[]

kitap oku(ya)mama

ya kitap okuyabliyor musunuz siz hala? okuyamıyorum ben arkadaş eve geliyorum hemen bilgisayarın başına geçiyorum televizyonu açıyorum yatana kadar bu haldeyim. 2 sene öncesine kadar haftada 2-3 kitap bitiren bir tiptim. şimdi bu 2 senede toplasan 10 kitap ya bitirmişimdir ya bitirmemişimdir. yazın 1 hafta tatile gittim hakan günday'ın kinyas ve kayrasını aldım 2 haftada 200. sayfasına anca gelebildim ki kitabı beğendiğim halde. evdeyken aklımda devamlı insanlarla konuşmak, stumbleupona bakmak, film izlemek, sourberry dinlemek, sözlük okumak, duyuruda sorulara cevap bulmak, haber sitelerine bakmak, fbook ya da youtubeda video izlemek vs oluyor. şimdi böyle söyleyince bilgisayar bağımlısıymışım gibi oldu. ama biraz öyle oldum galiba evdeyken devamlı bu meretin başındayım olum valla kelime haznemin ve hafizamin (kesinlikle ilgisi var) gerilediğini hissediyorum. toplu taşıma araçlarında okuyayım diyorum ama midem bulanıyo çok fazla, işkenceye dönüşüyor. durumu daha da açıyım artık uykusuz bile okumuyorum!
okumuyorum.. okuyamıyorum.. bilemedim 2sinden biri işte.
burda bu tip bir başlık daha vardı ondaki cevapları okuyacaktım aslında da bulamadım şimdi.
durum düşündüğüm kadar vahim mi yoksa tedavisi var mı?

 
bu nasıl bi sorun bilemiyorum ama ben de seninle aynı durumdayım.mesela yazın 3 ayda 5 kitap bitirdim ama şimdi en sevdiğim yazarlardan birinin kitabı başlanmak uzere başucumda duruyo 1 aydır ama sıkıntıkdan patlasam da canım alıp okumak istemiyo.youtube,facebook,ekşi bilmem ne hiçbişi yoksa stumble ama o kitabı alıp da başlayamadım bi turlu..


  • KoukLa  (17.10.09 00:39:20 ~ 00:40:10) 
internet ve özellikle ekşi sözlük neden oluyor buna. bu ortamlarda en uzun veriler dahi 3-5 dakikada sunuluyor. bunun kolaylığına alışınca uzun uzun kitap okumak zor geliyor. ham bilgi almaya alıştığımızdan dolaylı anlatımdan verim alamayacağımıza şartlanmış durumdayız. (istemeyerek de olsa) internetten bir iki hafta uzak kalırsanız hızla dönebilirsiniz kitaplara. bir kaç kitap bitirdikte sonra internet sözlük filan yavan gelecektir.


  • serseri marti  (17.10.09 00:45:53) 
okuyamama hastalığı bana da bulaşmıştı, sonra ihsan oktay anar ile tanıştım, bu adamın kitaplarını okumaya başlayınca, haftada 2 kitaba falan cıktım, şimdi de aynı hızla devam ediyorum.
bence siz de hemen gidip suskunları alın, bi okuyun, biter bitmez gidip bu adamın tüm kitaplarını alacaksınız, hepsini de 1 hafta içinde bitireceksiniz.

  • de jure  (17.10.09 01:32:13) 
beynin ihtiyaç duyduğu veri miktarı azalıyor ondan
(bkz: beyni optimum koşullarda yaşatma yöntemleri)

  • areels  (17.10.09 02:09:02) 
işe giderken okuyun, ben öyle yapıyorum.


  • marido  (17.10.09 03:45:55) 
bana da olmuştu.çözümü çok basit:1 ay internetten uzaklaşın mümkün olduğu kadar 1-2 ay içinde müthiş bir okuma temposuna kavuşacaksınız ve sonra internet,tv vb. aklınıza bile gelmeyecek.


  • jpsartre  (17.10.09 09:46:40) 
arada bana da oluyo bazen ama nedeni internet falan değil hiç bi zaman şu internet deden zamazingonun esiri olmadım,bence sen de olma.okuyamadığını düşünüyosan polisiye türü akıcı kitaplar oku şu olasılıksız ya da empati falan var ya yazarlarının adını unuttum o tür sürükleyici kitaplar oku.merak uyandırıcak bişeyler okursan daha çabuk biter kitap.öyle öyle devamı gelir işte.ama sakın okumaktan vazgeçme.


  • tueio  (17.10.09 19:43:01) 
ya da bak şeyi oku "flaş ya da büyük yolculuk" yazarı Charles Duchaussois.çok iyi kitap ince sayılmaz ama çok kalın da değil.akıcı olduğu için yalar yutarsın güne hem gerçek bi yaşam üyküsünü anlatıyo


  • tueio  (17.10.09 19:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.