[]

Nissan Micra Kullananlar

Merhaba,

Kendi aracım serviste olduğundan KASKO ikame olarak 2014 model Micra verdi. Daha çözmedim arabayı:

1) Bugün kontağı kapattığımda ekteki sinyali verdi. Kapıları açtım, kapattım, kilitledim, geri açtım, sinyaller/farlar açık mı kontrol ettim falan hiç bir durum yok. Kontağı açınca söndü ama sonra kapatınca yeniden yandı. Sebebi ne olabilir, ne anlama geliyor bu, bilgisi olan var mı? Araba benim olmadığından kullanım kılavuzu ya da sinyal göstergesi yok bende.

2) Vitesi D'de kullan dediler, o kadar. L ve N nedir?

 
1) Bagaj kapağını kontrol edin.

2) L (LOW) Mod: Özellikle düşük hızlarda araç zemine tutunma zorluğu yaşadığında ve dik iniş ile çıkışlarda bu mod işe yarıyor. Kaynak: www.otohaber.com.tr

N Mod: Vites boşa almak.
  • teknikekip  (09.12.15 09:01:02 ~ 09:01:31) 
bagaj kapağını da kapatıp açtım tekrardan, sönmedi :(


  • vejeteryanvampir  (09.12.15 09:05:09) 
www.askmefast.com

güvenlik sistemi aktif demekmiş yanlış anlamadıysam. hata falan değil yani.

answers.yahoo.com buradada anahtar hatası demişler.
  • sutlu nescafe  (09.12.15 09:10:43 ~ 09:13:08) 
Güvenlikle ilgili bir ışık o. tüm micralarda vardır. sorun yok.


  • shezo  (09.12.15 09:26:33) 
n boş vites, l de karda kışta low-drive mı neydi, devri artırıyor olması lazım.

First (1 or L [Low])
This mode locks the transmission in first gear only. In older vehicles, it will not change to any other gear range. Some vehicles will automatically shift up out of first gear in this mode if a certain RPM range is reached in order to prevent engine damage. This, like second, can be used during the winter season, for towing, or for downhill driving to increase the engine braking effect.
  • passion rules the game  (09.12.15 09:39:22 ~ 09:39:55) 
O sinyal tüm Nissan'larda var. Motoru kapatınca vitesi P'ye almadıysan (park) ya da arabada akıllı anahtar varsa araba çalışırken bu anahtarı arabadan dışarı çıkartırsan verir.

Senin durumunda muhtemelen vitesi P'ye almamışsın motoru kapattıktan sonra. Sanırım ilk defa otomatik kullanıyorsun ya da tam otomatik kullanmamışsın hiç. Arabayı stop edince vitesi P'ye alman gerekir. D'de bırakırsan (fotoğraftaki gibi bıraktıysan mesela) olmaz.
  • polifonik osuruk  (09.12.15 10:04:29) 
@polifonik osuruk 'a ek olarak: Aracı stop ettirmeden önce P 'ye alıp öyle kontak kapatman gerekir.


  • teknikekip  (09.12.15 10:16:55) 
Yoo, kendi aracım da otomatik (dsg). P'ye alıp kapattım motoru. Hatta sinyali görünce kapatıp tekrar açtım, vites hep P'deydi. örneğin benimki P'ye almadan motoru söndürmeye izin vermez, bunlar veriyor mu? bu aralar çok dalgınım, eğer izin verdiyse önce söndürüp sonra P'ye almış da olabilirim, çok da iddia etmeyeyim de...


  • vejeteryanvampir  (09.12.15 10:34:14) 
vitesli fotoğrafı trafikteyken çekmiştim bu arada.


  • vejeteryanvampir  (09.12.15 10:57:05) 
Nissan izin verir P'ye almadan motoru kapatmaya akıllı anahtarlı sistemlerde. Ama sonra o ışık eşliğinde düdük sesi öter "P" ışığı il birlikte.

O zaman olay şu, eğer arabanın anahtarı akıllı anahtar ise anahtarın pili zayıflıyor olabilir. Çünkü daha önce yazıldığı gibi araç ilk kitlendiğinde immobiliser'ın devreye girdiğini gösterir bu ışık. Sonra araba açıldığında yanıp söner ve akıllı anahtar ile iletişim kurulduğunu gösterir. Eğer seyir halinde yanıyorsa akıllı anahtarın pili zayıflamıştır.

Uzun zamandır ben de, ailem de Nissan kullanıyoruz, kesin bilgidir, yayabilirsiniz. ;)
  • polifonik osuruk  (09.12.15 15:53:24) 
Akıllı anahtar değil ama, bildiğiniz anahtar gibi, deliğe sokup çevirince kontağı açabiliyorsunuz. :/


  • vejeteryanvampir  (09.12.15 16:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.