[]

Yangın merdiveni

Büyük bir sitede, 5 katlı bir apt. da oturuyorum. Binanın en altında da sığınak var ama ardiye olarak kullanıyorlar.

Ben apt.a yangın merdiveni yapılması konusunu teklif olarak hazırlamak istiyorum ama eşim sabah gülümseyerek, hayatım sen bir ortadoğu ülkesinde yaşıyosun, üzgünüm ama bunun gerekliliğni anlayacak profilde insanlar yaşamıyor bu apartmanda dedi.

Şimdi ben yine de bir sunum hazırlamak istiyorum, bu insanları nasıl ikna edebilirim. Bizim de iki adet olmak üzere epeyce çocuk da yaşıyor bu apt. da. 22 daire var.

Ayrıca ben 4 yıldır geri dönüşüm çöplerini ayırıyorum ve kapıcı onları atmıyor, kendim bizzat 100 mt. yürüyerek geri dönüşüm çöpüne atıyorum. Site içinde geri dönüşüm çöpleri mevcut ama bizim kapıcı ahahaha diye gülmüştü benim çöpleri ayırmama. Zaten teklif bile edemem kendisi lord gibi, burnundan kıl aldırmıyor. Yalnızca apartmanın karşısındaki bakkala gidiyor, başka yere gitmesini zaten teklif etmedim bile. Yalnızca bir kere çocuk ateşlenmişti, eczaneden ateş düşürücü şurup alıp alamayacağını sorduğumda, "valla eczaneye gitmiyoruz yenge" cevabını aldım. Bu arada eczane yalnızca 150 mt. uzaklıkta ve çocuğu evde bırakıp ben gidemedim, düşünün yani.

Şimdi tüm bunlara rağmen, ben geri dönüşümü kapıcının toplamasınının sağlanması ve yangın merdiveni için yönetim kuruluna teklif götüreyim mi?

Özellikle yangın merdiveni gerekliliği için nasıl ikna edebilirim ben bu insanları? . Yoksa boşuna nefes tüketme mi dersiniz? Teşekkürler.

 
eşinizi dinleyin.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (01.12.15 13:47:31) 
küçük bir yangın çıkar.

şaka bir yana, mutlaka teklifleri götür derim. en azından elinden geleni yapmış olursun. sunumda yangın videoları falan kullan, bir ateşin dakikalar içnde nasıl yangına dönüştüğünü gösteren videolar vardı, belki etkilenirler. korkmaları lazım bence. insanlar maalesef başlarına gelmeden önlem almayı bilmiyorlar. yangın merdiveni elzem zaten ya, binaları yaparken neden koymamışlar ve şu an neden kimsenin umrunda değil anlamak güç.
  • peggy  (01.12.15 13:47:41) 
yangın yönetmeliğinde(bağlı bulunduğunuz ilin imar planına ek olarak yayınlanır) 5 konut için zorunluluk yok. o nedenle kimse dikkate almayacaktır. bloklarda merdivenler duvarlarla çevrelenmiş olarak yapılmış ise merdivenlere yangın kapısı takılmasını önerebilirsiniz. böylece yangın merdiveni görevi görür. tabii dışa açılma kısmı için planlara bakmak gerekir.

çöp ayrıştırma ve ayrı toplama işi aslında belediyenin. site yönetimine şikayette bulunun. görevliyi uyarsınlar.
  • madarch  (01.12.15 15:01:50) 
yangın merdiveni yaptırın tabii. kesinlikle bırakmayın işin peşini. yanginkapisiistanbul.com arayın yardımcı olurlar


  • aster  (22.12.19 13:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.