[]

kızamıkcık (rubella) aşısı

benim bu aşıyı yaptırmam gerekiyor. yaptırma sebebim ise gebelikten önce önlem olarak. kan testinde bağışıklığım çıkmadı. kadın doğum uzmanı kesinlikle istemiyoruz özür yapıyor aşı olman lazım dedi.

hastane biz yapmıyoruz aile hekimine git dedi. o da biz bunları 3k (kızamık kızamıkcık kabakulak) olarak çocuklara yapıyoruz yetişkinlere öyle bir uygulamamız yok dedi. kendin getirtirsen belki yapabiliriz dedi ama eczaneye sordum tek satılmıyormuş.

bu süreci yaşamış olanlar vardır belki buraya bir sorayım dedim. nerede yapılıyor bu aşılar acaba 3lüyü alıp yaptırırsam bir zararı olur mu, kabakulak ve kızamık geçirdim ben zaten.

 
valla gebelik planım yok çok üstünde durmadım o yüzden ama ben de bağışıklı değilim aynı süreci yaşadım ankaradayım
çaresini bulamadım, hatta çemkirdim bir kaç duyarsız doktora bu aşıyı olamadan hamile kalırsam da çocuğa bişey olursa ,vebali boynunuza diye. eskiden hızsısıhhaya yönlendirmişlerdi orasının da yapısı değişti, artık vermiyormuş aşıyı.
çocuklara yapılan 3lü aşının dozajı yetişkine yetiyor muymuş buna baktınız mı?
ayrıca çocuklara gelen aşı da isme göre ve sayısı belli geliyormuş.
duyurunuzu takipteyim
  • niye ama  (07.12.15 11:50:17) 
@niye ama
dozaş konusunu hiç sormadım aklıma gelmemişti bir de o mesele var dimi şimdi. küçük bir ilçedeyim ben kimse bir şey bilmiyor. aile hekimi de kabakulak geçirdim ben aşı olmamda bir sakınca olur mu diye sorunca kadın doğumcuya sor ben bilmem dedi :( böyle saçmalık olabilir mi. kadın doğumcu anlasa zaten kendi yapabilirdi aşıyı enfeksiyon hastalıklarına git yaptır demezdi.

  • yue  (07.12.15 12:02:03 ~ 12:03:07) 
Kkk yapilabilir sikinti yok


  • la noix  (07.12.15 12:17:21) 
yaptırdım ben bugün aşıyı. Eczaneden özel getirttirdim 3lü şeklinde yaklaşık 30tl. Sağlık ocağındaki hemşire yaptı. adet döneminde yapmak gerekiyormuş hamilelik riski olmasın diye. aşıdan sonrada en az 3 ay korunmak gerekiyor. ilaç firmasına sordum doz işini bir doz yeterli olur dediler. zaten yine test yaptıracağım bağışıklık olmuş mu diye aksi bir durum olursa ekleme yaparım.


  • yue  (14.12.15 21:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.