[]

Türkiye ISIS ve Petrol

Ya kusura bakmayın, bu Türkiyenin ısıs vasıtasıyla petrol ticareti yaptığı ''iddiaları'' yeni mi cıktı ne zaman cıktı bılımıyorum. Youtubdan izliyorum her yer bu haberle kaynıyor.

Onun hakkında dusuncelerinizi alacaktım.

Benim dusuncem : Hep siz mi pis işler çeviriceksiniz ey batı, ey rus, biraz da biz pisleşelim anasını satayım. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve başbakanımızı gerçekten takdir ettim. Tabi doğruysa bu iddia.

 
Isis... daes diyeydin kanka.

Bir iliskileri oldugunu dusunuyorum, destek verdiklerini. Fakat petrol ticareti ne sekilde yuruyor bilemedim. Bu adam gemiciklere nereden aliyor mazotu orasi arastirilirsa cikar belki.

Eger yaptilarsa da bir sey cok degismez zaten sen bir ulkeye karsi bir teror orgutunu destekleyip ic savasta rol almissin daha ne yapsan fark etmez, suclusun.

Suclusun diyorum ama bu yoneticiler bugun olse yarin yine turkiye cumhuriyetinin adi kirli kalacak. Bunun hesabini sorariz umarim.

Dusuncene de katilmiyorum. Herkes got diye gotlugun luzumu yok. Olan masum insanlara oluyor.
  • bir ileti paylastim  (02.12.15 23:33:00) 
İşte sorun şuradaki onlar hakkında bunu konuşsak da çıkıp görüntülerle falan pisliklerini ortaya döktüğümüz yok, bir de genelde biz onlara bağımlıyız, yani gidip bugün bir şeyler üretebilen, bunlara satan bir ülke olabilsek hayhay, ama olmuyor.

Saman, buğday, ayçiçeği, hayvan ithal ederken adamlardan biz ne yapacağız? Fındık vermeyip nutella üretimine mani olabiliriz galiba, yani temel gıda da dahi yetmiyoruz kendimize sanırım.
  • atom karincanin torunu  (02.12.15 23:34:18) 
Nutella uretimini etkileyemeyiz, en buyuk findik tesisini aldi ferro turkiyedeki.


  • bir ileti paylastim  (02.12.15 23:36:55) 
türkiye pis işler çevirmeye çalışıp çeviremiyor sorun orda zaten.

petrol aldığımızı zannetmiyorum açıkçası çünkü varil fiyatının bu kadar düşük olduğu bir zamanda gidip terör destekçisi konumuna düşmek herhalde en gerizekalı insanın yapmayacağı iş.

haa kaçakçılar vasıtasıyla türkiyeye petrol girişi kesinlikle olmuştur ancak devlet eliyle mümkün değil. ülke o kadar vahim durumda değil.

putin batı medyasına oynuyor bu petrol olayı ile. ama türkiye'yi genel olarak gözden çıkardığının da göstergesi. adam sınırımıza s400'leri şak diye getirdi ya lan.

devlet suriye'de teröristleri desteklemiştir desteklememiştir bilemem ama suriye'de terörist kavramı da çok karışık. rusya tüm ayaklananlara terörist diyo, abd az daha el nusra'yı terör listesinden çıkarıyordu. antep'de işıd ofisleri var. birinin terörist dediğine diğer demiyor.
  • ayiadam  (02.12.15 23:43:02) 
Uzun süredir var, bilal'in gemilerinin suriye limanlarına gidip geldiğini falan gösteren şeyler var. Şimdi putin resmi dilden açıklayınca gündem oldu.

Burnumuzun dibinde işid bunca zaman varken, hatta ankarada falan bomba patlatmışken (akp'nin işine gelecek şekilde yaptı zaten) adamlara en ufak operasyon yapmamış olmamız da ya acizliğimizi ya da ortak iş çevirdiğimizi gösteriyor. Ikisi de birbirinden kötü ihtimal.
  • harzem  (02.12.15 23:50:06) 
@harzem haci bir googlea suriye bölgeler kontrol yaz bakalım. ışid nerde deniz nerde petrol yatakları nerde.

acizliğimiz desteğimiz vs onlar başka konular ama gemi ile getiremezsin mümkün değil.
  • ayiadam  (02.12.15 23:55:53) 
o almıyor bu almıyor biz de almıyorsak madem ışid kime satıyor bu petrolü?
bence varil 40 dolarsa, uzun 20 dolardan falan alıp aradaki farkı tokatlıyor olabilir.

