[]

15 Yıllık Hatıraların Olduğu HDD'in Uçması

Herkese selam,

Başlıktaki durum, pazar gece itibarıyla başıma geldi.
Pimpirikliyim derdim, ancak yeterince değilmişim. En son Mayıs 2014'te yedek aldım.
HDD dün bios'ta gözüküyordu, ubuntu kurup içini görebilmiştim. Yedekleme için akşamı bekledim. Akşam ubuntu ile açtım ve orada da görememeye başladım.
Windowsta zaten eser yok, device manager falan hak getire..
Bilgisayar açılırken "Auto Deteceting Sata" kısmında sistem takılıyor, hdd cevap vermeyip timeout yiyene kadar öyle durup sonra normal olarak açılıyor. HDD'i sökersem sistem sorunsuz açılıyor.
Seatools, hdd regenator, ubuntu da açmak vs. gibi dediğim tüm çareleri denedim. Ancak aleti Bios'ta bile göremiyorum.

Fikri olan varsa çok sevinirim. 50-60 gb bir data var almam gereken.
Parasıyla şurası yapar derseniz onları da düşüneyim, bütçeye uyarsa kurtarmak isterim. (İlk evlilik yıldönümü fotolarım gitti lan. İçim yanıyor.)

 
Merhaba, 2.5" harici hard disk kutusu varsa elinizde, o kutudaki dsiki sokup bilgisayardaki diski takip, halihazirda calisan bir bilgisayara usb ile bir baglayin bakalim gorebilecek misiniz?

GormeZse hic kurcalamayin, veri kurtarma merkezleri hakkiyla yapiyor bu isi. Yalniz gb\$ seklinde calisiyorlar :)
  • lynda.com  (01.12.15 10:00:09) 
önemli olan verileri görebilmek. eğer verileri görebiliyorsak, kurtarabiliriz. bazen şok sonucu raw'a dönüşüyor formatı.


  • cetoxim  (01.12.15 10:10:15) 
@lynda.com: Son çarem o.. Bugün gold'a gidecektim sata to usb kablo almak için..
Veri kurtarma merkezi var mı bildiğiniz?

@cetoxim: Kurtarabiliriz derken? Bu işle mi ilgileniyorsunuz?
  • quaker  (01.12.15 10:19:46) 
Tavsiyem öncelikle başka sata kablosu ile denemeniz. Olmuyorsa yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi harici bir kutu ile falan deneyebilirsiniz.

Diskte fiziksel bir problem varsa çok fazla deneme yapmadan data kurtarma yapan bir yere vermenizi öneririm. Örneğin açma esnasında okuyucu kafa sabit diskin silindirine temas ediyor ve ses çıkarıyorsa daha fazla deneme yapmayın, bu bazı dataların kurtarılamamasına sebep olabilir.

Kurtarma için de eğer İstanbul'daysanız Mecidiyeköy'de Arkadaş bilgisayar var. Bir kaç kere kurtarma yaptırmıştım. Temiz çalışıyorlar ama bu işler biraz pahalıdır, pazarlık falan yaparsanız 3-5 düşerler.
  • antipodes  (01.12.15 10:21:40) 
@antipodes: HDD'den normal çalışma sesi hariç bir ses gelmiyor.
Farklı sata kabloları denedim, farklı power da denedim.. Hatta sistemin kurulu olduğu ssd'nin sata kablosunu söküp denedim yine yemedi..

Arkadaş bilgisayarı bir deniyim..
  • quaker  (01.12.15 10:23:15) 
@quaker Diskin üzerindeki kontrol kartı da bozulmuş olabilir. Ses normalse bu geliyor aklıma. Ama dediğim gibi bu arkadaşlar anlıyorlar, gösterirsen problemi tespit edip neden olduğunu da söyleyeceklerdir sana.

Datalarını kurtardıktan sonra da raid 1 şeklinde çalışan kutular var. 2 disk alıp bunu kullan bence. En azından datalarını 2 ayrı diskte tutmuş olursun.
  • antipodes  (01.12.15 11:47:35) 
Evet büyük ihtimalle kurtardıktan sonra iyi bir yatırım yapıp raid'e geçicem.. Hatta online yedeklemeyi de kuvvetlendiricem..


  • quaker  (01.12.15 11:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.