[]

yılsonu maaş değişimi

Şimdi benim maaş brüt üzerinden yatıyor.
hali ile sene sonunda dibi görüyor amk.

ama geçtiğimiz ay iş değiştirdim ve yine brüt maaş üzerinden anlaştığım bir kurumdayım.

fakat kasım ayı yatan maaşım sanki ocak ayıyımış gibi yüksek yattı. İK'ya sordum hata olmaması adına, iş değiştirdiğin için öyle olur, normal dediler.

sonra benden bu parayı istemesinler? mevzuat bu şekilde mi?

 
senin bir önceki firmadan kümülatif vergi matrahı yazısı alıp yeni firmaya vermen gerekiyordu. ama bu konuda sorumluluk çalışanda olduğu için yeni firma sallamamış olabilir.


  • freya  (02.12.15 12:22:49) 
kümülatif vergi matrah devri işyerinin inisiyatifinde. sıfır matrahtan başlatmışlar seni keyfini çıkar.


  • kumulatifvergimatrahi  (02.12.15 12:27:37) 
evet, mevzuat bu şekilde. iş değiştirdiğiniz zaman geliriniz ilk dilimdeki gibi vergilendirilir. ocak ayındaki gibi yani. daha önce eylül ve aralık aylarında iş değiştirdiğimden biliyorum bana da böyle oldu.


  • givemesomesubstance  (02.12.15 12:28:08 ~ 12:28:38) 
İş değişikliğinde kümülatif vergi matrahı ortadan kalktı. Sene içinde her yeni işte sıfırdan başlıyor vergi dilimi.

www.ozlukhaklari.com
  • cakabo  (02.12.15 12:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.