[]

Depresyondan sonra eskisi gibi olamamak

Nisanda depresyona girmiştim bazı olaylardan dolayı. Yataktan çıkmıyordum, olur olmadık şeylere ağlayasım geliyordu, sanki dünyam kararmış gibiydi. En sonunda dayanamayıp 1 mayısta cipralexe başladım. O günden beri kullanıyorum. Büyük ölçüde düzeldim ama içimde hafif bir mutsuzluk var. Yaptığım şeylerden ve hayattan eskisi gibi zevk alamıyorum. Sanki ilacı bıraksam o halime geri dönecekmişim gibi geliyor. Size de oldu mu? Zamanla geçer mi?




 
@acemi 2 sene önce panik atak için kullanmıştım doktor tavsiyesiyle. Bu sefer kendim kullandım doktorun dediği gibi.


  • nothing in my way  (09.12.15 18:45:20) 
Eger doktor onerisiyle degil de kendin basladiysan tehlikeli bir sey. hangi ilacin kime kullanilacagi bunlarin kisinin durumuna hatta yasina kilosuna gore bekirleniyor. bunu belirttikten sonra sorununa gelecek olursak. ilaci birakirsan eski haline doner misin bu bizim icin zor bir soru. hayatindaki etkiler tepkiler olaylar ne bileyim dusuncen hayat tarzin bunlari bilmemiz gerekiyor. ilac depresyonu evet iyilestirir gibi gelir. ama bir nevi agri kesicidir. agrinin neden oldugunu bilmezsen surekli agri kesici icersin. ve belki daha buyuk bir sorun vardir. bu tur ilaclar seni sikintili durumdan, kotu dusuncelerden bir sureligine uzaklastirir. ve sana dusen bu sure zarfinda sorunlarini bulmaktir. sorunlarini buluo kararlar alip hayatini degistirirsin. aksi halde psikolojik ilaclar ileri boyutlardakileri goz ardi edersen bu amacladir.

su an iyi hissediyorsun ama bana kalirsa bir doktora gorunmelisin. sana buyuk yardimlari olacaktir. ilac bittikten sonra hala geri doner miyim diye dusunuyorsan demek ki hala bir yerlerde bir sorun var demek.

saglicakla kalin.
  • buralareskidenhepdutluktu  (09.12.15 18:47:06) 
buralareskidenhepdutluktu+1
Bir pencere açılmış ve depresyon girmiş içeri ilaçla bir battaniye örtmüşsünüz belki ancak pencere hala açık. Onu kapatmak da bana göre ancak terapi ile mümkün olabilir. Yukarıdaki örnek gibi zamanla başka odalara geçebilirsiniz ancak o penceresi açık oda sizin evinizde.

  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (09.12.15 19:05:59) 
hayattaki amacınız nedir? bunu çok düşünmeden 2 cümle ile ifade edebiliyor musunuz?


  • spankenstein  (10.12.15 12:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.