[]

özel öğrencilik

Merhaba doktora programına özel öğrenci olarak kabul edilen var mı? Sonradan normal öğrenciliğe geçme ihtimali nedir acaba? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.




 
özel öğrenciliğe kabul edilme durumu söz konusu değil sanırım. parayı veren herkes özel öğrenci olabiliyor bildiğim kadarıyla.

puanlarınızı alıp (ales yds) sınava girerseniz, doktora programını kazanırsanız özel öğrenci olarak aldığınız dersi saydırırsınız.
  • buffy de vampir sayılır  (11.12.15 00:04:00) 
herkes özel öğrenci olamıyor. onun da sınavı ve kontenjanı var. yoksa yığılma olurdu.


  • kupigometa  (11.12.15 00:09:51) 
Evet soruyu yanlış sormuşum :-) özel öğrenciliğe başlayan bir kişi ertesi yarıyılda bilim sınavına girip normal öğrenciliğe kabul ediliyor mu genelde? Benim puanlarla ilgili bir sıkıntım yok. Tezi yeni bitirdim ama hiçbir üniversite bahar dönemi başında doktora açmıyor. Hacettepe'den bir hocaya mail gönderdim kontenjan verecek misiniz bu dönem diye sordum ancak bu dönem açmayacaklarını söyledi. İsterseniz özel öğrenci olarak başvurabilirsiniz dedi.


  • electra kompleksi  (11.12.15 00:14:00) 
evet kabul ediliyor.

aslında doğru sormuşsun da ben arkadaşa cevap vermiştim.
hacettepe güzel sanatlar dan biliyorum özel öğrenciliği. her dersi alamıyorlardı ve yıllık 1000 tl ye yakın bir ücreti vardı. sanırım 2 yıl içinde de yds yi vermek lazım. senin varmış zaten.
  • kupigometa  (11.12.15 00:23:41) 
Sonra normal öğrencilik statüsüne geçtiler mi asıl soru bu. Bunu cevaplayın lütfen, empirik bilgiye ihtiyacım var :-)


  • electra kompleksi  (11.12.15 00:35:46) 
alırlarsa geçersin, özel öğrenci olarak girmen şansını az biraz yükseltir ama önemli olan normalde alıp almayacaklarına göre değişir sonuç.

yani sınavsız filan direkt giremezsin grne notmal prpsedür referans bilim sınavı vb ile gireceksin
  • KaraSakall  (11.12.15 00:43:25) 
Arkadaşlar ben süreci falan biliyorum resmiyette. Ancak empirik bilgi istiyorum siz veya çevrenizdeki bir insan özel öğrencilikten sonra normal öğrenciliğe kabul edildi mi hocalar özel öğrencilere ne gözle bakıyor vs.


  • electra kompleksi  (11.12.15 00:47:19) 
özel öğrenci bir çok arkadaşım yüksek lisansa kabul edildi, tavsiye ederim. bende özel öğrenciydim yeterince derslerle ilgilenebilseydim o ışığı gören hocalar kesinlikle şans ve öncelik veriyor.


  • apurucikipi  (11.12.15 00:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.