[]

Dirty Turks

Youtube'da bu rusya olayından sonra video altı yorumları patladı, biliyosunuz, çoğunun ana teması ''dirty Turks'' (pis Türkler).

Avrupa insanı aslında cok ırkçıymış lan... bende diyorum postcrossingden neden posta kartı gelmıyor....Turkiye gorunce atmıyolar tabi. Neyse...

sizin yabncılarla olan etkileşimlerinizdeki tavır nasıl? Neler diyorlar?

 
Avrupa insani irkci, Turk insani da irkci. Avrupalilardan daha esmer olmamiza ragmen bize gore bir esmer gorunce cekiniriz. Kurt deriz, kurbat deriz, comar deriz... Ben irkci degilim diyen kac kisini evini bir Roman'in ya da Kurt'un kiralamasina izin verir? Suriyeliler komsunuz olsun ister misiniz?


  • Traveller  (04.12.15 23:16:01) 
E bizde de ermeni dolu diye kufur var. Gavur ami diye laf var. Ilk aklina gelenler bunlar. Direkt boyle kaliba dokulmemis ama irkci ve kucumseyici cok lafimiz ve dusuncemiz var bizim de. Yani demem o ki cahil insan her yerde cahil her zaman bu tur genellemeci ve irkci ducuncelerin esiri. Ha bana sorarsan o taraflardan bakinca bizim bile kucumsedigimiz orta dogudan bir farkimiz yoktur bence.


  • floydian  (04.12.15 23:18:50) 
6-7 eylülde evleri yağmalananlar, 1915te katledilenlerin torunları vs vs açısından bakılınca, aslında bir hakaret değil, gerçek o sıfat tamlaması.

Benim tanıdığım yabancıların hemen hemen hepsi aktivist. sosyalist ya da anarşist olduğu için, ırklar dinler gibi sistem tanımlamalarıyla işleri olmuyor.

Türkiyenin son 10 20 yılına bakıp ölen işçiler ölen ağaçlar Doğa vs istatistiğine bakıp sonra seçimlerdeki oranı görünce ne deseler haklılar zaten.

Bu bataklığa erasmusa gelenler, bu olayları bilerek geliyor. Ve bu ülkedeyken de gündemi takip ediyor. Sonuçta gidip mhpli akplilerle takılmaz özgürlükçüolanları, olmayanlarıyla da tanışmadım zaten. O sebeple o ortamda , o kişilerle bulundukları için ister istemezler durumun ne olduğunu görüyorlar.

Gollum tayyipolayının başsayfaya taşınması gibi, avrupa biliyor kirli işleri insanları.
  • Cursed Chico  (05.12.15 00:30:26 ~ 07.12.15 20:01:33) 
siradan bir avrupa vatandasi olumsuzluklari butun ulkeye mal etmiyor, biliyor ki her ulkede cahiller var. kendi cahillerini de egitiyorlar boyle. sahsen facebook gruplarinda gordugum bu. biri laf atarsa digeri mantikli bir dille uyariyor. trolleri saymaz isek..


  • bir varmis bir yokmus  (05.12.15 01:40:37) 
bütün yabancılar türkiye'nin tüm tarihini, yetmezmiş gibi güncel siyasetimizi, işçi ölümümüzden kadın cinayetine doğa katliamına kadar hepsini bilip yalayıp yuttukları için çok normal abi. benim sosyalist arkadaşlarım var hep millet aşağlıyoz, ırk kötülüyoz falan...


  • Ufuk  (05.12.15 02:34:56) 
Avrupalılar dunyanin en ırkı insanlaridir. Irkçılığı Avrupalılar icat etmişlerdir ve bütün dünyanın başına musallat etmişlerdir.
Ruanda soykırımını araştırmanızı öneririm.

  • dafuq  (05.12.15 09:01:19) 
Neredeyse birbirimize hic kultur olarak karismadik. Pek cogumuzun hic arap tanidigi olmadi bile.

Ama bir suru insan gibi Kopegimize arap ismini taktik.

Benim tanidigim yabancilarda herhangi bir negatiflik yok su an ama. Sorun bizde dostum.
  • stevie  (05.12.15 09:40:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.