[]

Bulaşık makinesinin iyi yıkamaması

Çıldırıcam artık bu makine yüzünden. Bulaşıkları suya tutup yerleştiriyorum, pervaneleri engelleyen bir şey yok, hiçbir şeyi tepeleme koymuyorum, hepsine su gelecek şekilde yerleştiriyorum, hala kirli çıkıyo anasını sattığımın bulaşıkları. 70 derece en yoğun programda çalıştırıyorum artık yine bardak içlerine yapışmış yemek artıklarıyla çıkıyo aq bulaşıkları. Eski pervaneleri dolmuş ve temizlenmiyodu 6 ay önce yeni pervane aldım, ilk yıkamada efsaneyken (yine en yoğun program 70 derece) şimdi yine aynı.

Kaynattığım suyla temizlemeye çalışıyorum yine pervaneleri, limon çekirdeği tıkamış oluyo genelde. Hayır, suya tutup koyduğum bulaşık bu şekilde, insanlara bakıyorum üstünü kaşıkla sıyırdığı tabakları yerleştirip üst üste tabak bardak yerleştirip ekonomide çalıştırıyorlar mis gibi çıkıyo tabak çanak. Makine 6 yıllık. Ayda 1 pervane mi alıyım ben napıyım? Sizde de aynısı oluyo mu?


 
giderini temizlemeyi denedin mi hiç üstat?


  • kurremkamerruk  (01.12.15 18:13:58) 
bulaşık makinesi temizleyicisi var onu kullan


  • naturelist  (01.12.15 18:19:34) 
ne deterjanı kullanıyorsun pril kullanmaya başladım önceden dandik bi markaydı baya farketti.


  • cenkertem.afc  (01.12.15 18:27:44) 
pril kullanan arkadaş pril de dandik deterjan sınıfında. Finish dışında iyi temizleyen yok, bir tık altı fairy. Pril ise rezil çıkarıyor. Deterjan çok fark ediyor.


  • goodz  (01.12.15 18:32:53) 
@kurremkamerruk gideri metal delikli filtrenin olduğu yer mi? Onu temizliyorum ama içine bişey dökerek temizleyebiliyosak temizleyeyim.


@naturelist sirkeyle boş çalıştırıyorum, yarın gidip temizleyici alayım.


@cenkertem.afc finish kullanıyorum, yarısı sarı jel yarısı toz, plastiği soymadan atılanlardan.
  • stereoseyfi  (01.12.15 18:34:48) 
Tuzu bitmiştir onun. Bulaşık makineleri su, elektrik gibi aynı zamanda tuzla çalışıyor. Tabii yemek tuzu değil, deterjan reyonlarında satılan özel bir şey.

Bunu bilmiyordun di mi? :D
  • grgn  (01.12.15 19:13:20) 
Tuza ihtiyacı olduğunu biliyodum da temizlik sorununun bundan kaynaklandığını düşünmemiştim? Bi kontrol edeyim.


  • stereoseyfi  (01.12.15 19:20:53) 
ben pril kullanıyorum hiç de suya muya tutmadan ekonomi modunda CİLLOP gibi partlatıyor temizliyor.


  • cenkertem.afc  (01.12.15 19:27:23) 
tuz da çok gerekli değil. temizlemeye katkısı da pek olmaz.


  • cenkertem.afc  (01.12.15 19:29:13) 
üzdün :(


  • stereoseyfi  (01.12.15 19:45:48) 
Altlı üstlü pervaneleri çıkar üfle borusuna. Tıkanmıştır borusu.


  • cenkertem.afc  (01.12.15 20:08:46) 
üstat o delikli yeri söküp içini temizlemek gerekiyro olabilir


  • kurremkamerruk  (01.12.15 21:43:58) 
senin sorunun pervane tıkanması, pervaneleri iğneyle temizle. bulaşık makinasına partiküllü şeylerin girmemesine özen göster.

çatalla sıyırıp koyman yeterli.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (02.12.15 09:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.