[]

Askerlik tecil süreci

Merhabalar,

Tecil konusunda süreç ilgili bir sorum var;

Şubeye gidip lisans öğrenciliğim devam ettiği için tecilimi uzatacağım.
Tüm işlemleri tamamlayıp belgeleri teslim ettiğim anda tecil işleminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ya da hangi tarihe tecil edildiği belli oluyor mu? Yoksa benim talebim incelemeye alınıp sonuç ilerideki bir tarihte mi belli oluyor?

 
mezun olduktan sonra gidip yaptırdım, anında elime kağıt verdiler "şu tarihe kadar tecillidir" diye. İnceleme falan yok direkt yapıyorlar yani.


  • rodriguez2  (06.12.15 22:22:10) 
Bu arada tecil işlemi için e-devletten randevu alırken işlem türü olarak "askerlik yoklama işlemleri"ni mi seçiyoruz?

Bayağı cahilim bu konuda, yoklama ile tecil farklı şeyler sanki :)

Ayrıca randevu zorunlu mu? Randevusuz gidip, sıra beklemeye razı olup boş saatlere kaynama gibi bir şansımız var mı?
Saat kaçta gidebileceğimi geçtim, hangi şubeye gideceğimi bile bilmiyorum şu anda.
  • savidan  (06.12.15 22:57:35 ~ 22:58:00) 
lisans devam ediyosa en son 29 a kadar tecilliyokine zaten universite


  • sylow  (06.12.15 23:12:03) 
yok yahu ben direkt belgeleri alıp gitmiştim.(ne götürdüm tam hatırlamıyorum ama, diploma birkaç fotoğraf falandı herhalde, sizde de öğrenci belgesi işte. ha bir de sağlık raporu istemişlerdi, ben gittiğimde bilmediğim için elimde yoktu onların verdiği belgeyi alıp aile sağlığı merkezine gitmiştim onu onaylatmıştım sanki, tam hatırlamıyorum ama. Zaten o belgeyi alıp gitmek de gerekiyor olabilir)

askerlik yoklama işlemi başka bir şeydir herhalde, askere gitmek için falan olabilir aman dikkat et :D yoklama kaçağı falan derler ya hani :D

şube olarak, her şube oluyor diye biliyorum. Googledan aratsan bulursun, İstanbuldaysan metrobüsün halıcıoğlu durağının o tarafta var mesela (ben başka şehirde yaptırdım)

edit: ha evet üniversite normalde tecil eder ama ben bir sorun olduğunu varsaydım direkt.
  • rodriguez2  (06.12.15 23:16:32 ~ 23:17:12) 
Sağ olun, cevaplar için

Hangi şubeye gideceğimi bilmiyorum derken gün içinde doğal akışa bırakıcam, hangi semt uygun olursa anlamında, biliyodum her şubeden yapıldığını :)

okulla ilgili kısma gelirsek; ilk kayıtta okul yazı gönderip 7 yıllığına tek seferlik tecil yaptırıp sonrasına karışmıyomuş (en azından bizim okul böyle :)), sonrasında her sene 1'er yıl otomatik hallediyomuş sistem (yöksis - askerlik şubesi arasında)

benim tecil de aralık sonu bitiyo ve tabii ki sistem üzerinden otomatik hallolmadı :) o yüzden okuldan belgemi alıp şubede kendim halledicem
  • savidan  (06.12.15 23:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.