[]

Seçmeli ders sorunsalı

Türkçe işletme bölümünde birinci sınıftayım. Ders seçiminde üç tane seçmeli yabancı dil vardı. Ben de seçmeli olduğunu görüp seçmedim. Ama sınıftakilere söyleyince üçü arasından birini seçmen lazımdı dediler. Kafam karıştı. Adı üstünde seçmeli ders değil mi ya ister seçersin ister seçmezsin?




 
hayır seçmelinin anlamı seç veya seçme değil, "içlerinden belirtilen kadarını seç" demektir.

ingilizce, almanca, fransızca'dan birini seçmeniz lazım.
  • historien  (08.12.15 21:01:37 ~ 21:01:52) 
zorunlu seçmeli gibi bişi oluyor o bizde de vardı, 3-4 dersten birini seçiyorduk iki kredi mi neydi. danışmanınıza sorun bence ama kesin cevap için belki sistem farklıdır.


  • inkey  (08.12.15 21:03:25) 
Ama seçmediğim için otomatik seçilmesi gerekmez miydi? Otomasyonda gözükmüyor. Bu arada evet 2 kredi.


  • nothing in my way  (08.12.15 21:08:30) 
seç seçmediysen sistem niye birini atasın ki, belki alttan dersin var kredin yetmedi, belki çalışıyorsun ağır geldi seçmedin nereden bilsinler. sen dersi eklemediysen kimse aa bu yazık yanlış anlamış ben ekleyeyim dersi demez.


  • kuzey li  (08.12.15 21:28:28) 
@kuzey li ama sıbıftan biri seçmemiş onun yerine otomatik seçilmiş. Hem zaten iş işten geçti, ders seçme çoktan bitti. Bu saatten sonra en kötü ihtimal ne olur acaba?


  • nothing in my way  (08.12.15 21:38:03) 
arkadaşının danışmanı fark etmiş ve tamamen isiyatif kullanarak eklemiştir ama yapmak zorunda değil.
seneye iki tane seçmeli ders seçersin, seçmeli dersin anlamını bilmediğine göre zaten birinci sınıftasın, alttan çok ders bırakmazsan hiç birşey olmaz. takma kafana.
bizim okul krediden akts'ye geçtiğinde kredisi uyan ama akts's, düşük dersler yüzünden fazladan 2 seçmeli ders aldım ancak tamamladım akts'yi. hemde bu olay ben 3. sınıfın 2. dönemindeyken oldu yinede sorun çıkmadı, zamanında mezun oldum çok takma kafana diğer dersleri geçmeye bak.
  • kuzey li  (08.12.15 21:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.