[]

Kpss cahiline yardim edelim, bos gecmeyelim.

6 aylik ozel sektorde yeni mezun is arama surecinin ardindan hic aklimda olmayan kpss ye yonelmeye karar verdim. Su ana kadar devleti hic dusunmemistim, o yuzden kpss hakkinda bilgim sifir.
Biraz bakindim internette ama pek anlayamadim.
Makine muhendisligi mezunu biri hangi kisimlardan giriyor?
A grubu B grubu nedir?
Yds ye girmeden olmaz mi?
Bir de bu cift yillar ve tek yillarda yapilan sinavlarin farkiyla ilgili muhabbeti anlamadim.

Su zir cahil kardesinize yardim eder misiniz?

 
mühendisler genellikle p3 ile atanıyor. çift yıllarda yapılan kpss ile aldığınız p3 puanı ile genel atamaya giriyorsunuz. bunun dışında bazı kurumlar da (hazine, epdk, mke vs) mühendis alıyor ama farklı puan türleri istiyorlar. çoğunluğu yds puanı da istiyor ya da doğru sayısı. bunların çoğu p1 (genel kültür+yetenek+ingilizce) ya da atıyorum p101 gibi puanlar istiyor. siz kendiniz yolunuzu seçin onda göre de istenilen derslere çalışırsınız.

başarılar.
  • nouma21  (05.12.15 19:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.