[]

Windows 7 Sorunsalı

Baya araştırdım ama doğru dürüst bir cevap bulamadım. Diyelim ki Win7 Upgrade versiyonu aldım. Deniliyor ki; upgrade versiyon dvdsi, mevcut çalışan orijinal xp veya vista üzerinden açılıp, oradan setup başlatılacakmış. Bu şekilde normal bir program yükler gibi setup'ı başlattıktan sonra upgrade veya clean install ile sistem yüklenebilirmiş.

Şu an elimdeki makinada orijinal vista yüklü. Diyelim ki ben upgrade win7 dvdsi ile söylenen şekilde win7'ye yükselttim. Peki ileride format atmam gerektiğinde yeniden vista mı yüklemem gerekecek en başta? Yoksa win7 üzerinden doğrudan upgrade seçeneği mümkün olacak mı?

Başka bir pürüz, win7'nin hiç açılmadığı problemler ortaya çıktığında bu yükleme şekli nasıl olacak?

İyi çalışmalar.

 
Win7 Upgrade'i demek bu ürün piyasaya çıktığında sizin o ürüne ücretsiz sahip olabilmeniz demek. Satarken "vista ya da Xp'den direk kurulum yaparak hiç bir dosya kaybetmeden win7 sahip oluyorsunuz" demelerinin amacı da zaten kullanıcıya bir zorlukla karşılaşmayacaksınız mesajı vermek ve ürünlerini satmak.
Siz win7 upgrade yapabildiğiniz zaman bir şifre kullanacaksınız. Bu şifreyle ister format atın ister upgrade yapın isterseniz de başka cd'den yükleyin sonuçta şifre gireceksiniz. Bu yüzden vista kurup yükseltmenize gerek kalmaz her seferinde.
Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.
  • maresal jedi  (18.10.09 12:38:40 ~ 12:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.