[]

Yurtdisinda yasayanlar, son olaylardan sonra, insanlarin tavri degisti mi?

Suradaki yorumlara baktim da, adamlar turk gorse nerdeyse oldurecek gibi:


www.liveleak.com

Siz de cevrenizde de benzer tepkilere sahit oluyor musunuz?

Not:"yeah bunlar liveleak, redneck tir, onlari bosver hep boyleler" gibi alakasiz yorumlar olmasin lutfen.


Tesekkurler

 
dota oynarken bir çocuk türkler'i sevmiyorum, siz işid'i destekliyorsunuz diye oyundan çıktı. hani çıkmanın da cezası var. youtube yorumları da pek içaçıcı gözükmüyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (07.12.15 13:58:23) 
Almanya icin konusursam;

Halkin %10 luk kismi asiri irkci. Genelde fakir dogu alman sehirlerinde yasadiklari icin bunlarla gercek hayatta karsi karsiya gelmiyor kimse. O yüzden son olaylardan bagimsiz bunlar hep irkciydi, bundan sonra da öyle olacaklar. Ama bu olaylar onlarin elini güclendirip argümanlarini diger insanlara satmalarini kolaylastiriyor.

Halkin %40 lik kismi sag. Bunlar ön yargilari ile hareket eden kesim. Suriyeli mületicilere karsilar, türklere karsilar. Icten ice almanya almanlarindir diyorlar ama bunu dile getiremiyorlar. "yabancilar disari" diyemiyorlar da "kültürel olarak burali degilsiniz, hem kendinize hem bize zorluk cikariyorsunuz" gibi politik cümlelerle irkciligin cevresinden dolanan söylemleri var. Olaylara cok sig gözlemle bakiyorlar ve öfkeleri giderek müslümanlara ve türklere yöneliyor. Parlamaya hazilar, herhangi bir toplumsal irkci harekte katilmaya hazirlar ama arkalarinda yeterli gücü bulamiyorlar genelde. Son olaylardan sonra asiri sag tarafa kayma giderek artti. Buna örnek olarka "Pegida" eylemlerini gösterebiliriz. Iste internette en cok karsilasilan, yorumlar yazan kesim bunlar. Gercek hayatta söyleyemedikleri seyleri internette rahatlikla söylüyorlar. Bu internete yazdiklarini gercek hayata bir yabanciya söyleseler adalet sistemi tepelerine biner.

%30 yabancilara dost. Genelde genc, farkli ülkelerde yasamis, kültürel olarak acik kesim buna giriyor. Türkleri seviyorlar, problemli kisilikleri tüm türklere mal etmiyorlar. Müslümanlik ile terörizmi birbirinden ayirabiliyorlar. Insanlari etnik kimlik ya da din olarak degil de daha cok bireysel olarak degerlendiriyorlar. Irkici bir yürüyüs oldugunda karsi yürüyüs yapiyorlar ve yabancilarin yaninda oluyorlar. Ama son olaylar karsi tarafin eline güclü argumanlar verdigi icin sesleri cilizlasiyor, savunurken zorlaniyorlar. Suriyeden gelenlere ise insanlik adina kucak aciyorlar.

%20 luk kesim ise daha cok genc nesil, ne oldugundan haberleri yok. Magazalarin indirimleri, apple in son ürünleri cok daha önemli onlari icin. Türklerin kahvaltida döner yedigini, tuvalete bile BMW ile gittigini düsünüp, suriyede olanlar hakkinda niye geldikleri hakkinda hic bir fikirleri yok.

Yani özete bakinca olaylar ve gerilim artarsa %50 yi evde zor tutarlar, buna da en cok almanyadaki yabancilar üzülür.
  • emrahday  (07.12.15 14:00:25 ~ 14:05:28) 
yani tramvayda falan konuşanları duyuyorum sürekli türkiye-rusya gerginliğiyle ilgili. genelde gençler. baya gerzo bi ülke olarak görüyolar şu an bizi. biri türk olduğumu öğrenip konuyu açtığında da hükümetle türkiye halkının, en azından %50'sinin, başka şeyler düşündüğünü açıklamam gerekiyo :P ne hatırlattın ya sinir oldum şimdi. faşizan girişimleri olmuyo direkt ama bi küçümseme var diyebilirim. gerçekten sinir bozucu. türkiye'de karşıt görüşlüyüz diye hayatta zor kalıyoruz, yurtdışında da erdoğan destekçisi islamcı terörist gibi görülüyoruz. ayrıca bu uzak doğululara saldırma olayı da baya düşürmüş prestiji. gerçekten geri zekalı gibi algılanıyoruz. çünkü gerzoların yaptıklarıyla ön plana çıkmışız.


  • panina manina  (07.12.15 14:05:45) 
yurtdışında yaşamıyom da bu olaylar olduktan sonra workaway'de mesaj attığım kimse cevap vermedi. bundan önce, 5 yere falan yazmıştım, hepsi olumlu veya olumsuz geri dönüş yapmıştı. şimdi 10 yere yazıyorsam 8'i cevap bile vermiyor, ikisi de profilinde müsait olduğu yazdığı halde "o ara müsait değiliz cnm ya" çekiyor. haklı olarak çekiniyorlar, sevmiyorlar, istemiyorlar.


  • der meister  (07.12.15 14:15:49) 
sokaktaki insanların çoğunun kulaktan dolma bilgiler dışında dünya siyasetinden haberi yok, sıra türkiye'ye gelsin. internetteki aktif kişiler yüzde kaçı oluşturur bilmiorum ama geneli kapsamadıkları kesin ve ayrıca bizim gerçekliğimizle onlarınki aynı değil sabah akşam siyasetle uyanıp kalksınlar.

+konuşup sohbet ettiğim hiçbir yabancı türk olduğumu söyledikten sonra da önce de önyargılı olmadı aksine güleryüzlü sıcakkanlı falanlar hep.
  • sayns  (07.12.15 14:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.