[]

Script Kurulumu Sırasında Yaşanan Sorun

Bir script satın aldım ve kurulum gerçekleştirilmesi için ilgili kişilere teslim ettim. Ertesi gün şöyle bir mail aldım kuracak kişilerden:

"Merhaba willcard subdomain calistirilabilmesi için Chanel Host ingilizce gerekmektedir Host ilgin php versiyonu 5.4 veya 5.5 olması gerekiyor ayrıca resim sistemi cdn çalıştığı için ikinci bir domain olması gerekiyor aynı Server ve aynı ip altında bulunması gerekiyor ortak veri tabanı kullanılıyor"

Script, sahibinden.com tarzı çalışacak. Benim yapabileceğim neler var? Bu meselelerin hangisini host çözebilir, hangilerini çözemez? Daha yeni almıştım hostu, yol görünsün istemiyorum maddi sebeplerden ötürü.

 
Öncelikle size mail atan adamlar biraz Türkçe öğrense iyi olacak. Anladığım kadarı ile resimler için (bkz: cdn) kurulması gerekiyormuş. Yani başka bir server'a sadece resimler için bir alt domain açıp cdn hosting kurmanız lazım. Ama sitenizin verileri çok büyük değilse ve günde milyonlarca kişi girmeyecekse bence buna gerek yok, scripti normal kullanım için ayarlayabilirler.


  • creepy  (02.12.15 13:28:20) 
Sormayın, anlayana kadar göbeğim çatladı zaten. Aldığıma da pişman oldum bir nebze ama para peşin yollandı, yapacak bir şey yok :(

Site orta vadede birkaç bin ziyaretçi hedefliyor.

Peki şu durumda bu arkadaşlardan ne talep etmem gerekiyor tam olarak? Host değiştirmelik bir durum var mı?
  • sevgikusunkanadinda  (02.12.15 13:36:16) 
Çok fazla değişken var host değiştirmeniz gerçekten gerekiyor mu bu şekilde bilmek zor ama script çok karmaşık değilse cdn işini falan iptal edip resimleri normal bir klasörden çağırabilirler. Bir kaç bin ziyaretçi için cdn'e falan gerek yok bence. Sahibinden.com çok gelişmiş bir altyapıya sahip bir kaç bin kişinin gireceği site için öyle bir alt yapıya gerek yok.


  • creepy  (03.12.15 00:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.