[]

Microsoft neden diğer browserlara izin verdi?

top benim deyip sadece internet explorer kullanılacak şekilde sürseydi hanginiz ses çıkartacaktı mecbur kullanacaktınız. niye böyle bir şey yapmamış ki bill gates.




 
Rekabet Kurulu izin vermez ABD'de kan alırlar, kan.


  • [silinmiş]  (04.12.15 05:55:39) 
Onun da bir yolu bulunurdu. Mecbur diye bir şey yok bu teknoloji konusunda :) Gelgelelim douchebag haklı kan alırlar.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (04.12.15 06:05:18) 
adamlar windows içerisinden explorer yüklü olarak geldiği için senelerce tekel davası ile uğraştı amerikada bundan 15 sene önce. öyle o kadar kolay değil bu işler.


  • teritori  (04.12.15 06:37:58) 
yaptı da hem eu hem usa hem kanada vs baya saglam paralar odedi.


  • bryan fury  (04.12.15 07:26:18) 
çok bedeller ödedi microsoft bu konuda...


  • eindaclub  (04.12.15 08:07:11) 
AB ülkeleri Windows versiyonları içinde internet explorer dahil olmaz mesela bu konu yüzünden. İlk browser'ı CD'den falan yüklersin oralarda.


  • r_u_h  (04.12.15 08:31:39) 
bunu dolayli yoldan yapti aslinda. @teritoru ve diger arkadaslarin bahsettigi gibi icerisinde explorer yuklu geldiginden sıkıntı cikti ama sonra adamlar olayi suradan cozdu,

msn messenger'in kullanildigi zaman internet explorer'i kaldirmaya kalktiginizda msn messenger'in calismayacagi uyarisi veriyordu. bu yuzden kimse kolay kolay kaldiramiyordu ve cogu site de internet explorer ile calisma sarti kosuyordu. simdi son durumda saniyorum ki bu skype veya baska hizmetlerle baglantili.
  • evimin paspasi  (04.12.15 08:33:02) 
Şaka mısın dostum,

Adamlar yanında internet explorer'ı vererek haksız rekabet yarttığı için davalık oldu. Sen bir de izin vermesin diğerlerine diyorsun.

Rekabet Kurulu izin vermez ABD'de kan alırlar, kan.
+1
  • cenkertem.afc  (04.12.15 08:34:01) 
Amerilalılardan ziyade Avrupalılar microsoft'un tekel olmasını istemediler, rekabet ortamını desteklediler.Yoksa hala internet explorer kullanıyor olurduk.

shiftdelete.net
  • murtiii  (04.12.15 08:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.