[]

Dövmemin son rötuşları (caps'li)

İlk dövmem olacak. Bir cep saati yaptıracağım, baldırıma. Dövmeciden gelecek haftaya randevu aldım, son ayrıntıları belirlemem lazım.

Şekil olarak ilk fotoğrafın soldakine benzesin istiyorum. Ama saat modeli biraz daha farklı. İlk fotoğrafın sağdaki çizim bana ait. Bacağımın arkasında, o büyüklükte bişey olacak. Yukarıya doğru fade out olan bir zinciri de olacak. İkinci fotoğraftakiler ise yaptıracağım dövmecinin işleri. Saatin eskiliği/modeli olarak bunlara biraz benzeyecek yani (sadece saat bölümleri).

Neden saat? Saatlari Ayarlama Enstitüsü en sevdiğim kitaptır. Cep saatlerine bayılırım, birkaç taneye sahibim. Saatimde akrep ve yelkovan olmayacak, böylece "zamanı durdurdum, daha fazla yaşlanmak istemiyorum" mesajı vereceğim.

Aklıma takılanlar:
- Sadece bu figürü yapmayı düşünüyordum ama öyle olursa biraz çıplak durabilir. Arkasına bir fon yapacağız herhalde, belki ilk fotoğraftaki yazı gibi. Ne olsun acaba? Yazı olursa ne olabilir ki?
- Akrep ve yelkovan olmaması mantığı size nasıl geldi? Bunlar olsa ve özel bir saati gösterse nasıl olurdu acaba?

 
akrep, yelkovan olmaması güzel. Eğer belirtebileceğin özel bir saat varsa ve bir şekilde zamanın durduğunu belirtmek istiyorsan atıyorum (8'i çeyrek geçe) diğer rakamları normal fontta yazmışken, saati belirten 8'i çok koyu öne çıkaran bir fontta, dakikayı gösteren 3'ü biraz daha hafif te olsa yine koyu bi fontta gösterip ayrıca bu iki rakamı bir daire büyüteç veya saatin tasarımı ile uyumlu bir şekilde çerçeveye alıp vurgulayabirsin, çerçeve durağanlığı iyi yansıtacaktır diye düşünüyorum.
Bu rakamlara büyüteç efekti de verilebilir.

Neyse fikri anladın, detaylandırma kısmı sana ve sanatçıya düşüyor.
  • okumayi sevmeyen okur  (02.12.15 14:08:19) 
fotoğraflar görünmüyor


  • ergenpezeveng  (02.12.15 14:30:05) 
Bu arada saatlerde 4 rakamı IV olarak değilde IIII olarak kullanılır.


  • battal gemalmaz  (02.12.15 14:42:13) 
romen rakamı saatlerde 4 sayısı IV değil IIII olarak yazılır. ufak bir detay.


  • kibritsuyu  (02.12.15 14:56:05) 
her şey güzel. ama arka fona yazı yaptırma. gölge mölge olsun. çok fazla detay göz yorar.


  • ruhen hastayim ben  (02.12.15 15:09:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.