[]

Duyurunun bodycileri toplanın 2

Geçen sormuştum. program ağır dediniz. stronglifts'e başladım amaaa şimdi sorun var. bu barbell row var ya şimdi ben bunu mehdi dayının yaptığı gibi yapamıyorum. kollarım mı kısa nedir anlamadım barı almak için ya bacakları çok kırmam gerekiyor haliyle çok derine iniyorum. bacakları çok kırmassam da her tekrarda barı yere bırakamıyorum. boyum yetmiyor çünkü.

ben de çok kırmıyorum. barı kollarım tamamen düz olup tüm ağırlık kollarıma binecek şekilde salıp çekiyorum. hareketi salondaki adamlara da gösterdim doğru yapıyorsun diyor ama videodaki gibi olmuyor anlamadım.

bir de sağolsunlar şehirdeki tek salon. başka opsiyonum yok. bench press ve smith machine var. adama diyorum ki squat rack alsanıza fiyatlarına da baktım çok değil. smith machine var ya diyor bana. ortak konuşabildiğimiz diller kısıtlı olduğu için anlatıyorum anlamıyor.

squat'ı bench press'e oturup sırtıma yükü alıp yapıyorum. iki tane de şu mekik çekilen aletin arasında yapıyorum olur da çekemzsem sırtıma düşmesin diye. ama sorun burda başlıyor. squatı yapıyorum ama sol kol biceps'in içi göğse yakın kısmı 3. setten sonra deli gibi ağrıyor. setler bitince normale dönüyor. bişiyi yanlış mı yapıyorum?

bir de squat yaparken göt nereye kadar inmeli? ben dizimden aşağı indiriyorum kalçayı. youtube'da dize kadar diyen videolar var.

 
squat esnasında bar sırtında ne hizada duruyor?
göt çimenlere değmeli. onu boşver şimdi de... boş barla çömerken yandan videonu çek. kelimeler yanıltır.

  • kargn  (06.12.15 20:33:35) 
Bacaklarını uylukların yere paralel olacak kadar kırmıyorsan problem olmaz. Hiç olmadı sırtın doğal kavisini bozmayacak şekilde öne doğru eğil, yine olur. Şunun gibi: www.youtube.com

Halteri alırken rack kullanmıyorsan ya da yerden çok aşağıdan alıyorsan böyle problemler olabiliyor, Steinborn Squat diye bi arat.

Barı yüksekte tutup götü aşağıya indirirsen olimpik; barı alçak tutup kalçayı paralel tutarsan powerlifter tekniği olur. İlkini tercih etmen her zaman daha iyi olur.
  • angelus  (06.12.15 20:34:47) 
evde kimse yok ki nasıl çekicem şimdi video.

squatta bar boynun birleştiği o omuz hizasının 3-4 parmak altında duruyor.

@angelus şimdi anladım niye olmadığını.. benim ağırlıklar o kadar uzun değil. benimkiler yana doğru genişliyor hep. 1.25 ve 2.5 ve 20ler farklı boyut 5 ve 10lar aynı boyut.

o adam gibi duruyorum çoğu zaman. aynadan kontrol ediyorum kendimi. zaten genelde önce evde youtube'dan izliyorum. sonra gidince ağırlıksız birkaç set yapıp tekniğe alıştırıyorum kendimi. hocalar da boş oldukça soruyorum hangi harekette ise sıra doğru mu değil mi diye. bench'te çok yüzüme doğru çekmem hariç iyi dediler genel olarak. ona da ekstra dikkat ettim bugün.
  • ayiadam  (06.12.15 20:47:52) 
ha bir de evde bar olsa salona gitmem zaten :)


  • ayiadam  (06.12.15 20:48:30) 
olimpik powerlift farkını da anladım. powerlifting'de yayıyorlar bacakları. benim omuz genişliği hizasında.


  • ayiadam  (06.12.15 20:51:11) 
Olimpik yapacaksan, yani dibe kadar çökeceksen barı o kadar aşağıda tutma. Trapezlerini sık, barı üstüne oturt. Diğer türlü yaparsan, yani barı dediğin kadar aşağıda tutarsan eğer aşağıya inerken, özellikle ağırlık artıkça, barın elinden kayma riski artar. O tekniği powerlifter'lar kullanıyor, zira paralel indikleri için gövdeleri de haliyle öne doğru eğiliyor, barı bu pozisyonda ne kadar aşağıdan tutarlarsa tutsanlar kayma ihtimali olmuyor. O nedenle sen yukarıda tut. Şimdi esniyormuş gibi sırtını gerdir, boynunun hemen altında trapezlerinin kasıldığını fark edeceksin. Barı oraya oturt.


  • angelus  (06.12.15 20:55:56) 
ya benim ordaki omur biraz sivri o yüzden biraz aşağıda tutuyorum.


  • ayiadam  (06.12.15 20:58:58) 
Yok tutma sen. Sanırım 5x5 yapıyordun, şimdi kaç kilodasın bilmiyorum ama düşük ağırlıktayken problem yaşamazsın da ağırlık arttıkça o dediğin yerde tutamazsın barı. Tutmaya çalışırsan bar kayacaktır. Dediğim gibi; o işi powerlifter'lar yapıyorlar ama onlar da halteri alınca öne doğru eğiliyorlar, haliyle yatay konumda yerçekimi çok fazla etkilemiyor onları. O şekilde araba bile kaldırırlar yine bir şey olmaz. Sen dik ineceğin için yüksek ağırlıkta o bölgede tutamazsın barı. Şimdiden trapezde tutmaya alış.


  • angelus  (06.12.15 21:03:55) 
son bir soru daha bu 12 haftalık bir program. yani haftada squat 7.5 kg artıyor. 12 haftada 90 kilo eder bu. zaten 25'ten başladık etti mi sana 115. bu kilo artışını bir yerde durdurup tekrarı mı arttırmak lazım yoksa gittiği yere kadar gidelim mi?

dediğim gibi squat rack yok. deadlift barbell row bench press neyse de overhead lift ve squat'ta altında kalırım ben o kilonun sanki
  • ayiadam  (06.12.15 21:04:15) 
Bunu bitirince Madcow yaparsın. O da orta/ileri diye ikiye ayrılıyor. Sen orta olanından başlarsın.


  • angelus  (06.12.15 21:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.