[]

Köpek beslemek ile ilgili

Bugun migrosun şu yeni çıkan dostluk mamalarından alıp bir köpeği besledim, daha sonra eve gelene kadar yaklaşık bir kilometre boyunca takip etti hayvan beni. Sopa atınca falan geri getirip tekrar atmamı bekliyor,satın alınıp daha sonra sokağa atılmış olabilir diye düşünüyorum .. Komşumuzun ölen köpeğinin klubesi duruyordu onu temizledim ve köpeği bağladım tasma ile.
Bunu günde ne kadar beslemeliyim?(corgi boyutlarında)
Tüyleri kirlenip tutam tutam birbirine yapışmış rasta gibi, küvette yıkayıp fırça ile tarasam düzelir mi yoksa direkt götürüp kestireyim mi?
Ve en önemlisi, veterinere götürsem aşısı falan toplam ne karar tutar tahmini?
Yap/yapma dediğiniz d,ğer şeyleri de yazabilirsiniz

 
fotoraf at.

20 iç 20 dış 40tl mutlaka gerekli. gerisini ben yaptırmıyorum. yaptırıyorum da düzenli takip edemiyorum.
  • stevie  (05.12.15 16:01:57 ~ 16:02:15) 
senin yıkamanla açılmaz o tüyler gotur vet e tras etsin tertemiz olur.


  • slalom  (05.12.15 16:36:52) 
Tras etmeden o kitiklari acmaniz cok zor evet ama aralik ayinda disarida kalacak bir kopegi tras ettirmek ne kadar mantikli, o da tartisilir. Tras edilmesi gerekecek kadar kotuyse eger tuyleri, mutlaka kalin bir kiyafet alip giydirin. O boyutlardaki bir kopek icin yapabileceginiz en guzel seyse eve almak olacaktir.


  • mutevazi  (05.12.15 17:09:46) 
yıkayıp perma tarağı denilen plastik tarakla yavaş yavaş tarayın. birkaç taramada açılır tüyler. açılmayan keçeleşen yerleri makasla kesebilirsiniz. kış geldi, tıraş etirirseniz üşür. kuduz ve karma aşısını yaptırırsanız iyi olur. sokakta hastalıktan korur, kimse şikayet edemez hayvanı belediyeye. kuduz aşısını ve ellerinde varsa karmayı belediyeye ücretsiz yaptırabilirsiniz. havalar soğuduğu için dış parazit yapmıyorum ben ama iç parazit hapı verin mutlaka.

@stevi sizin veteriner epey uygunmuş. 8 kg köpeğe iç-dış parazit için 80 tl alıyor bizimki. aşıları da 50 tl'ye yapıyor.
  • madarch  (05.12.15 17:50:03 ~ 17:51:48) 
Madarch, bizim köpek 35 kilo iç dış 90 alıyor veteriner :/


  • yahveyire  (05.12.15 18:28:35) 
@yahveyire iç parazit hapının 3/4'ünü veriyoruz, ense damlası zaten veterinere taş çatlasın 10 tl'ye geliyor. adam "kazıkçı bakkal" misali iş yapıyor.


  • madarch  (05.12.15 21:02:05) 
@madarch kendin yapsana ic dis parazitini? Ben 60 kg icin olan ense damlalarindan aliyorum hepsine yetiriyorum dis parazite. İc parazit de hapi tanesi 7.5tan aliyorum. Gerci benim hekim bunlardan zaten para almiyor da dogru duzgun. (Buyuk kopegim haric, onun parasini aliyor :D)


  • mutevazi  (05.12.15 22:20:02) 
Kulubeyi ona tahsis etmekle harika bir is yapmissiniz ama neden bagladiniz? Mamasini, suyunu verdiginiz takdirde hicbir yere gitmez zaten. Tiras da ettirmeyin bu mevsimde, hasta olur cocukcagiz. Ben de belediye ic dis paraziti ucretsiz yapiyor diye biliyorum. Yine belediyeye kisirlastirirsaniz antipatik bir apartman sakini sikayet etmeye kalkarsa hicbir sey yapamaz. Siz goturemezseniz Belediye kendi gelip alip, tedavi sonrasinda aldigi yere birakiyor.


  • cevirmenin notu  (05.12.15 23:48:29) 
hayvan kışın da yıkanabilir. tüyleri iyice kurutulduktan sonra hasta olmaz yavru değilse. belediyeye şikayette kısırlaştırmanın önemi yok. kuduz ve karma aşısının yapılması, karnesinin olması yeterli şikayetin geçersiz olmasında. köpek dişiyse mutlaka kısırlaştırın ama. siz fark bile etmeden hamile kalır. belediyede her zaman iç-dış parazit ilacı olmayabiliyor. zaten belediyenin yasal zorunluluğu kuduz aşısı yapmak. sahipli-sahipsiz tüm köpeklerin kuduz aşısını yapmak zorunda.

@mutevazı benimki epey hastalık atlattı, klinik de yeni açıldı. her şey için giderken iç-dış paraziti de yaptırıyordum. hekim kazansın kafasındaydım. son 2 seferdir kendim yapıyorum.
  • madarch  (06.12.15 02:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.