[]

Neden iş bulamıyorum.

Öncelikle Ankara da yaşıyorum. Türkiye'nin en iyi ilk 5 üniversitesinden birisinden çift anadal ile mezunum. Ayrıca alanımla ilgili master yapıyorum. Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca biliyorum. Bütün bunlara rağmen neredeyse 1 yıldır işsizim. İş ilanları veren sitelerden başvurular yapmama rağmen dönüş 0 (sıfır). İncelenme bile çok çok az. Ben nerede hata yapıyorum?




 
Sorun sende değil, özel sektörün yerlerde süründüğü Ankara'da.


  • neferkitty  (01.12.15 20:22:31) 
beklentini dusurmen gerekebilir


  • benaslindayohum  (01.12.15 20:24:23) 
özel sektör istanbulda da aynı, iş tecrübem hayat boyu olan bi sektöre yaptığım başvuruların hiç birine dönüş olmadı, sağda solda duyduğum kadarıyla torpil dışında bu işlere girmek zor. adam bilgisayarı açmayı kapamayı bilmiyo it sektöründe benim yerime işe alınıyo :d


  • masa penisi  (01.12.15 20:26:32) 
ilk işi bulma olayı tamamen donanımla alakalı değil ülkemizde.

1 torpil 2 şans 3 donanım'la alakalı.

İşe gireli 3 ay oldu benden sonra deli gibi eleman aldılar bir tane kariyer.net'ten gelen adam yok o onun tanıdığı bu bunun tanıdığı. bi ben sapım.

moralini bozma en azından master yapıyosun aramaya devam et.
  • Mcfly  (01.12.15 20:30:32) 
bir kişi de bölümünü sormamış. sanat tarihi + müzikoloji bitirdiysen ve üstüne rönesans etkileri master'ı yapıyorsan bulamaman doğal. yani demek istediğim, eğer bölümlerin rağbet gören bölümler değilse iş bulman zor. ya alan değiştir ya da akademik devam et.

ha eğer herhangi bir mühendislik falan bitirip aynı şekilde isen o zaman da fazla kalifiye görüp 1200 tl almayacağını düşünüyor olabilirler.
  • sen git ben geliyorum  (01.12.15 20:31:28) 
benaslindayohum, beklentim zaten yerlerde. mesela bazı ilanlarda ne kadar maaş bekliyorsunuz sorusuna 1000 tl cevabını veriyorum daha ne yapayım?

masa penisi, valla bazı yerlere tanıdık vasıtasıyla vs başvuruyorum sonuç yine aynı.

Mcfly, neredeyse 1 yıl oldu. insanda moral mi kalır bu kadar zaman sonra?

Sen git ben geliyorum, turizm ve otel işletmeciliği ayrıca ingilizce işletme mezunuyum. işletme yönetimi master'ı yapıyorum.
  • mayday  (01.12.15 20:36:47) 
sağlam bir alanda doktora yapıyorum, iş tecrübem var, yine de iş bulamıyorum. eski adıyla torpil, yeni adıyla referansın yoksa bu ülkede iş bulmak zor.

ek: mühendisim üstelik. mühendislere farklı bir dünya yok.
  • devilred  (01.12.15 20:39:44 ~ 20:50:08) 
çok iyi ingilizce ve orta derece almanca biliyorsan iş bulamaman anormal bi durum.

kendinden emin filan mı değilsin görüşmelerde acaba. bizde bi inşaat müh. vardı cv ye baksan kafayı yersin adamla 2 muhabbet et salağın önde gideniydi. yanlış anlama sana salak demiyorum da. 1000tl filan ne razı olacan. kendinden emin ol. bi de internetten değil gidip bizzat otel otel dolaş cv bırak. ithalat ihracat yapan firmalara başvur. satın alma bölümlerine bak. bugün eğitimin 0 olsun ana dilin gibi yabancı dil bil rahat rahat 2 3 bin maaş alırsın. senin durumu çözemedim ben.
  • ergenpezeveng  (01.12.15 20:51:24) 
İşletmeler her zaman deneyimi okuduğun okuldan daha çok onemserler bunu bi bil


  • kablelvuku  (01.12.15 21:03:55) 
ergenpezeveng, kendimden gayet eminim ama iş görüşmesi aşaması dahi yok. yani beni gördülerde beğenmediler gibi bir durum yok. ayrıca birçok otele şirkete ve elden cv de bıraktım yine tık yok.

kablelvuku, hiç iş bulamadan nasıl deneyimli olacağım?
  • mayday  (01.12.15 21:14:33) 
beklemeye devam et yapabildiğin kadar başvuru yap. sonra 1 2 içinde aradıklarını göreceksin. hem de biri başladı mı üst üste geliyo bu sefer de hamgisini seçsem telaşı başlıyor. umudunu kaybetme. bankalara vs de başvuru yap. dönüş olur. büyük avm lere git yönetimine başvur. oradaki pozisyonlara bak. aklına gelen her yere başvur. turizm acentalarına başvur. dönüş olur 1 2 aya en geç.


  • ergenpezeveng  (01.12.15 22:01:55) 
Holding ve şirketlerin kariyer sayfalarını takip et

Sektörünle ilgili site, dergi ve gazeteleri takip et iş ilanları olabilir

Tüm iş arama sitelerine üye ol bazı şirketler tek siteye ilan veriyor
  • intern in the house  (01.12.15 22:10:26) 
maydaycim,

eğitim kısmına ingiltere'de bir okulu koy ve oyle dene. Bak işe gir demiyorum, bir deney yap.Dil okulu da olur.
  • anonymice  (01.12.15 22:21:56) 
Çalismayi istediginiz kurumlarin ik'cilarına linkedin'den cv yollayın.

Ihracat yapan firmalara elden cv birakmaya calisin.

Umarim en yakin zamanda bulursunuz :)
  • chitosan  (02.12.15 07:29:35) 
ergenpezeveng, başvurmadığım yer kalmadı gibi. umudum da kalmadı hiç.


intern in the house, söylediklerinin hepsi yapılmış durumda. yinede teşekkür ederim.

anonymice, eğitim kısmında Finlandiya erasmus var. Yine de ingiltere gereklimi bilemedim.


chitosan, söylediklerinizi yapacağım. iyi dileğiniz için teşekkür ederim.
  • mayday  (02.12.15 19:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.