[]

macbook a geçiş

Yıllardır pc kullanırım, teknolojiyi yakından takip ederekten yeni moddellere terfi ederim. Ama mac dünyasına hep mesafeli kaldım. iphone ipad kullanmanın verdiği rahatlık ve cesaretle artık bi mac alayım diyorum. ama ne bi tecrübem ne de etrafımda kullanan var.

normalde bu aralar almayı planladığım ürün şu www.sanalmarketim.com

bunun yerine mac alsam mı

1. mac alınca program yükleme nasıl oluyor. appstoredan satın alıp veya ücretsiz program yüklemeyle mi oluyor sadece. dışardan program yükleniyor mu. ipad gibi jailbreak tarzı birşey mi gerekiyor.

2. ofis programları illa lisanslı mı satın alınmalı. alternatif program sormuyorum. ofis i bi şekilde satınalmadan yüklemek mümkün mü. stabil mi

3. evimdeki usb ile bağlanan ürünlerle çalışır mı. faredir. soğutucudur usb hoparlördür.

4. özellikle oyun oynama gibi beklentim yok. pro veya air arasında çok bi fark var mı. paraya kıyıp pro alsam çok mu iyi

 
Macbook bilmem ama linkteki laptop baya kötü o paraya haberin olsun


  • Take it away honey  (02.12.15 22:02:28) 
1-) dışardan program yükleniyor windowstaki .exe mac'te .dmg

2-) satın almayacaksan alternatif ücretsiz sürümlerini yükle, korsan kullanma.

3-) ntfs uzantılı usb bellekler için ekstra işlem yapman lazım, geri kalan bütün usb cihazlar çalışır

4-) orasını bilmiyorum
  • masa penisi  (02.12.15 22:03:18) 
1. disardan da yukleyebiliyorsun, app store'a bagimli degilsin. torrent, crack vb. olaylari burda da var.
2. google drive var online ucretsiz cozum olarak. ucretsiz office yazilimi sunan mac app'i vardir herhalde, google'larsin bi.
3. evet :)
4. ben hem pro hem air kullandim, suan pro 2015 var elimde ama air en az bunun kadar hizli hissettiriyor. teknik ozellik olarak pro biraz daha iyi olabilir ama air'da hissettigim gibi "smooth" hissetmiyorum; kelime bulamadim. sekli guzel geldi pro'nun ondan tutuyorum elde. sen air al kesinlikle.

edit: marka fasizmi yapmak istemem ama hp alma, 3 ay sonra o laptop'in uzerinde palamut izgara yaparsin
  • hjarteblod  (02.12.15 22:05:04 ~ 22:05:45) 
abi teknoloji takip ediyon da o linkteki urun ne oyle, alinir mi o hic, o kadar para veriyorsun icinde 500gb hdd var. ayip etmisler.
1-app store da uygulama dolu da ben daha 1 2 kez kullanmisimdir. nasil windows'da .exe dosyasi indiriyorsan atiyorum bunda da .dmg dosyalari oluyor onun yerine, aciyorsun program simgesinii "applications' klasorune surukle birak yapiyorsun, yuklenmis oluyor.

2-hayir office 2011 var sanirim en son, 2016'da yeni surum cikiyor sanirm. crackli kullanabiliyorsun.

3-calisir. fareyi zamanla birakma ihtimalin var, ben laptop da olsa fare kullanma fanatigiydim hep, simdi sadece oyun oynarken kullaniyorum. belki usb port sayisi sana yetmeyebilir, benim mbp 13'' iki tane usb girisi var. 2 tane de thunderbolt denen giris var bunlara donusturucu ile usb 'de baglanabiliyor, yada usb hub almak lazim bir suru usb'yi ayni anda baglicaksan.

4-air'ler daha sonrada upgrade edilmiyor pro'lar ediliyor falan diyorlar ama neye gore nasil bilmiyorum, legal olarak mi yoksa hic imkan dahilinde mi degil bilmiyorum. gunluk islerde kullaniyorsan (internet,dizi,ofis,muzik gibi) air yeterli pro icin ekstradan para vermek gereksiz our benec

edit: vay ben yazana kadar 4 cevap gelmis ^^
  • jedilance  (02.12.15 22:09:26 ~ 22:09:54) 
yaklaşık 10 yıldır hp kullanıyorum. ilginç bi şekilde ben de diğer markaları kullanamadım. hp derken pavilyon veya g tarzı alt grup ürünler gerçekten çöp. elitebook metal kasalar çok stabil. hatta mac alsam bile bu mevcut bilgisayarı yedekte tutacağım. bi yazılı sorusu hazırlarken bi powerpoint sunum hazırlarken izlerken tıkanıp kalacağım diye.

