[]

eski dairede soğuktan korunmak

merhaba. bilindiği gibi istanbulda çoğu evler 30-40 yıllık ve ben de o evlerden birinde ikamet ediyorum. daire son katta, camlar eski tahta tek cam ve evin yalıtımı kötü. evin içinde zaman zaman tornado çıkıyor öyle söyleyeyim. ısıtma doğalgaz fakat genelde yetersiz kalıyor yani özellikle camlardan büyük ısı kaybı oldugundan boşa gidiyor. geçen sene cam kenarlarına macun vs. sürdüm fakat kar etmedi veya ben beceremedim işi...

bu konuda fikirlerinizi bekliyorum bu tip eski evleri ısıtmak için neler çözüm olabilir. şimdiden teşekkürler


 
Evin yalıtımı yoksa senin yapabileceğin tek şey pencerelerle ilgili düzenlemeler olabilir. Kapı/pencere bantları var, çok pahalı değil, onlardan kullanabilirsin öncelikle. Ama pencere komple sorunluysa onun için bir uzman yardımı gerekebilir. Duvarlara yapacak bir şey yok, dışardan yalıtım şart. En üst olduğu için üste yalıtım yine senin dışında olan bir şey. Alttaki ev de pek sıcak değilse yine yapacak bir şey yok. Yani içini kararttım biraz ama üzgünüm :D.


  • Abdurrahman  (04.12.15 09:19:50 ~ 09:20:14) 
Ev sahibi ile anlaşip pencereleri pvc yaptirin. Ederi ne ise o miktarda kira almasin.
bu arada, evin sahibi yeni pencereleri gördükten sonra da kira arttirimi gibi bir kurnazlik düşünmez umarım :)

  • 1adam  (04.12.15 09:21:52) 
ev sahibiyle işi çözemezseniz akşamları kalın perde kullanmak bir miktar yalıtım sağlar. hatta DIY sayfalarında görmüştüm, kara kış yaşayan ülkelerde camlara darbeden korumak için kullanılan hava kabarcıklı plastikler kullanıyorar. ahşap çerceve için macun yenileme dışında sünger kullanmak işe yarayabilir. sizin asıl ısı kaybınız çatıdan olur (ısınan hava yükselir) apartmanın çatı yalıtımı yapması gerek.


  • madarch  (04.12.15 09:27:31) 
Valla bir süre ben de öyle bir evde oturdum, ev bizimdi, ertesi sene pencereleri yaptırmıştık. Geçici çözüm olarak perde kullanın. Kaloriferin önünü kapatmayacak ama pencerenin önünü kaparacak kalın perde, cam diplerine polar battaniye, kapı / pencere bantları - sadece idare etmek amaçlı. Çözüm değil maalesef.


  • SiyamkedisiZorro  (04.12.15 09:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.