[]

köpek gezdirirken saldıran sokak köpekleri

köpeğimi gezdirmek istiyorum ancak yolumun üzerinde çete halinde takılan 9-10 adet sokak köpeği var.
bu köpekler normalde uysal, benim ve mahallelinin beslediği köpekler, seviyorum da kerataları. ancak beni yanımda köpeğimle gördükleri anda havlayarak ve hırlayarak bize doğru koşmaya başlıyorlar, saldırı moduna giriyorlar. benim köpeğim (2 yaşında sibirya kurdu) hiçbir şey yokmuş gibi bakıyor sadece, kaçmıyor veya havlamıyor.

sonuç olarak o sahiplendikleri alandan geçemiyoruz bir türlü, başka da yol yok.

geçen gün yanımda köpeğim yokken başka bir köpeğe saldırıp ısırdıklarını gördüm. o köpeği zor kurtardık ellerinden.
ben de korkuyorum köpeğime bir şey yapmalarından. artık gezmeye çıkamıyoruz maalesef.

ben bu sokak köpeklerine kendi köpeğimi nasıl tanıtıp birbirlerine alıştırabilirim?

yanımda mama götürüp vermeyi denedim ancak korktum yaklaşamadım. bir de mama verirsem kendilerini şartlandırırlar, saldırmaya teşebbüs ettiğimiz zaman mama geliyor diye düşünürler, daha kötü olur sanki:/

var mı bu durumun çaresini bilen?

 
Daha bugün arkadaşla konuştuk.

Besliyormuş kendisi köpekleri. Normal zamanda beslediğinden tanıdıkları için iyi davranıyorlarmış.

Ama yine de yanına sopa alıyormuş, sopayı sallayınca korkuyorlar diyor. Bir de elektroşok cihazının sesine dayanamıyorlarmış. Onu açıyorum korkup kaçıyorlar diyor.
  • lcha  (02.12.15 16:34:04) 
O köpeklere muhtemelen başka bir başıboş köpeğe saldırmıştır. Siz yanındayken köpeğinize saldıracaklarını sanmıyorum. Tabii ki belli olmaz, hayvan sonuçta.

Bizim sokakta baktığımız ve köpeğimle gezdiğimiz sırada başka insanların gazına gelip bize havlayan, hırlayan bir köpek var mesela. heee oğlum hee diyor geçiyorum yanından. sırf artistlik başka bir şey değil.

cesaretli olmanız gerek biraz... ve dikkatli.
  • teknikekip  (02.12.15 16:38:27) 
sokak köpekleri normalde yanında insan olan köpeğe saldırma cesareti göstermezler, sen bilmesen de aslında onlar için büyük tehdit unsurusun. Saldırdıkları diğer köpek sahipsizdi diye tahmin ediyorum?
Ufak bişey olsa kucağına al geç derdim de iriymiş senin köpek.

  • okumayi sevmeyen okur  (02.12.15 16:41:30) 
çok yüksek ihtimal siz varken saldıramazlar. sadece havlayıp korkutmaya çalışırlar. ama tabi bu ipneler birbirini gaza getiriyor bazen o gazla biri kendini kaptırıp yakın temas kurabilir. ama yaralama filan olacağını sanmam. yine de elde bi şey olsa iyi olur.


  • ergenpezeveng  (02.12.15 16:43:32) 
Sopa işini görür. Çok benzerini yasadım sopayı kaldırınca uzaklaşıyolar. Benim işim daha zordu çnk benim köpeğim de onlara hırlıyordu arada kalıyordum . Kolay gelsin zor bi durum


  • lilidance  (02.12.15 16:44:52) 
siz yanındayken gayet de ısırabilirler. bizim sokaktaki sahibiyle gezen kendi halinde köpeğin kalçasını ısırmış sokak köpekleri başka bir sokakta
Ben o yüzden bilmediğim yerlere götürmüyorum köpeğimi. Sopayla gez, uzaktan sallarsın gözleri korkabilir.

  • innerbliss  (02.12.15 16:48:02) 
Sopayla kesinlikle gezmeyin


  • teknikekip  (02.12.15 16:49:29) 
eveeet şimdiye kadarki tüm yorumlar birbirini çürüttü,

Yeni argüman, köpek kovucu buyurun: www.defansmarket.com
  • okumayi sevmeyen okur  (02.12.15 16:51:00) 
köpek kovucu senin köpeğini de panikletmez mi?


