[]

Evlenince kadınlar imzasını değiştiriyor mu?

Soyadı değişti diye eski imzayı da değiştirmek gerekiyor mu? :/ Hanımlar, ne yaptınız?




 
gerekmiyor. türkiye'de çok çok az kişi soyadını imzasında kullanıyor zaten.


  • devilred  (09.12.15 08:37:21) 
İmza değiştirmeye gerek yok.


  • battal gemalmaz  (09.12.15 08:42:52) 
imza demek ismin soyadın değil ki zaten, istersen kedi çizersin imza olarak. önemli olan tutarlı birşey olması. :)


  • innerbliss  (09.12.15 08:47:15) 
benimki aynı değiştirmedim kızlık soyadımı da kullandığım için sıkıntı olmuyor kullanmasamda yazı karmancorman anlaşılmıyor zaten.


  • mantarliborek  (09.12.15 08:48:57) 
Karalama yaptigim icin değiştirmeden soyadını yazmıyorum imzada - degistirsen bir sürü yere gidip imza sirkuleri vermem lazim gereksiz iş (zaten soyad değişikliği yüzünden yeterince sikinti çekiliyor...)


  • ihan  (09.12.15 08:58:03) 
Imzada ad soyad yer almali esasen. Ama kimse bunu imza atarken sallamadigi icin bir de ad soyad yazdrırlar.

Neyse, ya imza sirkuleri ile isi cozersin ki uzun is, ya da kizlik soyadini sildirmezsin kimlikten.
  • rayde  (09.12.15 09:09:53) 
Şimdi uyduruyorum benim şu anki soyadım yılmaz. imzamı da d. yılmaz olarak olarak atıyorum. Evlenince soyadım yurtseven olacak olsa, imzamı d. yılmaz olarak atmaya devam etmem saçma olmayacak mı? Yani halihazırda karalamalı bi imzam olsaydı ya da soyadımı imzamda kullanmıyor olsaydım tamam da? Ne bileyim, ilginç geldi :/


  • pandispanya  (09.12.15 09:12:46) 
@pandispanya Ne fark eder ki, önemli olan senin elinden çıkmış olması. Kimse imzayı "aa, ismine de benzemiyor" diye incelemez. Ve gerçekten çok evrak işi çıkar değiştirirsen.


  • whoosie  (09.12.15 09:24:16) 
soyadı ile alakalı değil de imzam yıllar içerisinde evrim geçirdi. bu yıllar arasında bir gün bankada işim olduğunda eski imzamla yeni mzamı çok benzetemediler. 3 kere yeni imzayı attırıp bi beyan doldurttular, sıkıntı olmadı bi daha

ota boka imza attıran sistemin ..... hep onlar yüzünden imzalarımız böyle saçma sapan (sözüm isim-soyisim yazanlardan dışarı)
  • la noix  (09.12.15 09:30:03) 
evli değilim ama soyad değişiyor, nüfusa kayıtlı olduğun il vs arka taraftaki tüm bilgiler değişiyor, bari imza aynı kalsın :)


  • şubatsonrası  (09.12.15 09:53:07) 
evet. eski soyadimi kullaniyorum ama resmi belgelerde soyismim degistigi ve imzamda okundugu icin degistirdim.


  • sayns  (09.12.15 15:05:59) 
ben değiştirmedim ama eski soyadımla şimdiki soyadım arasında tek harf fark var :)
ama değiştirmesen de olur bence sonuçta imza o herşeyi yazabilirsin

  • sta  (09.12.15 15:12:36) 
kadınlar için sıkıntı cidden. En iyisi yine iki soyad kombinasyonu sanırım, eski soyad + kocanın soyadı olayı. Diğer türlü dediğin gibi altta isim olarak D.Yurtseven yazarken yukarıda imzada D.Yılmaz olacak :D garip ama yapacak bir şey de yok imzayı değiştirirsen daha büyük sorun olabilir.


  • rodriguez2  (09.12.15 15:28:24) 
İmzanın normalde ad soyaddan oluşması lazım ama uygulamadığı için değiştirsen de oluyor değiştirmesen de. Benimki ad soyad olduğu için değiştirmiştim, galiba ilk kez nikah kıyılırken kullanmıştım.
Nikahtan sonra sirkülerimi değiştirdim. Bankalara da bildirmişimdir herhalde epey zaman geçti o kadarını hatırlamıyorum.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.12.15 15:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.