[]

Remote Çalışmak

Merhabalar, uzun süredir çalışmak istediğim bir yabancı firma bana satış yöneticisi olarak teklifte bulundu. Fakat, firma yurtdışında ve Türkiye'de faaliyetleri yok. Önce benden bir çalışma raporu istediler. Gönderdim ve beğenildi. Firma bana "seni bir süreliğine denememiz gerek, bunun için buraya gelemeyeceğin için, remote çalışacaksın. Ödeme ve çalışma kontratını bir firma üzerinden yapmalıyız, firman var mı diye sordu. Ben de, bizim pederin iş yeri olduğunu fakat uluslararası çalışmadığını söyledim. Benim anlamadığım bu adamlar neden firma istiyor ayrıca daha deneme sürecinde ne kontratı yapacağız? Ben kafamdan adamların istedikleri şekilde çalışır bu deneme sürecinde 3 5 bir şey atacaklarsa da PayPal üzerinden hallederiz diye düşündüm.
Bu süreci nasıl yönetmeliyim. Farklı fikirlere de açığım. Eğer bilmek gerekiyorsa, firmaya ait iki marka var, biri silikon vadisinde ve Beyaz Rusya orjinli. Diğeri, Polonya orijinli Beyaz Rusya , Rusya ve Polonya'da çalışıyor. Bana Beyaz Rusya'da çalışmak için teklif sunuldu.



 
sana kontrat örneği gönderebiliyorlar mıymış?

illa firma olman gerekiyorsa da olursun, şahış şirketi kurmak zor değil.
belki satacağınız şey her neyse artık ithal etmen gerekecek birey olarak satacak kadar edemiyorsundur? veya vergi mevzuları içindir?
  • niye ama  (07.12.15 19:57:24) 
adamlarin firma istemesinin sebebi sana yapilacak odemeye karsilik fatura girisi yapmalari lazim.
ayrica herhangi bir anlasmalikta hukuki surecin duzgun isleyebilmesi icin karsilarinda firma olmasi gerekmekte.

turkiye'de pek yaygin olmasa da yurtdisinda bu tur isler icin kisisel firma sahibi olmak cok yaygindir.

kisa bir surelik deneme suresi icin firma acmayla ugrasmanin mantikli olmadigini, onlar icin de uygunsa deneme kontratini sahis olarak yapmayi tercih ettigini soyle bence.
  • ocaan  (07.12.15 20:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.