[]

annenin annecim demesi

Şimdi benim annem çok anaç ve çocuklarına düşkün bir insan olmasından mütevellit hitaplarının sonlarına genelde annecim kelimesini koyar. Ben 3-5-10-15 yaşımdayken de böyleydi, 33 yaşındayken de böyle. Evde de böyle der, dışarda birlikte bir yere alışverişe vs. gittiğimizde de insanların içinde öyle hitap eder. Aslında ilk başta çok takmıyorum sonra ciddi ciddi rahatsız olmaya başladım,söyledim anne öyle söyleme insanların yanında küçücük çocuk gibi diye. Tamam oğlum ağız alışkanlığı dedi ama hala söylüyor işte ağzından kaçıyor, ağız alışkanlığı olarak, böyle telefonda da annecim annecim diyen bir tip benim annem. Gerçi düşündüm şu an kardeşlerine de ablacım filan der neyse.

Geçenlerde sevgilim ben ve annem birlikte bir avmye gittik ufak bir alışveriş yapacaktık, annemin ağzından yine bana karşı lafın sonuna bir annecim hitabı çıktı. Benim sevgiliyi aldı bir gülme, böyle kız zor tutuyor kendini. Hani öyle ses çıkmadı ama yüzü gözü bir garip oldu. Haliyle annem de fark etti ve bozuldu. Ben hiçbir şey olmamış gibi ortamı yumuşatmaya çalıştım ama annem bütün gün surat astı kızın yanında da ve sonra telde konuşurken de sesi soğuktu bana karşı.
Ben bu konuyu tekrar açmamak için kıza bişey söylemedim gerçi benim de hoşuma gitmiyor bu hitap hele kızın yanında. Bütün karizmam gitti gibi sanki.
Anneme de kız da yanlışlıkla gülmüştür tarzı bir şey söyledim ama olmadı
Kısaca

1. Annenin nasıl gönlünü almalı ve kızı gözünde tekrar sempatik hale getirmeli
2. Kızın gözündeki yitip giden karizmayı nasıl düzeltmeli
3. Annem annecim diye hitap etmeyi ne zaman bırakır

 
1-anneye küçük bir hediye ve notun sonunda kocaman annecim yazısı.

2-bir annecim ile karizman yitip gidiyorsa sende karizma yokmuş demek ki.

3-anneniz size annecim demeye devam etsin. Dünyanın gerçeği olarak fani olduğumuzdan şurada annecim diyeceği günler azaldı. Yitip gittiklerinde keşke her saniye annecim deseydi diye üzüleceksiniz.
  • eeb  (10.12.15 18:16:18) 
dertler dertler


  • eksimeksi  (10.12.15 18:17:19) 
tarzim affoluna da... bunu dert etmek ayri, buna gulmek ayri salaklik.


  • e haliyle  (10.12.15 18:21:20) 
33 yaşında buna takmanız sanki biraz tuhaf, daha çok ergenler umursar bu tarz şeyleri "anneeağğ arkadaşlarımın yanında bana minik kuşum demeeğğ" falan tribi yaparlar :)) gülün geçin eğlenin işte, siz de annenize "yavrım annem, pambığım" falan diyin kız arkadaşınızın yanında, ortam yumuşasın :))


  • postneo  (10.12.15 18:22:25) 
1- Git konuş "anneciğim sana karşı bir durum yok insanlar benim senle olan muhabbetime alışkın olmadığı için komiğine gitti" de anlat. Kız annene bir saygısızlık yapmamış anladığım kadarıyla.
2- Kızın gözündeki karizman annen "annecim" diye hitap etti diye gidiyorsa o karizma zaten hiç gelmesin. Böyle aptalca şeylere nasıl takılıyorlar aklım almıyor ya.
3- Bırakmasın ya ne olacak? Allah korusun 3-5 yıl içinde bir sağlık sorunu yaşasa kadın, hastalansa, yatağa düşse, gecinden versin hatta ölse ne hissedeceksin? Ne kadar boktan ve içi boş durumlar yüzünden kadına tepki gösteriyor olduğunun farkındasındır umarım. Anne dediğin istediğini der, ona "bana dışarıda böyle deme" demek yerine sana gülen insanlara "açın kıçınıza gülün" demek bana hep daha mantıklı geliyor.

Git öp kadıncağızı sarıl bi güzel ya da yanında değilse ara gönlünü al.
  • burberry  (10.12.15 18:23:37) 
2.Karizman yokmuş eğer gerçekten yitip gittiyse

3.Anneciğini bırak annecim desin böyle kılların kadayıf olana kadar

Kızı azarla, nerde nasıl davrandığına dikkat et, komik olabilir, biz annem yokken gülerdik, gülmemeliydin de.
  • cecilia  (10.12.15 18:24:44) 
@sadakatsiz ya tamam kendi başımıza olduğumuzda evdeyken falan desin de valla insan içinde çok hoş olmuyor bu yaştan sonra. Millet annelerin 3 yaşındaki çocuğuna annecim demesini bile itici buluyor yani tamam annelerin gözünde çocuğuz hep ama yine de insan içinde hoş olmuyor
Karizma meselesi işin esprisi ama kendim çok hoşlanmadığım için ,bir de kızın yanında baya baya utandım. Annemin o lafını bana karşı hala bu yaşta komik bulmuş istemsiz gülmüş heralde, ona karşı bir daha konusunu açmadım

  • limoncello  (10.12.15 18:24:58) 
Annem bana sevgili yanında "oğluşum" diyor, halen aşırı karizmatiğim (H)


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (10.12.15 18:29:25) 
Erkek arkadaşım da sizinle aynı yaşta, annesi annecim, annem diye hitap eder. Ne erkek arkadaşım ne de ben bunun karizmaya bir etkisi olduğunu düşünmüyoruz, sorun sizde ve kız arkadaşınızda olmasın? Böyle şeyler için annenin kalbini kırmaya da değmez sanki. Bırakın deyiversin, kız arkadaşınıza da söyleyin böyle şeylere takılmasın.


