[]

kpss hakkında ve kpss lisans hazırlık kitabı tavsiyesi

KPSS lisans için hangi kitabı/seti tavsiye edersiniz?

hiç çalışmadan girdim ve en düşük puanım 65 idi.
Harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum.Akşam 7:30 dan önce evde olamam.
Yaklaşık 5 ay süre var. Bu 5 ay içerisinde işten geriye kalan sürede bu olmaz olasıca sınava çalışsam 90 ve üstü alma ihtimalim nedir?
Dersaneye gitmek çok saçma geliyor.

 
Dersane motivasyon, toplu ve planlı çalışma sağlıyor. Bunları ben hallederim diyorsan gerek yok.

65 puandan 90 üzerine çıkmak için ciddi bir çalışma gerekir. Benim fikrime göre akşamları 1-2 saat çalışmayla 5 ayda 65'den yükselip de 90 üzeri alınmaz. Ama imkansız değil tabi, kişiden kişiye değişebilir.

Soru bankası olarak, bilinen bütün yayınların soru bankalarını çöz bence. Fazla çalışmaya vaktin olmadığını düşünürsek genel yetenek için çıkmış soruları(diğer eş değer sınavların da) öncelikli çözmen daha faydalı.

Ama her şeyden önce konuları tamamen bitirmeden deneme çözme bence. Moralini bozmak dışında bir işe yaramaz. Konu çalışmalarını da kitap yerine ben senin yerinde olsam videolu dersler üzerinden yapardım. İnternette (youtube'da mesela) kpss eğitim videoları var. Konu konu, aynı konuyu anlatan 5-6'dan fazla eğitim videosu bulabilirsin. Bence bunları dinleyerek öğrenmek daha kolay oluyor.

Kitapların da hepsi müfredatı anlatan kitaplar, bence konu anlatım kitabına gerek yok. Ama illa alacağım diyorsan İhtiyaç ve Pegem'in kadroları sağlamdır, kitaplarına da yansır.
  • Abdurrahman  (09.12.15 09:58:06 ~ 09:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.