12.15 13:28:47 ~ 13:31:20) 
sizle oldukça benzer durumda ilk çocuğunu düşüren ikinci gebeliğinde de düşük riski taşıyan bir arkadaşım vardı. şu an en büyük derdi çocuğunun gazı.

tedbirli olun ama içinizi de ferah tutun, sizin de o günleriniz gelir pek yakında.
  • arma aski  (11.12.15 13:45:37) 
Merak etmeyin çocuk doğduktan sonra gazıydı emzirmesiydi derken ve uykusuzluktan takıntılarına zaman kalmaz.
Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebeğinizi.

  • ayhsegul  (11.12.15 14:26:27) 
Çocuk sahibi degilim ama etrafımdan gördüğüm en takıntılı anneler, sürekli internetten gaz alanlar. Cocuk onarım yapım bakım bilmemnesi diye bir site varmış hele de orayı takip edenler takıntının dibine vuruyor. Doktorunuz ne diyorsa onu yapın bence ve herseyi internette arattırıp evhamlanmayın.
Allah bir avazda kurtarsın.

  • physcos physcos  (11.12.15 16:50:26) 
siz rahat olmazsaniz o da rahat olmaz; belki boyle dusunmek lazim...


  • e haliyle  (11.12.15 17:04:34) 
Bebeğe zarar vermekten korkuyor ve vesvese yapıyorsanız, steteskop ile de sesini dinleyebilirsiniz. Rahatlamanız için ne gerekiyorsa yapın.

Sizinle aynı durumda olup ikiz hamileliği olan kuzenimin ikizleri okula başladı, darısı başınıza olsun :)
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.12.15 18:00:19) 
kan pıhtılaşması nedeniyle mi ilk bebeği kaybettiniz? hani kan fazla yoğun oluyor, bebeğe besin gitmiyor damarlardan geçemediği için. sulandırıcı iğne mi oluyorsunuz?

eğer öyleyse yengemle aynı durumdasınız, o bu teşhis konulana kadar 2 bebek kaybetti. sonra aslan gibi bir oğlu oldu. 1 yıl sonra 2. aslanını doğurdu. hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.
  • mesgul ve huzursuz  (11.12.15 23:12:41) 
@mesgulvehuzursuz evet bende de kan pihtilasmasi var clexane vuruyorum her gun ayni yengeniz gibi. Mesajiniz umut oldu insallah bende saglikla kucagima alirim


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 23:20:59) 
Butun guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar. Ne guzel yegenler, kuzenler, ikizler dogmus umut oldu bana da :) hayirlisiyla dogumu yapayim oglumu paylasirim sizinle ona seviniriz beraberce insallah. Iyi ki varsiniz :)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.15 23:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.