[]

Bilgisayar donanım/yazılım'dan anlayan arkadaşlar.

şimdi arkadaşlar elimde bu inspiron ultrabook var. fakat dota 2 ve cs:go hariç neredeyse hiçbir oyunu kaldırmıyor. açıp da ana menüsüne bile giremiyorum Left for Dead 2'nin örneğin.

halbuki internette intel hd graphics 4000 ile battlefield 3'ü bile low settings'de oynadığını filan yazıyor insanlar.

tüm sürücüleri güncelledim. elimden gelen ne varsa yaptım yani.

anlamadığım başka bir şey de şu, aygıt yöneticisine göre intel hd graphics 4000'in dışında bir de AMD radeon hd 7500m/7600m var bilgisayarda. aynı zamanda amd catalyst control center'da var. tam olarak ne olup bittiğini bilemiyorum. ancak benim elimi kolumu bağlıyor bu alet. sorun nedir anlayan varsa bir yardım elin lütfen.

not: dxdiag screenshot'ları ekte

 
normal şartlar altında oyuna girdiğinde amdnin devreye girip oyunu çalıştırması lazım. catalyst ayarlarını kurcaladın mı?


  • sutlu nescafe  (04.12.15 20:35:06) 
şu an driver update ediyorum amd'yi. intel'i güncellemiştim ama bir ihtimal amd eksik kalmıştır diye düşünüyorum. yoksa l4d2 2009'un oyunu. nasıl açamaz? ağlarım şuraya oturur.


  • an isolated homo sapiens sapiens  (04.12.15 20:42:01) 
sürücüleri nasıl güncewlledin ekran kartının ? üstüne yazdıysan olmaz. ddu ile kaldır grafik kartı sürücülerini baştan kur

safe modedda yap hatta.
  • liriamer  (04.12.15 21:51:01) 
zannediyorum amd'nin driver update'i çözdü sorunu. en günceline alınca açabildi. hatta 60 fps'ye kadar gördü yani. başka oyunlarda nasıl bir performans gösterir, değişir mi bilmiyorum. sağ olun tekrardan.


  • an isolated homo sapiens sapiens  (04.12.15 22:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.