  • innerbliss  (02.12.15 16:58:56) 
evet başıboş köpeğe saldırdılar. bir iki köpek olsa ok ama geçen saydım 9 veya 10 tanelerdi. ben de korkuyorum doğal olarak yav hepsi dişlerini gösteriyor fln:D onlar havlamaya başlayınca direkt g.tümü dönüp gidiyorum normal hızla, bir süre kovalayıp sonra bırakıyorlar.

sürekli birlikte değiller ama biri havlamaya başlayınca diğerleri hemen bulundukları yerden koşup geliyorlar abi vukuat mı var diye. resmen ganster olmuşlar ve aynen birbirlerini gaza getiriyorlar.

yanımda sopa taşımayı eenn son çare olarak düşüneceğim:(

mahalleden birkaç kişi toplanıp hep birlikte gezdirsek köpeği, belki insan çokluğundan dolayı sesleri çıkmaz, alışırlar mı? şimdi aklıma geldi.
  • peggy  (02.12.15 16:59:40) 
yani birbiri ile bu kadar çelişkili cevap alan başka soru görmemiştim, ama bişey sorcam o köpek kovucular kendi köpeğini de etkilemeyecek mi?


  • pamuk helvalar cebe  (02.12.15 17:01:13) 
yanınızdaki köpeği kendi sürülerine/bölgeleine tehdit olarak görüyorlar. hırlayıp havlamaları normal. saldırmazlar ama içlerinden biri biraz öne çıkarsa sürü harekete geçer ve siz paniklerseniz köepeğiniz korkar ve sürüye karşı havlayıp hırlamaya başlar, ardı saldırı olur. sopa değil ama hafif metal yürüyüş batonları işe yarıyor. havladıkları anda hafifçe yere vurunca çıkan ses uzaklaştırıyor. daha iyi çözüm ise onların bulunduğu bölgeden geçmemeniz.


  • madarch  (02.12.15 17:01:59) 
aynen köpek kovucu benim köpeğimi de kovar yahu, hem de yanıbaşında kullanacağım aleti, işkence gibi.

liknteki şu not da iyiymiş haha:D
Not: El Tipi Ultrasonik köpek kovucular size karşı tepkisi olan, hırlayan veya havlayan köpeklerde daha başarılıdır. Sizi tanıyan, sizden zarar gelmeyeceğini bilen, kuyruk sallayan köpeklerin çoğunda sadece kulaklarını dikeltme ve dikkatlerini toparlayıcı kafa çevirme hareketi sağlar.
  • peggy  (02.12.15 17:02:01 ~ 17:02:26) 
@madarch, başka geçebileceğimiz yer yok:( dediğim gibi diğer sokak aralarına da dağılmış durumdalar, biri havlayınca hepsi toplanıyor bi anda.
benim köpeğim hiç tepki vermiyor, millet hırlarken o bir şey yokmuş gibi bakıyor sonra etrafı koklamaya devam ediyor şapşal.
baton var bence, bir dahakine onu deneyebilirim.
  • peggy  (02.12.15 17:04:02 ~ 17:04:57) 
orasi o kopeklerin alani oldugu icin yaklastirmiyorlar, gayet dogalari geregi.
onlarin alanina gitmeyin ya da baska da yol yok diyorsunuz, bence alistira alistira gidin. benim kopegime de iki sopkak kopegi saldirmaya kalkti. kopegimi kucagima aldim 20 kg hayvani ama bu da cok riskli bir hareket. tehlikeliydi ama sanirim bagirmamdan korkup gittiler. elinde sopayla dolasan insanlar gordum, sirf bu nedenle. neden sopa tasimayin deniyor bilmiyorum ama bana mantikli geldi. en azindan baslarda.
ben bir tane kopegi bir bitkinin ince daliyla kovsmustum, bir sey bulamayinca. yani elinde ne oldguu farketmiyor, uzunca bir sey olsun yeter. ama 9-10 kopek diyorsunuz. hmm.
ben olsam sanirim rusvetle biraz yumusatmaya calisirdim ortami. biraz tavuk parcalari filan koysaniz her gittiginizde, onlar havlamadan once siz islik calin, yemegi birakin ve geri donun. tam cesar millan'a sorulacak soru aslinda.
  • bir varmis bir yokmus  (02.12.15 17:10:33) 
4 yasinda husky var bende. Sakin ol. Hic bisi yapamazlar. Yapmazlarda. kopegin kacmazsa tasmasini sal. Gitsin tanissin kopeklerle. En kotu kisa bir kavga cikar. Onda da ustunluk kurma icin, yaralama amaci gutmeden.

Sakinca birak tasmayi. O kopeklerle oynadigini fark edeceksin. Elinde bagli oldugu icin digerleri tedirgin oluyor. Korkma. Hic birisi de saldirmaz.

