[]

Almanya'da okumak

erkek arkadasim orada diye gittim isi gücü birakip. Cok isteyerek degil. 1 senedir Almanca ögreniyordum, üniversite icin gereken belgeyi de gecen ay aldim (dsh2)ve nisanda ikinci üniversiteye baslayacagim, muhtemelen Informatik neyse gereksig bilgi bu aslinda. Esas sorum ben hazir hissetmiyorum. Dil konusunda kendime bir türkü güvenemiyorum ingilizcem cok iyi baska yabanci dilim de var ama almanca'da cok utangacim. Is basvurularini gectim, üniversite o kadar cook gözümü korkutuyor ki. Daha önce böyle kalkip gitmis orada okumuslar varsa bana deneyimlerini anlatabilir mi? Nasil kalkarim bu isin altindan? Basta siz de mi böyle hissettiniz?




 
Bir sene türkiyede mi öğrendiniz?


  • hkaan  (05.12.15 18:32:08) 
@hkaan hayir orada ögrendim.
@hayirsiz eskiden daha cesaretliydim ben, orada böyle korkak, kendimi ise yaramaz hisseder oldum...

  • pln  (05.12.15 18:57:53) 
Korkmayın hiç, en fazla ilk birkaç ay yalpalar sonra emin adımlarla yürürsünüz.


  • hkaan  (05.12.15 19:05:08) 
İngilizce eğitim veren okul hiç yok mu, onlara neden bakmıyorsunuz?


  • green knight  (05.12.15 19:56:32) 
Okulda normal hizdan daha yavas ilerleyeceksin, milletin 1 saatte yaptigi konunun sen anca yarisina geleceksin vb vb

Daha fazla efor sarfedip alisirsin.
Zamaninda bitireceksin diye bir zorunluluk yok sonucta.
Benim merak ettigim, neden yuksek lisansa basvurmadin? Yukseklerde ingilizce dersler daha fazla. Lisanslardaysa belki derslerin %25-30udur.


Ps. Merak ettim, herhalde almanyadan "erkek arkadasimin yanina yerlesmek istiyorum" diyip vize almadin?
  • kuehles blondes  (05.12.15 22:14:06) 
@kuehles blondes vize sorunum yok. Yüksek lisansa kabul oldum fakat vazgectim. is alani daha genis ve dilin cok önemli olmadigi bir bölüm okumak istedim. Cünkü bambaska bir ülkeye de tasinabilirim yarin öbür gün.
@green knight oldugum yerde amerikan dili edebiyati disinda hic ingilizce yok maalesef.

  • pln  (07.12.15 10:01:26) 
ben olsam dilden değil informatikten korkardım

(almanyada master doktora geçmişim var)
benim gördüğüm kimse dil sorunu yaşamadı okurken (dil sorunu yaşayacak olan zaten sınavı veremiyor, verdikten sonra o ülkede yaşıyorsunuz, illa ki alışırsınız, üstelik başka dil biliyormuşusunuz, burada 4 senelik okul mezunusunuz yani illa ki bir geçimişiniz var)

ancak almanyada mühendislik hele ki mekanik ve informatik hakikaten zor okunuyor. buradaki gibi değil burada hemen herkes 4 sende lisansı bitirir orada 4 sende töbe bitmiyor. buradaki sayılı anadolu liselerinden gelen, 1. yabancı dili almanca olan tonla arkadaşım var, (tamam bi kısmı aachen filan gibi en baba yererde okudular ama) geneli 7-8 sene lisans okudu :)

bence gidin master yapın, iş arayın, lisansta sürünürsünüz. Dili sıkıntı etmeyin, bol bol iletişim kurun yaparsınız, korkmayın.
  • niye ama  (07.12.15 10:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.