[]

Wireless bağlanamama sorunu

İyi geceler,

superonline fiber abonesiyim. wireless'ım sinyal gücü düşük diye, modemi değiştirttim. yeni bir modem getirdiler(huawei hg255s). ilk başlarda her şey güzel gözüküyordu. ethernet üzerinden ve telefonlardan sorunsuz bağlandım. Ancak akşam laptopu açtığımda bir türlü wireless üzerinden bağlanamadım. sürekli "sınırlı internet" hatası ya da bağlandı diyor ancak hiçbir sayfa açılmıyor.

superonline müşteri hizmetlerini aradım. birkaç şey denedi ancak sorunu çözemedi. en son şifreleme türünü değiştirip "web" yaptım ve laptop bağlandı. ancak, önceki modem(ler)den WPA-PSK/WPA2-PSK üzerinden sorunsuz bağlanabiliyordum. durum böyle olunca müşteri temsilcisi "sorun bizde değil, zaten telefonlar da bağlanıyor. sorun laptopta" deyip çıktı işin içinden.

laptopta chipset'in en son 3mb bir güncellemesi var, onu da yapmıyor. ne yapsam bilemedim.

yardımcı olabilecek olan ya da şunu dene belki olur diyen varsa çok sevinirim, teşekkürler.

 
Aynı sorun bende de var. 4 sefer modem değişti ama çözüm bulunamadı. Cihazlar (tlf, tablet, laptop) ara ara sınırlı bağlantıya düşüyor klasik yöntem modemi aç kapa yapıyorum. Sebebini bulma yolunda müşteri hizmetleriyle akraba olmamak işin sabrediyorum.

Muhtemeln fiber modemlerin genelinde var böyle bir sıkıntı. Superonline kullanan bir arkadaş daha bahsetmişti.
  • hadi hadi  (08.12.15 06:47:26) 
senin laptop'in baglanabildigi bi wireless router bul. sonra git o router'dan al, onu ethernet'le fiber modem'e bagla.
20-30 liraya bile wireless routerlar var.

  • paradoks silahi  (08.12.15 09:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.