[]

Yağ oranı ile ilgili

%16-17 civarı yağ oranım var. Boyum 1.64, kilom 48. Kilo verme gibi isteğim yok ama benim bu yağ oranımı 15'e çekme ihtimalim nedir?

En önemli kısmı, önümüzdeki 6 ay boyunca spor salonuna gitme şansım olmayacak. Evimde bisikletim ve dambıllarım var. Düzgün beslenme programı ve kendi yapabileceğim egzersizlerle bu mümkün mü yoksa şimdilik bu oranı korumak mı tek çarem?

Bi de kadınlarda meme de bu yağ oranına dahil oluyor mu? Yani aynı boy ve kilodaki daha büyük memeli kadının yağ oranının daha küçük memeliye göre daha yüksek çıkması mı gerekir?

Teşekkürler.

 
Çok zor değil, yapılır.

Evde de spor kültürün varsa yağ yakımı mümkün. Kondisyon bisikletiyle HIIT ve ağırlıklarla tüm vücut çalışması yaparsın. Diyeti de düşük karbonhidratlı yaparsan, oldu bitti.

Kadınlarda meme de yağ oranına dahil, evet. Ondan dolayı %15 yağ oranlı kadınların karın kası belli oluyor. Erkekte bu imkansız.
  • arnold schwarzeneger  (10.12.15 09:39:06) 
%16/17 yağ oranı senin için iyi, %15'e düşmek gibi bir amacın olmamalı. Ha düşemez misin? Tabii ki düşersin en nihayetinde yağ bu, gerekli şartlar yerine gelirse onu da yakarsın fakat %15'e çektiğin yağ oranını zaten koruyamazsın bu kadar östrojenle. Onun dışında, bu kadar düşük yağ oranı androjenik anlamda da oldukça etkileyecektir seni. Yani regl düzensizliği hormonal sıkıntılar. Müsabık falan olmayacaksan gerek yok böyle şeylere.


  • angelus  (10.12.15 11:25:58) 
Yağ oranınızı nasıl ölçüyorsunuz?


  • trachemys scripta elegans  (10.12.15 11:32:11) 
o evdeki teraziler, yaş/cinsiyet/boy/kilo oranına gre veriyor o bilgileri diye bilyorum


  • nucleon  (10.12.15 11:32:14) 
@angelus, Aslında kollarım, sırtım ve karnımdan çok memnunum, buradaki kaslarımın görüntüsü hoşuma gidiyor ama bana göre fazla olan yağ bacaklarımda. (mesela @arnold, %15 yağ oranı ile karın kasları belli oluyor diyor ama bendekiler %16-17'yle de belli çünkü sanırım karnımda yağ yok?) Daha fazla hiit, ağırlık vb şeyler ile o bacaklardaki yağları azaltamıyor muyum, asıl istediğim o aslında, daha yağsız ve daha sıkı bir bacak :/


  • pandispanya  (10.12.15 11:49:07 ~ 11:55:43) 
%15 o kadar tehlikeli bir yağ oranı değil. Karın kadınlardaki asıl yağ depolarından olmadığından, meme ve popo ve bacaklardaki yağ dağılımına göre 1-2 puan daha yukarıda karın kası belirginleşebilir. Ki senin de bacakların daha yağlı anladığım kadarıyla. Bunlar zaten çok küçük farklar senin kilonda. Dediğim gibi yapılır, biraz sabır sadece.


  • arnold schwarzeneger  (10.12.15 12:00:51) 
Genel olarak durumundan memnunsan, antrenmanlarına düzenli şekilde devam et. Yağ oranın zaten düşük, bacaklarında yağ varsa eğer bunlar uzun vadede gider tabii ama antrenmana abanıp ekstrem bir şekilde yağ oranını bu seviyeye çekmek normal değil. Zaten çeksen de, dediğim gibi, o yağ oranında duramazsın. Kadında o oranlar esansiyel yağ oranı. Yani metabolik olarak hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürmen için o yağlar şart. Hadi hepsini geçtim, daha çok hiit daha çok ağırlık daha şiddetli diyetle bacaktaki yağın gitmesi gibi bir garantin de yok. Bu yağlar göbekten de gidebilir koldan da kalçadan da göğüsten de. Zira oralarda hala yağ var. Bacaktaki yağı eritecem diye bu kadar yüklenmen naçizane görüşüm doğru değil. Fakat özellikle bacaklara etki eden ağırlık antrenmanlarıyla probleminin biraz giderilebileceğini düşünüyorum. Ki burada asıl gerçekleşecek olan bacaklardaki kas fiberlerinin parçalanıp birleşerek daha "Sıkı" bir hale gelmesi. Yani asıl amaç yağı eritmek yerine kas gelişimini sağlamak. Tabii tüm bu söylediklerim bir yana dursun, genetiğinde hayal ettiğin görüntünün kodu yoksa istediğin sonuca ulaşman zor. Hele bu yağ oranında olmadıysa benim önerim mevcut halini koruman ve salona gidemiyorsan da vücut ağırlığınla ağırlık çalışması yapmandan yana olacaktır. Yağ oranını daha fazla düşürmene gerek yok, bu bile bir kadına göre oldukça elit bir seviye.


  • angelus  (10.12.15 12:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.