[]

Espresso Makinesi Tavsiyesi

merhaba kahvebucksdiyarı sakinleri,

Yarı otomatik bir kahve (espresso) makinesi almayı düşünüyorum.

Önceden hiç kullanmadım. Çok sık kahve tüketen biri de değilim. Maksat arada süt köpürteyim aromalar şuruplarla oynaşıp köpüş üzerinde fingirdeşik şekiller çizeyim.

Öncelikle 250 lira civarı delonghi cihazlar işimi görür mü?

biraz daha iyi bir şey alayım diyorum. 250 liralık seviye 350-500 seviyesine çıkıyor fakat kağıt üzerinde aman aman bir fark yok. ne zamanki seviye birden 2500 liralara çıkıyor işte o zaman vay bunda bu varmış diyorum.

neyse sonuç olarak tavsiye edebileceğiniz bir cihaz ve konu hakkında püf noktalarını paylaşabilecek arkadaşlardan cevaplar bekliyorum.(anında tik veriyorum. 30 dk içinde tikin gelmezse gel beni bul)

 
süt köpürtmek için espresso makinesine hiç gerek yok. 5 liraya ufak mikser gibi bişi satıyorlar deli gibi köprütüyor. onun yerine hem espresso hem de filtre kahve yapan bir makina alın daha iyi olur. bir süre sonra espresso sıkar sanki acı acı.


  • ayiadam  (10.12.15 09:59:40) 
bizde şu tchibo'nun cafissimo classic diye bir makinası var dediklerini fazlasıyla yapabiliyoruz.
www.tchibo.com.tr

  • sentence  (10.12.15 10:01:00) 
Bizde delonghi'nin şu kahve makinesi var, 1 ay filan oldu alalı. Acayip memnunuz. Hem kapsül hem normal kahve kullanabiliyorsunuz. Süt kopurtme, fincan ısıtma özellikleri de var. Çok kolay temizleniyor. Görüntüsü de çok hoş. French pressten sonra evrim geçirmiş gibi olduk resmen.

www.hepsiburada.com
  • fraise  (10.12.15 10:19:14) 
ben de tchibo'nun ürününü önerebilirim. bence evde kullanmak için fazlasıyla yeterli. çay da satıyolar artık kapsüllerde sanırım. değişik çaylar tabii. renkleri de çok tatlişko.


  • nathanieltroy  (10.12.15 10:23:08) 
cafissimolar ile sadece onların kapsülleri ile kahve yapabilirsin hem pahalıya mal oluyor hemde onların kapsülleri ile sınırlı kalıyorsun. de longhi tarzı makinalar ile hem değişik kahveler deneyebilir hem de çok daha ucuza maledebilirsin. İlle kapsüllü aliyim dersen hb de kampanya var.(git: www.hepsiburada.com


  • greenplease  (10.12.15 11:17:14) 
1- süt köpürtme aletleri sağda solda 30 liraya var. ama kullanmadım, bilmiyorum. denemekte fayda var.

2- espresso makinesi olarak www.hepsiburada.com bunu kullanıyorum. gayet memnunum. yapamadığım herhangi birşey olmadı şimdiye dek. 15 bar zaten fazlasıyla yeterli oluyor. öneririm.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (10.12.15 13:30:08) 
tchibonun makineleri günde 3-4 tane ve üzeri tüketimde pahalıya geliyor ancak günde 1 tane içen adam da iyi bir kahveye 80 kr verebilir bence. şimdi barista lar gelir tchibo kahvelerini kötülemeye :D


  • o kadar da degil aga  (10.12.15 13:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.