[]

ocak sonu için gezi rotası viyana-hallstatt-roma vs munih-hallstatt-roma?

Selam duyuru ahalisi, bi cılgınlık yaptık ve karar verdik sonunda. götümüzün donmasını da göze aldık. dönüş roma'dan olacak üzere, viyana ya da munih'ten girip, bi noktada hallstatt'a ugrayıp, kuzeyden guneye italya boyu inmek niyetindeyiz kısmetse. ama girişi nerden yapmak lazım emin olamadık. viyana'yı gormustum ama detaylı gezememiştim, almanya'ya ise henuz hiç gitmedim. ama munih'i pek de övmüyorlar gibi. viyana'dan girip 2 gun gezip, hallstatt'a, ordan hatta bi cılgınlık yapıp ljubljana'ya da ugrayıp venedik'e geçerek roma'ya inmek mantıklı olur mu? daha önce floransa ve roma gorulmustu ancak aralarda cok gezmedik, siena/rimini/pisa yörelerinden hangisine ugramak gerekir?

bu rotada dahilinde her türlü tavsiye/öneri alınır, şimdiden tesekkurler.


 
Munihe gerek yok bence. Viyana daha guzel. Bir de viyanadan hallstatta 3-3,5 saatte gidiliyor, yol rahat. Ama gece kalinacak bir yer degil, gunubirlik gidilecek bir yer. Ama etrafinda hallstatt kadsr guzel olmasa da yine asiri guzel yerler var, gmunden, bad aussee, bad ischl, mondsee vb. Bunlara bir bakin derim.
Hallstatt sapa kaliyor ama graz'a direkt yol var bad aussee uzerinden, o yuzden ljubljana'ya cok rahat gidersiniz. Venedik icin villach tarafina inmelisiniz ve venedikte kisin su baskinlarinfilan oluyormus, dikkat edin.
Siena super muhtesem bir sehir, terme catini var bir de (tam nerde kaliyor unuttum ama floransa filan o taraflarda olmali)

Oyle yani. Simdilik aklima bunlar geldi.
  • kuehles blondes  (11.12.15 12:39:41) 
Halstatt'ta Temmuz ortasında donmuştum. Haberiniz olsun.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (11.12.15 12:57:19) 
@metalci, deme öyle şimdi ya o_O


  • galandar kostumu  (11.12.15 12:59:17) 
Ben roma'dan başlayıp viyana'da bitirmiştim gezimi toplamda 10 ülk gezdim. Girişi viyana yapın bence viyana biletleri de uygun hem.
Almanya'da berlin hoşuma gitmişti. pisa'da kule dışında birşey yok. Bütçeniz zamanınınız aradıklarınız (eğlence mi kültür mü vs) neler bunları belirtirseniz size daha kapsamlı yardımcı olabilirim

  • goodyes  (11.12.15 13:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.