  • cekilmis gayfe  (02.12.15 23:58:38) 
organizasyon yapmakla, organizasyonun parçası olmak arasında çok büyük fark vardır üstat. önce ışid ın oluşma şekline bak, benim ikna olduğum görüş, alevi suriye yönetimini devirip sünni bir yönetim yaratmak için ırak ordusuna amerika ile savaşmamak karşılığı verilen hareket rahatlığı ile kurulmuş bir örgüt. silahlarının neredeyse tümü amerikan malı, sonradan oluşutrulmaya çalışılan ırak ordusunun tüm silahları ellerinde, eski silahlarla beraber.
tabiki petrol satacak adamlar çünkü amerika sadece silah hediye etmiyor satıyorda bir yandan orada. e bu petrolü kim alıyor, onun için de petrol nasıl satılıra bakman lazım, petrol ekmek gibi gidip markete aldığın bir ürün değildir, bu işin çok büyük brokerları var, onlar alır dağıtımı yapar, sen gidip türk hükümeti olarak al para ver petrol yapamazsın karşında bir devlet yapısı yok.
amerika izin verir, amerikalı broker gider işi bağlar sen de brokerdan alırsın, hem deçok acaip, piyasa fiyatına alırsın, hani insan bu kadar karışıklık var ucuza alabiliyor olmam gerekir diye düşünür, fakat broker ucuza alır sen gider piyasa fiyatına alırsın.
cumhur ve baş bakanlara gelince, abi güldürme yahu, adamların diplomasi de izinsiz nefes aldığını görmedim ben, rusya gibi ülkeye de kafaya göre posta koyabilecek bir ekonomik, diplomatik, askeri gücümüz maalesef yok. ve bu posta belki bugün değil ama uzun vadede kesin götümüze patlayacak. amerika ile beraber iş yapıp ta çok mutlu mesut olmuş ülke yok. adamlar tecevüzcü coşkun gibi, gittikleri zaman geride çok fazla bir şey bırakmıyorlar.
  • kurremkamerruk  (03.12.15 00:03:59) 
pis işi batı profesyonel yönden çeviriyor. isis denen adamlar katliamda yeni metodlar geliştiriyor ülkende cirit atıyor. illa bu pis işi yapıcaksan önce kendi vatandaşının güvenliğini sağlarsın. ayrıca batıda senin tabirinle pis işi çevirenlerin başında nası bi yönetici var senin başında nası bi yönetici var. çok sevdiğim bi laf var: türk millet gariptir. her lafı kaldırmaz. ibne dersin kızar da skersin aldırmaz.


  • KidLazer  (03.12.15 00:26:21) 
her ülkenin kirli işleri var bizim de var. herkes herkesinkini biliyor zaten. bizimkiler de petrol alıyor. israile satıyor bi kısmını sanırsam. ruslar işi abartırsa bizimkiler de bi kaç şey açıklayacaktır.


  • ergenpezeveng  (03.12.15 00:30:51) 
Coğrafyayı bilen ve teknik bilgisi olan uzmanların ne dediğine bakmak gerek. Merkez medya bile görmedi olayı korkudan. Tam da bakamadım ama Rusya'nın açıkladığı "kanıt"lar irdelenmeli. Sputnik'in haberi üzerine Facebook'ta şunu yazmıştım:

[Benim anlamadığım şeyler var. Rusların haritada gösterdiği üç rotadan birincisi Mardin'den geçiyor, yâni Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin hâkim olduğu bölgeden Türkiye'ye giriliyor. İkincisi Irak-Suriye sınırı civarında gâliba Barzanî ile IŞİD'in çatıştığı bölge üzerinde. Üçüncüsü YPG'nin kontrolündeki Afrin'e teğet geçecek yeşilde iki yanından Reyhanlı ve Kilis'in karşısındaki ÖSO veya IŞİD ağırlıklı bölgeyi işâret ediyor.
Hadi Türkiye'nin IŞİD'den aldığı petrol yüklü tankerler onca kıyâmet arasında koca Suriye arazisinde Rakka'dan çıkıp Osmâniye'ye kadar kaçak petrol taşıyor. Hadi bir şekilde Barzanî de Tayyip'le arası iyi diye, zâten Kuzey Irak'taki petrolü de birlikte pazarlıyorlar diye eyvallah etti, Telafer üzerinden de tamam. Ama Mardin'den nasıl geçiyor bu tankerler? Tâ Deyrizor'dan çıkıp kuzeye doğru YPG'lilerin elindeki "Cizire Kantonu" dedikleri bölgeden geçerken kimse fark etmiyor mu? Bu nasıl iş. Salak mı bu PKK/YPG'li teröristler?]

Haber: tr.sputniknews.com

Resim: cdn1.img.tr.sputniknews.com
  • istambul  (03.12.15 01:55:10) 
herkes alıyor kimse masum değil. türkiye'de alıyor batıdaki birçok devlet de alıyor.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (03.12.15 02:18:08) 
skayas truck simulator görüntülerini izlemiş sanırım youtubeda. rusların yayınladığı videolarda petrol yataklarından yola çıkan tırların türkiyeye 3 farklı noktaya nasıl getirildiği anlatılıyor.


  • KidLazer  (03.12.15 11:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.