(eger kisir degillerse ciftlesme donemlerinde iseler seni bile yerler o ayri. Ama hic sanmam kisir olmama ihtimallerini.)
  • stevie  (02.12.15 17:12:13) 
Ayrica senin kopegin sapsal degil. Sibirya kurtlari gerejsiz gurultu cikarmiyorlar. 4 yilda en fazla 4 kez havlama duydum ben. Onlarda oynarkendi. Ama kendisine saldiran 2 es(kari koca) boxer kopegi kacirdigin, Hatta su ana kadar hic bir kopege ustunluk vermedigini biliyorum.

Kopegimin boyu ise 9 aylik golden kadar.
  • stevie  (02.12.15 17:17:57) 
sopa taşımayın denmesinin sebebi sokak hayvanları fazlasıyla şiddete maruz kalıyor. ellerinde sopa, spürge sapı vs ile kovalayıyor, vuruyor "insanlar". sizin elinizde sopa gördüğü an hafızalarında yaşadıkları canlanıyor ve atağa geçiyorlar. hırlayan ve havlayan köpeğe kalın sesle hayır demek ve sus anlamında yaptığımız "şşşşşt" sesi engel oluşturuyor. öğrendiğimde ben de şaşırmıştım ama hep işe yaradı.


  • madarch  (02.12.15 17:19:22) 
Sakin ama sakin rusvet vermeyin kopeklere. Ortamda mama ya da oyuncak cikarsa kopekler dogrudan senin kopegine saldirir. Cunku hic kimse mamasini ve oyuncagini bolusmek istemez. Ve yeniler hak sahibi degildir.

Mama olmasin uzerinde. Mama kokusu gelmesin digerlerine. Kiskanclik kotudur.
  • stevie  (02.12.15 17:21:08) 
"Sopayla kesinlikle gezmeyin" dememin nedenini @madarch çok iyi açıklamış. ters tepebilir.


  • teknikekip  (02.12.15 17:22:24 ~ 17:23:05) 
@bir varmış bir yokmuş, cesar millan aklıma gelmemişti, bir bakayım belki bu konuda tavsiyesi vardır.

@stevie, hepsi küpeli gördüğüm kadarıyla yani kısır. benimki de kısır. ama geçen gün başka bir sokak köpeğine saldırdılar:( korkuyorum ben de salmaya.
insanlara asla saldırmıyorlar. olmadı dediğim gibi yanıma bir iki kişi alıp gideceğim birkaç sefer. işe yarar umarım.

önceliğim onları kaçırmaktan ziyade köpeğime alıştırmak. bizi görünce koşup gelseler, hepsi birlikte oynasalar ne güzel olacak halbüse.
  • peggy  (02.12.15 17:23:12) 
Kopekleri beslersen sen. Besleyici geldi diye her gorduklerinde etrafina dolusurlar. Bu sirada senin kopegini koklamaya calisirlarsa kavga cikabiliyor.

Editleyemiyorum. Mobilim. Amma parca parca oldu.

Hayir diye bagirirsan, ya da onlara karsi konusursan "noooldu, ne var kiz, pist, cik cik cik, gel bakalim gel gel gel" :P gibi.. kopekler sasirip "aa dost o zaman bu" diyorlar.
  • stevie  (02.12.15 17:24:08) 
Hangi sehirdesin sen?


  • stevie  (02.12.15 17:24:56) 
@madarch, @teknikekip ben de zaten sopa taşımaya çok niyetli değilim.
söylediğim gibi öncelikli olarak onların saldırmasını önleyip sonradan birbirlerine alışmalarını istiyorum sadece.

@stevie, şapşal diyorum ben ona:) havlamıyor hiç ama uluyor arada:) mama vermek istemememin diğer nedenini de açıkladım, şartlanmasınlar diye.
istanbul'dayım.
yahu yaklaşabilsem hayır, şşşt fln diyeceğim. ama 50 metre öteden görükleri anda kıyamet gibi havlamaya başlıyorlar bile hayırsızlar.
  • peggy  (02.12.15 17:27:33 ~ 17:29:49) 
bence bu konu cok hassas, kimse demesin kopegini sal birak, bak goreceksin oynayacaklar diye. basina gelmeyen bilmiyor demek ki. barinak gonullulerine sorun, ortama yeni bir kopek konuldugunda, o kopegi olduruyorlar. cunku bazi bilmeyenler, kopeklere nasolsa bakan var diyip getirip kopek atiyor ve ertesi gun barinak sahibi kotu manzarayla karsilasiyor. kopekler kendi aralarinda bile kavga halindeler barinakta. buna bile cozum bulamiyorlar. her neyse ben sokak kopekleri icin canimi veririm ama once biraz arastiralim diyorum.