genelde air al deniyor. yani işimi fazlasıyla görür gibi. ama sormak istediğim aradaki farkı vermeye değecek kaçırmamam gereken özellikler neler. misal ekran çözünürlüğü vs
  • efruz  (02.12.15 22:11:42) 
verdiğim linkteki hp de sata hdd ye bakmayın ssd m2 sata slotu var. 120 gb falan alıp windowsu ona kuruyorsun. bu 500 ekstra depo olarak duruyor

2300 tlye sıfır teşhir ürünü olandan alacağım eğer mac olmasa
  • efruz  (02.12.15 22:14:31 ~ 22:16:38) 
1. epeyce cevaplanmis zaten.
2. ofise gerek yok.yeni tüm macler pages, number ve keynote ile geliyor. office ile entegre calisiyor ama istersen office 2016'da bulabilirsin. ve stabil.
3. usb urunler calisir. ntfs flashlarini exfat olarak formatlarsan onlarda sorunsuz calisir. exfat'i bir tek XP tanimaz driver ister. XP'den sonraki tüm windowslarda calisir. illa ntfs formatli usb kullanicam dersen onun icin bir program yuklemen gerekir mac'e.
4. pro ile air arasinda perfomans acisindan epeyce fark var. netice de bir mobilite icin tasarlanmis bir cihaz ve tablet tadinca cok rahat tasinabiliyor. pro, daha agir bir cihaz. secim de en onemli fark yüksek perfomans ihtiyacin varsa mutlaka pro al. ama sabit office + internet kullanicisi isen air al. suan kullandigim mbp 7 senelik ve bir kez keyfe keder formatlandi. alindigi gunki perfomansindan birsey kaybetmis degil.
  • helenart  (02.12.15 22:17:13) 
ha bu arada crackli office 2011 powerpoint'te tam ekran sunum gosterisi olmuyor program hata veriyor cikiyor. orjinal icin patch yapmislar ama ben denedim gecen sene olmadi.
13" bence ideal. 15 cok buyuk yeteri mobil degil (bence).
benimkisi 1.5 kilo agirligini hissettirmiyor, hele air tuy gibi 1kg.
  • jedilance  (02.12.15 22:19:57) 
Office 2016 var crackli, bi sıkıntısı yok daha geçen gün sunum yaptım okulda. 2011 officede de arkadaşın dediği tam ekran yapamama sorunu yoktu.


  • brillant comme une larme  (02.12.15 23:44:18) 
Sorularına genel olarak cevap verilmiş zaten ama 1 ve 2 ortak cevap olarak: windowsta bulabileceğin her şeyin cracklisi var, ofis de var yani. Kendi içinde gelen Number uygulaması Excel'i aratmıyor zaten, sadece Word dosyalarını Pages uygulamasıyla açarken bazı şeyler kayabiliyor. Diğer office uygulamalarına ihtiyaç duymazsın bence.

3- tabi ki usb ile olan herşey çalışır.

4- macbook pro retina alırsan retina ekran farkı var, acayip bir çözünürlük var. onun dışında air birazcık daha hafif ve ince, biraz daha şık duruyor benim fikrime göre.

2-3 günde alışıp, 1 ay sonra windows'a dokunman gerekince "bu ne lan?!" diyorsun. Bir de hp vs bilgisayarlar 5 sene sonra işler olmayacak hatta muhtemelen 2-3 sene sonra aşırı kasıyor diye çöpe atacaksın, en azındna benim deneyimlerim o yönde oldu ama 2011 macbooklar hala güzel çalışıyor, en son MacOS'i de çalıştırıyorlar gayet güzel.
  • r_u_h  (03.12.15 00:38:17 ~ 00:40:11) 
düşünmeden mac al. alıştıktan sonra bir daha windows pc ye dokunmak istemezsin.
oyunlar hariç hemen hemen tüm programların alternatifi var. air alma, mac book pro retina al.

  • cheers for fears  (05.12.15 00:49:48) 
Pro retina al kesinlikle, ekranı yeter.


  • i was made for you  (05.12.15 00:54:27) 
Serisi çok farkediyor mu peki 2012 çok mu eski olur mesela 2015 i almam çok mu avantaj


  • efruz  (05.12.15 12:55:38) 
2011 macbook pro kullancısıydım. 2105 ağustos'ta Air13-8GB ram modele geçtim. çok memnunum. şarjı çok uzun süre gidiyor ve adaptör taşımamak büyük lüks. performansı da şahane bence.


  • fever  (05.12.15 13:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.