  • fraise  (10.12.15 18:51:20) 
kızın yerinde olsam ben dert edinirdim. ya birden bir gülme aldı ama çok ayıp oldu annesine de benimkine de diye. annenin gönlünü alma konusunda eeb +1

3-boşver bırakmasın. çok tatlı bence
  • cilekli krep  (10.12.15 18:52:28) 
Ikinci hamileligim ve ilk bebegim maalesef karnimda oldu yasadigim travmanin haddi hesabi yok. Simdi bebegim yasasin diye her gun igne vuruyorum kendime avucla ilac iciyorum. Ufacik bir tekme attiginda bile "annesinin bali"diye seviyorum sanirim omrumun sonuna kadar da oyle sevicem sipami. Keske ben de annemle disari cikabilseydim de bana karizmami cizecek seyler soyleseydi bosverin karizmayi falan annenizin kiymetini bilin. Zaten ne yaparsaniz yapin onun icin karizmatik olacaksiniz :) hatun kisisi de kendini tutsa gulmese iyi olurmus hukmen maglup olmus.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (10.12.15 18:58:21) 
öncelikle derdinizi sikeyim.

benim annem sanırım 58 yaşında falan. hocalık yapıyor. ve öğrencilerine, ki öğrencileri eşek kadar ama çocuğu yaşında hepsi, annecim/çocuğum vs diye hitap ediyor sürekli.

ve inan ben daha bugüne kadar ne sikimsonik ailemde, ne annemin çevresinde, ne annemin öğrencilerinde bu kelimeyi yadırgayan bir insan görmedim. aksine herkes tarafından sevilir ve sayılır annem.

ben bir yetişkin olarak, senin annenin bu şekilde hitap etmesini şahsen çok normal/içten ve daha başka bir sürü güzel sıfata layık buluyorum.

senin hoşuna gitmiyorsa bilemem. sorgulamak bize düşmez. bana asıl garip gelen kız arkadaşının garipsemesi ve gülmesi, veya suratının garip bir hal alması...

sen 33 yaşındaysan kız arkadaşında herhalde en az bi 25 vardır? o yaştaki bir kızın bu lafa bu kadar gülmesi bence aptalca. senin ise, karizmanın gittiğini düşünmen daha da aptalca.

ben orada olsaydım sorardım, ilkk defa mı duyuyorsun bu şekilde bir söz diye.

ve son olarak, tekrar derdinizi sikeyim.
  • mahone  (10.12.15 18:58:43) 
erkek arkadaşımın yanında annesi ona annecim dese başta benim çok hoşuma giderdi. sevimli bi şey.


  • nice tnetennba  (10.12.15 19:01:10) 
sadece 2'ye cevap vercem. bazen ben de bu kalıplara uyuyorum ama duygu zayıflık değildir. polat alemdar gibi kasılıp gerinip durmak güç, karizma, asalet falan değil mafya bozuntuluğu, ketumluk ve suratsızlık daha çok. dolayısıyla önce bu kafadan kurtul, kurtulayım, kurtulalım.


  • antepaunovic  (10.12.15 19:11:35) 
Kız arkadaşın ayıp etmiş. Ben orda olsam onun gülmesini yadırgar, noldu neye gülüyorsun bu kadar derdim. Bence annenin annecim demesi olsa olsa çok sevimli ve samimidir.


  • olutaklidi  (10.12.15 19:24:45) 
Kaç yasında olursanız olun siz onun çocuğusunuz kadının içinden öyle demek geliyorsa desin gayet normal bisey bu. Gulunecek bisey de göremiyorum. Ne güzel anneniz sizi çok içten seviyor demek ki.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (10.12.15 20:12:17) 
kız arkadasına fazla yüklnmişler kız muhtemel sevimli buldugu için gülmüştür. art niyet aramayın dombililer


  • fasulyek  (10.12.15 21:29:15) 
1 konusunda fikrim yok 3 içinse niye bıraksın ki diyenlere katılıyorum.

2'Ye gelirsek kız cidden bunu karizma bozan bir şey olarak görüp alay ederek güldüyse düzeltme o karizmayı daha iyi. onun dşında bunu bir daha konuşmadığınız için bence bu senin abartman da olabilir ve kıza da yükleniliyor sanki bir lüzumsuz. herkesin başına gelmiştir bazen bir sözcüğün çağrıştırdığı komik anılar/imgeler yüzünden gülme krizine girmek. denk gelir de bu şekilde alınganlık doğurabilecek bir mevzuda olursa kötü tabi ama sık sık yersiz gülme krizine giren biri olarak savunma ihtiyacı hissettim. annecim denmesini yadırgamaktan ziyade o an istemsiz bi reaksiyon yaratıp dünyanın en komik sözcüğüne dönüşebilir.

ha yok "kiki bu yaşta annecim mi diyo sana hala kiki" modu ise kıza saydıranlara katılıyorum da işte yetersiz veri.

gülme krizi durumlarında biraz anlayış yine de bu vesileyle vermek istediğim mesaj bu :(
  • hats  (11.12.15 02:34:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.