[]

Bugunden iibaren ingilizce calismak istiyorum

İlk olarak ne yapsam, nasil baslasam? Bosluk doldurmali gramer kitaplariyla mi, video izleyerek mi? Ya da su daha iyi olur dediginiz baska bir alternatif var mi?

Site onerisi falan da alabilir.

Voscreen kullanayim diyorum mesela. Baska site onerisi olan var mi?

Not: A-2den baslayacagim.

Tesekkurler

 
telefonun, televizyonun, bilgisayarın kullanım dilini ingilizce yap. yaarın yapma, hemen yap.


  • theli  (10.12.15 07:27:45) 
kitap okumani tavsiye ediyorum ben. once oku. bilmedigin kelimeleri arastirip bir kenara not edebilirsin, daha sonra tekrar bakarsin arada sirada.

dil tamamen aliskanlik meselesi. Ingilizce yayin tuketmeye basla. youtube'dan ingilizce kanallari takip et, yabanci diziler de listening icin guzel. konusmak icin de en once forumlarda takilabilirsin, oyun oynayabilirsin. bulabilirsen cevrendeki ingilizce muhabbet gruplarina katilabilirsin.

ingilizceyi ders gibi calismak yerine aktif kullanmayi ogrenmeni tavsiye ediyorum.

Gramer olayini ders gibi calismaktan baska caren yok tabi. Onu da bir ingilizce gramer kitabi alip haftada 1 konu uzerinde calisarak halledebilirsin.

Diyelim ki bu hafta simple present tense, gelecek hafta simple past tense. Tense'leri de calisirken yine yazarak/kullanarak calismak en iyisi. Past tense calisiyorsan anilarini dusunup anlatmaya calisabilirsin gibi.

Kolay gelsin
  • idexo  (10.12.15 07:55:39) 
şahsi görüşüm, televizyon ve kitap için henüz erken. duolingo ve lingualeo ile biraz uğraş temel iyice bir otursun, daha sonra voscreen ile devam edersin. kulak biraz alıştıktan sonra televizyon ve kitaba geçebilirsin.


  • tolga asp  (10.12.15 08:04:39) 
bu aralar ben de ingilizce çalışmaya başladım. engvid'in videoları gayet başarılı. ingilizce altyazı seçeneği de var ve ücretsiz. ayrıca talkenglish.com'a bakıyorum arada cümle kalıpları üzerinden gidiyor ve bence mantıklı bir yöntem. onun dışında oxfordun ingilizce de sık kullanılan 3000 kelime listesini çıkardım. ezberlemeye çalışıyorum. cümle içinde kullanarak.


  • josephinebrunsvik  (10.12.15 09:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.