[]

Sokaktan eve kedi aldım ya şimdi ?

selam ey kedi sever duyuru ahalisi.

ben de seviyorum bu mhlukatı ama alerjim var diye çok samimi olmamaya çalışıyordum. ta ki şu ekte fotoğrafı bulunan veled markete giderken önüme atlayana kadar...

yalnız şimdi ne bok yiyeceğim hiç bir fikrim yok. bıyıklarının dipleri kırmızı kırmızı kan oturmuş gibi.

onun dışında karfurdan şu 1 tl'lik kurumamalardan aldım yemedi, yoğurt verdim yedi ve direkt uyudu (aynı ben:P)

bir de çok pis. tüyleri uzun olduğundan hayvanın içine her şey kaçmış. nasıl temizleyeceğim?

maltepede oturuyorum, yarın akşam bunu veterinere götürmem lazım, nereye götüreyim, o saatte nereyi bulurum?

ve daha bir sürü şey...

 
sevimli bi piç, güzel seçim.
bunun tüyleri ileride başına bela olur. araya kaçan diken vb şeyleri kopartabilirsin tırnaklarınla. kopan tüyler pek canlarını acıtmaz. patileri yıkayabilirsin en azından. komplesini yıkama havalar soğuk.

  • kargn  (06.12.15 14:15:03) 
bırakırsan hayatta kalma şansı epey düşük. aralıkta bu kadar küçük kedinin yaşaması dahi mucize zaten.


  • kargn  (06.12.15 14:25:23) 
mahalleli olarak yardımcı olmaya çalışayım; öncelikle bir pire damlası iyi olur acil tarafından (tabii kaç aylık bilemiyorum, çok küçük olabilir henüz). hemen kum kabı ve kum edinmelisin, kum kabı kapalı olursa iyi olur, silika kum yerine diğer topaklanan kum daha uzun süreli kullanıyor. ve tabii tarama fırçası. şimdi evin sıcaktır nispeten, uyandıktan sonra azcık dolanır oynar sonra kendi kendini temizlemeye başlar zaten; sakın yıkayayım falan deme hasta olur. tüylerindeki şeyleri temizleyebilirsin çok çekiştirmeden, ama tüyleri kendi arasında topak olmuşsa açması biraz dert oluyor çok fazla uğraşma onları kendi temizliyor.

pırıl pırıl olması 2/3 gün alır (kendi kendinin temizliğini yaparak) eğer hiç temizlenmiyorsa bilmiyor demektir, çok hafif nemli bir pamuk yada bez parçası ile aynı yeri 5/6 kez silebilirsin (ıslak değil nemli) böylece annesinin onu yalamasını simule ediyorsun.

süt ve süt ürünlerinden çok fazla vermeyin diyorlar bilemiyorum.

yarın akşam derken saat kaçta mesela? eğer aracın yok ise veterinere götürmende yardımcı olabilirim gün içi ve akşam müsaitim yarın, var ise maltepe'de bir kaç tane veteriner var, bir google araması ile bulabilirsin hemen.

bu arada initial masrafın yaklaşık 100/150 lira arasında olacaktır, kum kabı, kum, mama, damla vs. için.
  • selam  (06.12.15 14:30:39 ~ 14:32:26) 
hocam önce şunu söyleyeyim, bu hayvan en az bi 10 sene falan yaşayacak, şanslıysa 20ye kadar yolu var. bu kadar sene bakabilecek misin? bakamam dersen, alıp sonradan almaktansa şimdiden sahiplendirmeye çalış, geçici yuva ol.

yok ben buna ömür boyu bakıcam dersen, veteriner önerisinde bulunamayacağım bilemediğim için onu bilen birileri söylesin de, temizmama.com'dan bonacibo mama alabilirsin. yavru kedi maması al ama. 15 kilosu 50 tl falan, çok uygun ve kaliteli de. marketlerden whiskas falan alma sakın, hatta hiçbir market maması alma. veterinerlerden ya da petshoplardan da alabilirsin. süt verme. kedi kumunu da temizmama'dan topaklanandan alabilirsin 1 ay gider o. oradan sipariş gelene kadar yine petshoplardan topaklanan kumlardan alabilirsin.

soruların olursa mesaj at, detaylı bir şekilde anlatırım.
  • mutlusismankedi2015  (06.12.15 15:09:09) 
herkese yonlendirmeleri için teşekkürler.

alerjim müsade ederse kendim bakacağım aksi taktirde sokağa bırakmam merak etmeyin. yineburadan sahiplenmek isteyenlerle iletişime geçeriz.
  • sos fistik olsun mu  (06.12.15 15:34:06) 
çok güzel krdiymiş yslnız, kolay gelsin


  • nucleon  (06.12.15 17:21:32) 
Pedaliza veteriner var (internetten bul yerini), çok hayvan sever ve bilgili, Resul bey. Biz de maltepedeyiz kedilerimizi hep oraya götürürüz.


  • harzem  (06.12.15 19:48:30) 
ilk önce bir veteriner görsün. aşıları yapılsın. o kendini toparlar ve temizler. alerji dersen o ciddi bir sorun. onu bir doktorla görüş.
mama özen isteyen bir konu. biraz pahalı da olsa hill's, proplan ya da kraliyet eniği (royal canin) kedi için sağlıklı sayılabilecek mamalardır (temizmama.com daki mamaları denemedi ama diğer arkadaşların da dediği gibi market mamaları son tercihin olsun (anca aç kalmıştır, haftasonudur ve çevrede iyi mama alabileceğin bir yer yoktur).
yoğurt ya da süt verme. sütte laktoz bulunur ve kediler (bütün kediler, büyük kediler (panthera familyası) dahil) laktozu sindiremez. inek sütünde ve yoğurtta da laktoz bulunur. süt için kitty milk kullanabilirsin.
bırak o kendi kendini yalana yalana temizler. bir şey yapman gerekmez.

daha bir sürü şey sorabilirsin. yanıtlayan mutlaka bulunur...
  • tururo  (06.12.15 20:15:36) 
Siz temizlerseniz kendisi bir süre sonra temizlemeyi bırakabilir, kendi haline bırakırsanız temizlenir zaten kedinin en büyük özelliği o, temiz olması.

Hayırlı olsun evladınız ^^
  • amelie poulain  (13.12.15 18:25:56) 
@denizgonen ayrılmak evet çok zor oldu ama sizin ona iyi bakacağınızdan hiç şüphemiz yok. umarım o sizinle siz de onunla çok mutlu olursunuz. arada benim için o güzel yüzünü öpün onun :)


  • sos fistik olsun mu  (13.12.15 19:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.