[]

Bu dünyada kaybolmuşluk hissini siz de yaşıyor musunuz?

Ben bu hissi bu sene girdiğim büyük bir depresyon sonucu hissetmeye başlamıştım. Zaman zaman hafiflediği oluyordu ama şimdi tekrar başladı. Bu dünyayı çok anlamsız buluyorum ve burada ne yaptığımızı anlayamıyorum. Kısaca kaybolmuş biri gibi hissediyorum. Bu korkutucu hissi başkaları da yaşıyor mu acaba..




 
Geçenlerde birisi daha sormuştu bu tarz. Ve evet tam olarak söylediğin şeyi yaşayanlar var ben de onlardanım. Bir simülasyonda hissettiğim oluyor.


  • ssiradanbirigibi  (08.12.15 10:01:37) 
Bu his dozunda kaldığı sürece, hayatin geçici olduğuna, çok fazla önemsenmemesi gerektiğine iyi bir örnek olabilir.
Zaten sosyal çevre, maddi imkanlar ne kadar geniş olsa da hep yalnız değil miyiz düşüncelerimizle?

  • 1adam  (08.12.15 10:29:30) 
depresyon sonucu değil de bende de dış dünyaya karşı ilgimi kaybetme sonucu böyle bir şey oluştu. etrafımda konuşuluyor ama ciddi manada duymuyorum, bir fanusun içindeyim sanki bazen. konuşulanlar o kadar anlamsız geliyor ki. arada anlamlı şeyler söylüyorlarsa da duymuyorum bir kere kendimi kapatınca.

resmen unagi. asnkdfdfg
  • piremses  (08.12.15 10:34:01) 
Bunlar bir Norveçlinin bir isveçlinin yaşayacağı şeyler, bizlik duygular değil.


  • angelus  (08.12.15 10:38:40) 
(bkz: total perspective vortex)

"... kişinin orantı duygusu diye bir lüksü kaldıramayacağını kesin olarak kanıtlamasıdır."
  • aynadakiyabanci  (08.12.15 10:42:57) 
bu anlattığına yakın olarak derealizasyon var bende, sonrasında bazen panik atak gelişebiliyor. iğrenç bir duygu. o anda sanki dünyaya ilk defa gelmiş, gördüğü şeylere hiçbir anlam veremeyen biri gibiyim, insan formunun şekli bile çok garip geliyor, bir boşluğa düşüyorum ve panik oluyorum haliyle. ama artık alıştım buna. tavsiyem, bunun gibi hislerin geleceğini anladığın vakit hemen kafandaki konuyu değiştir, yanında biri varsa onunla konuş, aç bir komikli video izle vs.
ve cidden rahatsız edici boyuta ulaştıysa profesyonel yardım al.

  • peggy  (08.12.15 11:09:17) 
yaşamıyorum. dünya anlamsız zaten. amacımız falan yok. ya da tek amacımız mutlu olmak.


  • sckxyss  (08.12.15 11:12:34) 
simülasyon hissi oluyor bende de. zaman ve gerçeklik konusunda net hissetmiyorum ama olay örgüsü mantıklı bir çizgide yürüdüğü için sorun etmiyorum.
6-7 yıl önce depresyondayken boşluk hissi duyuyordum o da acayipti.

  • passive aggressive  (08.12.15 12:09:53) 
yaşıyoruz tabii. sanırım herkes hayatının en azından bir döneminde, ağır veya hafif, yaşar bunu. kendin söylüyorsun "büyük depresyondayım" diye. çiçeklerin ve böceklerin güzelliğini düşünecek değilsin ya! ben bu konuda uzman neyin değilim ama 6 yaşından beri depresyona giren birisi olarak şu düşüncenin çok faydasını gördüm: öncelikle hasta olduğunu ve iyileşebileceğini kabul et. gerçekten, depresyondayken diğer her şey boş. bunu anlamak lazım. iyi düşünmeye çalış, yok efendim spor yap bilmem ne... hikaye. bunlar "iyi" olan insana keyif verir. senin farkına varman gereken şey şu: sen iyi değilsin ve düzelebilirsin.

bunu idrak ettikten sonra gerisi kendiliğinden geliyor. kaybolmuşluk hissini de dozunda yaşadığın zaman iyice hafifliyorsun. çok garip aslında. bence bu hissi dibine kadar yaşayanların en mutlu kişiler olması lazım.
  • der meister  (08.12.15 12:18:56) 
angelus +1 genelde dertler, sorunlar, mali problemler vs. kaybolmamam için baya yardımcı oluyorlar. ilerde zengin olup, dertsiz tasasız bir hayatım olunca bu tür hisler yaşamayı planlıyorum.


  • yesil kod adli mahmut yildirim  (08.12.15 12:32:30) 
Yaşıyoruz. Genellikle depresyonda olanlar bu tarz konuları çok düşünür. Belki de çok düşündükleri için depresyona giriyorlardır.

Düşüncelerinin üstüne gitmek ve hissettiklerim neymiş diye daha çok düşünmek istersen:

1. Sisifos Söyleni'ni oku.
tr.wikipedia.org

2. De ki İşte'yi oku.
"yaşamın ancak boydan boya dolu olmuşsa;
baştan sona anlamlı, önemli olabilmişse,
bir şey olmuş demektir.
öyleyse, yaşamının anlamını
gerçi her bir yaşam anında sınayabilir, ölçebilirsin;
ama en son hesabı,
ancak en sonda çıkarabilirsin.
- yani, çıkaramazsın..

yaşamın ancak ölümünden sonra "belli" olacak.
- yani hiç belli olmayacak.

yaşayacaksın hep - hiçe dek; sonra da,
hiç
olacaksın."

Ya da bunları boşver, çünkü düşünmek bir şeyi değiştirmeyecek. Zaman her türlü geçecek, sen kaybolmuş hissedip kendini düşünce dünyasına hapsetsen de, her gün kendini geliştirip, öğrenip, yeni deneyimler yaşasan da ve eğlensen de. Sonuç ya düşünmek ve bir sonuca varamamak, ya da yaşamak ve neler olduğunu görmek olacak.
  • reptillia  (08.12.15 13:37:21) 
bi önceki ve bi sonraki duyuruna bakarsan hayatın sana niye anlamsız geldiğini görürsün.


  • kaledekiyalnizlik  (08.12.15 13:54:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.