[]

Modem, iki adet wireless access point... İçinden çıkamadım.

Şimdi elimde bir adet Airties Modem var. Kablosuz özelliği yok. Dört LAN çıkışı var. Bu LAN çıkışlarından biri bir tane switch'e bağlı. Oradan ethernet ile çeşitli bilgisayarlara ve iki adet wireless access point'e gidiyor. Modem'de DHCP açık. IP bloğlu 192.168.2.x Switch'e bağlı tüm bilgisayarlar ve AP'ler bu blokta. AP'lerde de DHCP açık. Biri 192.168.1.x diğeri de 192.168.7.x olarak IP dağıtıyor. AP'ler modem üzerinden 192.168.2.x bloğundaki IP'lerini sorunsuzca alıyor. Ancak AP'ler üzerinden internete "bazen" çıkamıyorum.

AP'lerin DHCP'sini kapatıp IP forwarding gibi bir olay varsa onu mu kullanmalıyım? Bu sistemi sorunsuzca çalıştırmanın en mantıklı yolu nedir? Bilgisayarlar arasında dosya paylaşımı falan yapılmıyor. Tek amaç, ethernet üzerinden ve kablosuz üzerinden herkesi sorunsuzca internete çıkarabilmek.


 
Sorunun kaynağı bu mudur bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla AP'Lerin DHCP'si kapalı olmalı, cihazlar ip'yi direk modemden almalılar.

Benim cihazda (asus rt n12) farklı bir şey yapmaya gerek kalmadan ip'leri modemden alıyor direk client'lar. büyük ihtimalle çoğu access point'te öyledir.
  • king lizard  (09.12.15 20:15:39 ~ 20:17:19) 
ap'lerin dhcp'sini kapatmam gerekli, ikicihaz farklı bloklardan ip dağıtmaya çalıştığı için sorun yaşıyorsun. IP forward olayı başka birşey gerek yok.


  • mirty  (09.12.15 20:25:15) 
ap'lerin dhcp de kullanabilirsin fakat gateway ve dns olarak modemi gormeleri gerek

ap lerde dhcp acikken bir client ile baglan aldigi ip ye bak gateway ve dns olarak ne aliyor

aktif kullanici sayisi onemli modemin dhcp kullanmak icin 20 client dan fazla olursa
modem de asiri yuklenmeden kilitlenecek ve reset atman gerecek her defasinda
  • kaiserr76  (10.12.15 06:45:52) 
Kaiser şimdi sistem şöyle mi olacak;

Modem: DHCP Açık. Yerel IP'si 192.168.2.1

AP1: DHCP açık. Gateway 192.168.2.1'de. DNS olarak da 192.168.2.1 mi olmalı? Peki bunun dağıttığı IP bloğu 192.168.3.x falan mı olmalı?

AP2: DHCP açık. Gateway 192.168.2.1 ve DNS de öyle. Bunun dağıttığı blok da 192.168.4.x mi olmalı?

Doğru mu anladım sistemi? Peki modem'e doğrudan ethernet ile bağlı bilgisayarlarda bir değişiklik yapmak gerekiyor mu?
  • alperz  (10.12.15 18:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.