[]

katlanır bisiklet - istanbul'da ulaşım alternatifi?

hello ve de merebayn sevgili şumaherler,

günlük katlanır bisiklet kullanan bir babayiğit var mı burada?

soracaklarım var, vaziyet alın.

evim yeşilpınar'da (alibeyköy), iş yerim koşuyolu'nda.

bu rota üzerinde toplu taşımayla üç alternatifim var.

1) edirnekapı'ya kadar otobüsle gidip oradan metrobüsle acıbadem'e geçip acıbadem'den koşuyolu'na minibüsle (5 dk) geçmek.

2) eyüp veya eminönü'ne kadar otobüsle gidip oradan vapurla (motorla) üsküdar'a geçip üsküdar'dan minibüsle (10 dk) koşuyolu'na geçmek.

3) yenikapı'ya kadar otobüsle gidip oradan marmaray'la ayrılıkçeşmesi'ne geçip koşuyolu'na yürümek (15 dk).


bu üç alternatif de toplam 2 saati buluyor. o civarda oturan varsa bilir her sabah alibeyköy'de dayanılmaz bir trafik oluyor. bu trafikten çıkmak otobüsle min 30 dakika sürdüğü için alternatif üretmeye çalışıyorum.

uzunca bir süredir bisiklet işe yarar mı diye düşünüyorum ama pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

otobüs, metrobüs ve marmaray'a o saatlerde büyük boy bisikletle binmesi söz konusu olmadığı için onu direk eliyorum.

ev'den eyüp iskeleye yaklaşık 7 km, eminönü iskeleye 11 km yol var. benim gibi kondisyonu olmayan birisi için normal bisikletle dahi bu yolu gitmesi zorken bir de katlanır bisikletle gitmek ne denli mümkün emin değilim ama mümkün diye düşünelim ve devam edelim.

aşağıdaki linkte bfold 500 var. ağırlığının 13,4 kg olduğu yazıyor. şimdi ben bu bisikleti alıp otobüse, minibüse binebilir miyim? çok yorar mı taşıması? çünkü boş olmayacak otobüs - minibüs. aksine ben bindikten bir iki durak sonra tamamen dolacak. ister istemez rahatsız pozisyonda bir elimle bisikleti tutacağım vs.

www.decathlon.com.tr

sabah giderken üsküdar'da, dönerken de alibeyköy'de çok dik yokuşlar var. o yokuşları bisikletle çıkamam. imkansız gibi. o yüzden sabah vapur'dan indikten sonra üsküdar'da minibüse ve akşam dönerken alibeyköy'de otobüse binmem gerekiyor.

merak ettiğim katlanır bisikletlerle boş olmayan otobüs/minibüs'e binmek ne kadar mümkün? sürekli böyle bir şey yapan var mı?

sabah bisikletle metrobüse binmenin mümkün olmayacağını düşündüğüm için onu da direk eledim. zaten izin vereceklerini de sanmıyorum.

teşekkürler süpermenler..

 
cok fazla efor. eline benzer büyüklüklerde karton al, o saatlerde binmeye calis. sonra tekrar gözden gecirelim fikrini. bu bile yetecek caymana.


  • aynadakiyabanci  (04.12.15 15:57:33) 
iş saatleri harici para ödemeden binebilirsiniz.

paranız varsa motosiklet alın bence bisiklet ten daha güvenli ve hızlı.
  • cenkertem.afc  (04.12.15 15:58:04) 
abi evet haklısın ama ben zaten o trafikte halihazırda çok fazla efor sarfediyorum. bir kere bayıldım otobüste havasızlıktan, kalabalıktan. kaç kere bayılmak üzereyken indim. alternatif lazım. aklıma da başka bir şey gelmiyor..


  • nodrap  (04.12.15 15:59:46 ~ 16:01:20) 
Yokuslari bilmem de 7 ve 11 km zor degil. 7 kmyi yarim saat - 45 dkda gidersinjz. Ama gerisi cok zahmetli, bence bikarsiniz bisikleti tasimaktan.
Yuruyun bence. Daha baska bir alternatif yok mu hic, cok zahmetliymks.

  • kuehles blondes  (04.12.15 16:15:44) 
tamamını bisikletle gitmek en mantıklısı bana sorarsan. katlanıra vereceğin parayı başlangıç seviyesi bir yol bisikletine ayır.


  • kargn  (04.12.15 16:26:01) 
tamamını derken vapura kadar olan ve vapurdan sonrasını kastediyorsunuz di mi? iki tane çok dik yokuş var. hem gidişte hem dönüşte. o yokuşlar olmasa düz yol olsa zaten hiç böyle atraksiyonlara girmem ama inanın çok mümkün değil bisikletle o yolda gitmek. ve hani öyle bisikletten inip yürüyebileceğim yokuşlar da değil.


  • nodrap  (04.12.15 16:30:05 ~ 16:30:54) 
katlanir bisiklet katlandigi takdirde yuk gibi muamele gordugu icin hicbir zaman para odemiyorsunuz diye biliyorum. normal bisikletlerde yogun saatlerde ekstra oduyorsunuz falan. bisikletli ulasim platformu'nun facebook sayfasina sitesine falan bakarak gorebilirsiniz daha kesin bilgileri


  • hjarteblod  (04.12.15 16:39:10) 
cevaplar için teşekkürler ancak sorum katlanır bisiklet için ücret isteyip istemedikleri değildi :) ben sadece katlanınca da yeterince hacimli ve ağır olan bu bisikletlerle minibüse/otobüse binip yolculuk yapmak mümkün mü onu soruyorum.


  • nodrap  (04.12.15 16:41:44) 
katlanır sorusunda kendi tecrübemden yola çıkarak şunu diyebilirim:
iyi bir katlanır bisiklet gerçekten pahalı. her kiloya uymuyor, vites oranları kısıtlı, yokuşlarda o yüzden zorlar. tekerlekleri yüzünden de hızı kısıtlı. sabit tempoda basayım az desen çok yorar. ilk durakta binip son durakta inmiyorsan, kalabalıkta insanların nezaket yoksunları gelir seni bulur mutlaka. kesinlikle o kültür yok. en azından ben avcılar esenyurt otobüslerinde o medeniyeti bulamadım.
şahsi çözümüm bir triban3 alarak gücüm yettiği kadar bütün yolu onunla kat etmek oldu. günde 10 km yaptığım katlanır beni 40 km yaptığım tribandan daha çok yordu hep.
  • kargn  (04.12.15 16:47:55) 
ha tabii,
www.eksiduyuru.com
şurada bahsettiğim ve sonrasında uyguladığım ağırlık çalışmasının faydasını gördüm.
bu esnada katlanır kullanıyordum. sonra yola geçtim, kafam rahat etti.
  • kargn  (04.12.15 16:51:18) 
kargn +120 diyorum.
ayrıca bfold için çooook o para. 2. el dahon/tern alabilirsiniz o bütçeyle. katlanır bisiklet yorucu bir şey. hafif gibi göründüğüne bakmayın. taşıması da zor, kullanması da zor (küçük lastik çapından ötürü). mesafe çok kısadır, eğim yoktur, yollar kaymak gibidir, o zaman olur. ne bileyim viyana'da olur mesela.

  • orient blue  (04.12.15 17:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.