[]

French Press nereden almalı?

Merhabalar,

İş yerinde kahve tüketimim fazla olduğu ve neskafe bir noktadan sonra midemi bozduğu için french press almaya karar verdim. Kahvemi starbucks ya da tchibo'dan uygun grain de çektiriyorum ancak press makinem düzgün çalışmıyor. Kahve Dünyası'ndan aldım 1 ay önce, üç kahve denememin istisnasız birinde pres hiç zorlanmadan aşağıya kayıyor, pres kahve diye kahveli su içiyorum.

Neyi yanlış yapıyor olabilirim? Sıcak suyla presi bir otuz saniye ısıtıp kahvemi koyuyorum, daha sonra suyu koyup hafifçe 10 saniye karıştırıp kapağını takıp 5-6 dakika bekliyorum sonra presliyorum ama olmuyor. Sorun presteyse önerebileceğiniz iyi bir 1-2 kişilik french press var mı Türkiye'de bulabileceğim?

 
starbuckstakiler gayet iyi.


  • in vino veritas  (10.12.15 23:51:17) 
Paşabahçe'den al. Geçen ben aldım çok başarılı. Fiyatı da 30 lira falandı.


  • bedbed  (10.12.15 23:52:55) 
ben tchibo dan almıştım 70 tl ye. çok kaliteli hem de termos özelliği var. 1lt den biraz büyük. var ise çok ciddi tavsiye ederim. metal olduğundan kırılma riski de yok.


  • tukenmez adam  (10.12.15 23:59:36) 
1 litre fazla yahu. yaptım mı 1 kişilik, hadi maksimum 2 kişilik yapıyorum. tchibo'nun iki mağazasına baktım ellerinde yok ayrıca pres.


  • heartcollector  (11.12.15 00:02:05) 
bodum, denediklerim arasında en iyisi. tschibo'nun da tek kişilik minik olanı fena değil. ama bodumun bastıran tel kısmı çok daha başarılı. yanlardan kaçamıyor tanecikler.

starbucks'ta metal olanlarının orta boyu 60tl filandı sanırım. kaç sene oldu hala kullanıyorum. plastik olanlar daha ucuz ama cidden tercih etmeyin. dayanıklı değiller. filtreyi bağlayan kısmı da plastik onların ve sert bir darbede kırılıyor.
  • dasher  (11.12.15 02:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.