  • bir varmis bir yokmus  (02.12.15 20:51:08) 
Selamlar, Emirgan Reşitpaşa arasında bir yerde oturduğunu düşünüyorum çünkü anlattığın koşullar bu bölgeye bire bir uyuyor, oradaki köpekler insanlara zarar vermiyor ama dediğin gibi köpek kedi gaza gelip girişiyorlar, geçen sarman bir kediyi haşat etmişler, uçağımı kaçırıyordum onu iyi edeceğim diye.
oradaki köpekleri herkes beslediği için, beslemek bir yarar sağlar mı bilemem, sopadan başka bir tavsiye ne yazık ki aklıma gelmiyor, aklıma gelen tüm önlemler sizin köpeğinizi de irite edeceği için susuyorum.

  • urthoalvar  (03.12.15 10:34:25) 
köpeğinizi onların arasına salmayın.

1. köpeğinizi sürü için tehdit görüp saldırabilirler. kurtarmanız imkansız olabilir.
2. saldırmazlarsa bir süre sonra arkadaş olurlar ve köpeğiniz kendini sürünün bir parçası sayar. sizin yerinize onlarla hareket eder. (şu an başım bu durumla dertte.)
  • madarch  (03.12.15 10:56:30) 
Rotayı değiştir en temizi peggy.


  • arnold schwarzeneger  (03.12.15 11:04:36) 
@madarch, ben de 2 için uğraşıyorum:) saldırmasınlar da sürüye uymasına razıyım.

@arnold, rota değişimi mümkün değil maalesef:(
  • peggy  (03.12.15 11:28:43) 
@peggy sürüye uyması çok da iyi değil. sokak köpekleri sürekli karşılaştıkları için tehlikelerin farkında. sizin evde baktığınız, sokağa sadece sizinle çıkan köpeğiniz bir anda tehlikeyi algılayıp uzaklaşamıyor. sorun oynamaları değil başına buyruk hareketlerinin kötü sonuçları olması.

küçük ırk köpeğimin en iyi 3 arkadaşı sokak köpeği. beraber güzel oynuyorlar ama araba kovalamak gibi kötü bir huyları var. benimki de onlarla fırladı 2 kere eziliyordu neredeyse. bir kez de adamın birinin üzerine koştular adam elini kolunu kaldırınca diğerleri kaçtı benimki havlamaya devam etti. adamın savurduğu tekme neredeyse karın boşluğuna geliyordu. artık tasmasız oynaması yasak.
  • madarch  (03.12.15 11:42:08) 
dikilitasta da var boyle 10lu cete. gecen sabahin korunde yururken basladilar bagirmaya. yol da issiz. sus mus dedim ama kosuyor uzerime dogru. bir araba gecerken farketti de aramizda durakladi ben uzaklasana kadar sagolsun. yanimda bi de kopek olmus olsa kesin isirilmistik. bisey olmaz dememek lazim. orada kopek gezdiren baska kimse yok mu acaba? civardaki bakkalla cakkalla bi konussan? oradaki apartmanlarin gorevlileriyle ya da. onlar da gezdiriyor olabilir cunku. en azindan bir iki sefer onlara biraksan kopegi...


  • jimicik  (03.12.15 12:55:32) 
ya bu köpekler birkaç hafta öncesine kadar 2-3 tanelerdi. son dönemde birden arttılar. ve maalesef içlerinde cins olanlar var, alıp sıkılınca sokağa atıyor insanlar adeta çöp atar gibi:( ben kendi husky'mi de sahiplendim zaten, sokağa atılıyordu.

eskiden kendimden başka köpek gezdiren görüyordum ama artık görmüyorum. En son sefer esnaf kurtardı bizi. normalde çok uysal köpekler.

bu akşam 3 kişi çıkacağız bizimkini gezdirmeye. bakalım hayırlısı:)
  • peggy  (03.12.15 13:19:15 ~ 13:21:10) 
Geçen akşam ormanda koşarken normalde koşuculara bulaşmayan köpekler parkura doğru kendilerini paralayarak havlamaya başladı. Karanlıktan da göremiyorum nerede olduklarını. Sonra bir baktım bir tilkinin yanından geçiyormuşum meğer. Yabancı sevmiyor arkadaşlar.


  • arnold schwarzeneger  (03.12.15 14:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.