[]

Köylü mahsülü ne yapar?

Selam, iki sorum var;

-Köylü'de sürekli mahsül olur mu yoksa hasat zamanı yılda bir kere ürünü satar,halciler falan depolama işlemini mi yapar?

-Bir köyde genelde çiftçi aynı ürünü mü eker yoksa genelde birbirlerinden farklılaşmaya mı giderler?

 
Olmaz. Hasat zamanı hasadını doğrudan ya devlete ya tüccara satar.

Genelde aynıdır, yani çiftçiler genel olarak aynı şeyi eker. Daha doğrusu ektikleri 3 4 farklı şey vardır. Onları ekerler.
  • kljgslsdkjsd  (06.12.15 14:27:36) 
köyün kooparatifi var ise ürünü kooparatife verir, onlar saklar pazarlık yapar satar, ürün sahibine parasını verir, yoksa direk tüccara hatta bir önceki seneden satmaya başlar, yani şu anda tarlada ekilmiş olan ürünün sahibi köylü değil ne yazık ki. çoktan tarladan çıkacak ürünü sattı bile.

sürekli aynı ürün ekilmez zira toprak verimsizleşir, farklı farklı şeyler ekilir sıra ile bazı bölgeler senede 3/4 farklı ürün eker bu döngüyü bu şekilde sağlar bazıları ise 3/4 sene eker bir sene yatırır toprağı.
  • selam  (06.12.15 14:49:46) 
ürüne göre değişir... çiftçide tahıl varsa bir kısmını kendine bırakır gerisini hemen satar... satım alanlar ya un yaparlar ya da yem olarak kullanılar...
işin sebze kısmı da aynı. satın alanlar çoğunlukla halcilerdir. ve hemen satarlar. sebze fazla dayanmaz.
meyve konusu ise değişik. çoğunlukla hemen satmaz. soğuk hava deposunda bekletip iyi para ettiği zaman satarlar...
Genelde çiftçiler aynı ürün ekerler.
  • gotic  (06.12.15 16:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.