[]

Yeni bir pozisyon açıldı, müdürümle o pozisyonun müdürü kanka...

selamlar,

çalıştığım şirkette açık bir pozisyon var, tam benlik. pozisyon seviye olarak benimkisine çok yakın olsa da, lokalizasyon olarak almanya'da. en azından bu bir avantaj olduğu için (şirketin EMEA/avrupa HQ almanya'da) tercih edebileceğim bir durum.

ben CV'mi gönderip başvurumu yaptım. şu anki müdürüm alman, başvurduğum pozisyonun müdürü de alman ve ikisi de çok uzun yıllardır beraber çalışıyorlar. zaten bu başvurduğum pozisyonun bulunduğu ekip de, şu anda içinde bulunduğum ekiple omuz omuza çalışan bir yapı, her hafta birlikte toplantılara giriyoruz. yani o pozisyona geçersem de yüzyüze olacağız sürekli. bu yüzden benim müdürüme bu durumu şimdiden söylesem mi, söylemesem mi bir türlü karar veremedim. belki olmayacak çünkü, bilemiyorum.

müdürüm çok iyi birisi, bayağı babacan ve beni burda kaybetmek istemediğini biliyorum, ama yurtdışına çıkmak istediğimi de biliyor ve bana kendi takımı içinde yurtdışında bir pozisyon ayarlamak için de çabalamıştı (olmadı gerçi, birtakım farklı sorunlar nedeniyle). o yüzden onun güvenini sarsar mıyım diye düşünüyorum, çünkü yerime birini bulması imkansızın bir tık altı diyeblirim çok iddialı konuşmamış olmak için (bkz: tık).

napsam? akıl fikir vereck var mı? duygusal düşünüyorum farkındayım ama, gerçekten yerimde olsanız çok benzer bir ikilemde kalırdınız gibime geliyor şartlar yüzünden.

 
ayni durumda kalsaydim konusur sonra basvurumu yapardim. ama bunun icin gec.


  • aynadakiyabanci  (04.12.15 11:19:03) 
aynen ben de önce konuşur, bilgilendirir sonra yollardım. sonuçta dediğin gibi ikisi de kanka. bu adam illaki senin elaman cv atmış der. Bu tarz bir bilgiyi de önce senden duymak ister sonuçta basit bir konumda değilmişsin.


  • hononu  (04.12.15 11:22:38) 
Kesinlikle mudurumle kknusurdum. Boyle iyi bir ilişkiye sahip oldugun birinin kırılabilecegini goz onunde bulundurmalısın. Git konus, hala gec degil.


  • vatandasacartcurtyok  (04.12.15 11:25:08) 
basvurunu yapmissin. öyle ya da böyle müdürün bunu ögrenecek.
senden ögrenmesi kesinlikle daha iyi.

  • pilav  (04.12.15 11:37:30) 
Seni desteklemesi için konuş.


  • SiyamkedisiZorro  (04.12.15 12:19:08) 
gec bile olsa konusmak lazim herhalde cunku adamin haberi olmustur zaten basvurdugunuzdan.
bu arada sizi vazgecilmez kilan nedir? neden sizi ise alalim?
imkansizin bir tik altina sebep olan ozelligi gercekten merak ettim.
  • sparkle kiddle  (04.12.15 13:21:07) 
patron, müdürünle konuşmadan başvuru yapman büyük hata.


  • [silinmiş]  (04.12.15 13:45:13) 
@sparkle kiddle, benim yerime birini bulmaları çok zor, ya da "eğitilmek üzere" şeklinde alıp bayağı bir vakit kaybı yaşayacaklar. çünkü çalıştığım pozisyon bu firmaya spesifik, bu pozisyon ilk açıldığında ben girdim ve şirket gelişirken birlikte gelişerek iş tanımı, yetkiler ve sorumluluklar da evrimleşti. beni siz işe alsanız buradaki ekspertizimi sizin firmada kullanamam zaten, benim firmam da benzer yeteneklerde birisini işe aldığında öyle basit küçük eğitimlerle bu pozisyona hazırlayamaz.


  • loveinaflipbook  (04.12.15 14:14:34) 
Müdürümü aradım, konuştuk uzun uzun. Diğer mudurle benim için konuşacağını söyledi ama onun anlattığı kadarıyla o işten sıkılma ihtimalim varmış. İkisinin arasında bişey yaratabiliriz belki senin için dedi, ancak sanırsam Almanya olmayacak bu durumda. Gelişimime ekstra katkısı olacağı kesin ama.

Teşekkür ederim cevaplarınız için, çok faydası oldu benim için sanirsam :)
  • loveinaflipbook  (04.12.15 15:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.